Bir doğa harikası olan şelaleler dünyanın birçok noktasında bulunmaktadır. Bazı şelaleler ise büyüklüğü ve yapısı ile herkesin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Dünyanın en büyük ve uzun şelalesi hangisidir? Dünyanın en büyük şelaleleri ve özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Bize göre dünyanın diğer ucunda... Efsanelere konu olan tarihi antik kentlerden gizemini koruyan heykellere, doğanın gücüne şahit olacağınız şelalelerden eşsiz doğa manzaralarına sahip Güney Amerika adeta cennetten bir köşe. Jürimiz sizin için bu güzel bölgenin görülmesi gereken yerlerini seçti. Altısının ilk tercihi ise Machu Picchu oldu.
#Güney AmerikaEbru Hepgökşen (27) doğum ve bebek fotoğrafçısı. Ama aynı zamanda da bir gezgin, hem de doğuştan... Çünkü ailesi de tıpkı Ebru gibi seyyah... Bugüne kadar annesi ve babasını koluna takarak 85 ülke ve 422 şehirde keşfe çıktı. Avrupa’da Belarus hariç tüm kıtayı baştan sona gezdi. Afrika, Asya ve Amerika’da ayak basmadığı ülkeler olsa da gidip görmek konusunda oldukça istekli. Ama listeyi tamamlamadan önce bir hayali var; uzaya gitmek. Bunun içinde şimdiden kolları sıvadı.
#Gezgin HikayeleriIguazu şelalesi... Arjantin, Paraguay ve Brezilya sınırlarının kesiştiği noktada yer alıyor. Hep gitmek istiyordum ve sonunda yola koyuldum. Iguazu şelalesine yaklaştığımda nehrin sesi ve müthiş manzarasıyla şelaleyle yüz yüze geldim. Bot durdu ve yerel rehberimiz "hazır mısınız?" dedi. İşte o andan sonra olanlar oldu!
#İguazu ŞelalesiAyten Çöl (60), doktorasını Münih Üniversitesi’nde tamamlayan bir hititolog. Yılın 11 ayı Amasya’da, babasından kalan iki bin dönümlük çiftlikte tohum üretiyor. Kışın, sırt çantasıyla yollara düşüyor. 50 yılda gitmediği, görmediği ülke neredeyse kalmamış. İki yıldır Latin Amerika’yı keşfediyor. 29 Aralık’ta Kostarika, Honduras, San Salvador, Panama’yı içeren üçüncü ve son Latin Amerika turuna çıkacak. “Güney Amerika’nın tamamını gezdim, beni en çok Iguazu Şelalesi’nin görkemi, Perito Moreno buzulunun can çekişmesi etkiledi” diyor.
Artvin Borçka’daki Macahel, 18 köyden oluşan büyük bir bölge. Sınırlar çizilirken bu köylerin altısı Türkiye’de kalmış, diğerleri o zamanki sınır komşumuz Sovyet Rusya’da... Macahel'in en güzel zamanları karların eriyip de doğanın yeniden uyandığı, onlarca tür çiçeğin dağları rengarenk donattığı bahar ve yaz ayları... Hakkında ne okunursa okunsun, anlamak için mutlaka görmek, koklamak, tatmak, yaşamak gereken coğrafyalardan Macahel...
#MacahelEngin Kaban (28), İTÜ Makine Mühendisliği’ni bitirdikten sonra, İsveç’te inovasyon çalışmaları konusunda yüksek lisans yaptı. 2.5 yıl uluslararası bir şirkette ürün mühendisi olarak çalıştı. Seyahat tutkusu nedeniyle çok sevdiği işinden istifa ederek 2009 yılının sonunda, tek yön bir uçak bileti alıp ucu açık bir Latin Amerika yolculuğuna çıktı.