Antalya’nın, ‘Ormana Mahallesi’nde gılamık dokumacılığı’, ‘geleneksel Söğle peyniri’, ‘Ceceler Mahallesi’nde iftar daveti geleneği’ ile ‘hıdırellez’ kültür değerleri, Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne kaydedildi.
#Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal EnvanteriYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#Mutfak