AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve UNICEF ile çeşitli kurumların iş birliğinde yürütülen 'Mülteciler İçin Şartlı Eğitim Yardımı' programıyla, 81 ilde 811 binden fazla çocuğa eğitime erişim, 15 ilde 170 binden fazla çocuğa da koruma hizmetlerine erişim imkanı sağlandı.
#Ankaraİşgücü Piyasasına Geçişin Desteklenmesi Projesi’nin açılış toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri yıllardır göç dalgasına maruz kalması” dedi. Bilgin "Pandemi sonrasında özellikle bir ya da ikinci büyümesini devam ettiren ülkesinden biriyiz. Çin birinci Türkiye ikincisi. Türkiye’nin büyümesi sürecinde iş gücüne talebi artmaktadır. Daha da önemlisi nitelikli iş gücüne talep artmaktadır" ifadesini kullandı.
#Vedat BilginCumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığındaki heyet, 'Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl' toplantısının 5'incisi Edirne'de düzenlendi. Prof. Dr. Vedat Işıkhan, hükümetin 20 yılda sosyal politikalar alanında çok önemli uygulamaları hayata geçirdiğini belirterek, "7 bölge 7 il çerçevesinde Edirne’deki toplantımızı tamamlamış durumdayız. Önemli veriler elde ettik. Bizler de kurul olarak Ankara’ya döndüğümüzde bunu rapor haline getirip, politika stratejisine dönüştürüp Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz” dedi.
#EdirneKüresel Parlamenter Göç Konferansı'nda 'Dünyada En Fazla Yerinden Edilmiş İnsan Barındıran Ülke Olarak Türkiye Tecrübesi' başlıklı panelde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede 13 bölgede yerleşim alanları kurulacak ve içlerinde sadece konutlar değil, ticarethaneler, diğer sosyal mekanlar, yönetim merkezleri bulunacak. Bu bölgelerden de 3 tanesinin bütün detay projeleri hazırlandı" dedi.
#İstanbulAfganistan'taki Taliban Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığındaki heyet, Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ile görüştü. Altan, "Kendilerinden yardımlar konusunda ihtiyaçlarını dinledik. İnsani yardımlar konusunda faaliyetlerimiz devam edecek" dedi.
#AnkaraAltın bebek künyesi, yüzük, küpe ve Cumhuriyet altınları... Türk Kızılayı'na hayırseverlerin gönderdiği yardım paketin içinden altınlar çıktı. Kızılay şimdi her yerde o altınların sahibini arıyor. Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, altınların sahibi olan aileye seslenip 168 No'lu telefonu aramalarını istedi. Peki aile bulunamazsa ne olacak? Altan, ailenin bulunamaması durumunda altınların bağış olarak kaydedileceğini söyledi.
#KızılayAltın bebek künyesi, yüzük, küpe ve Cumhuriyet altınları... Türk Kızılayı'na hayırseverlerin gönderdiği yardım paketin içinden altınlar çıktı. Kızılay şimdi her yerde o altınların sahibini arıyor. Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, altınların sahibi olan aileye seslenip 168 No'lu telefonu aramalarını istedi. Peki aile bulunamazsa ne olacak? Altan, ailenin bulunamaması durumunda altınların bağış olarak kaydedileceğini söyledi.
#Yardım PaketiGeçen hafta bazı gazetelerde “Ergene toprakları zehir saçıyor!” başlıklı haberler yer aldı. İki Ergene ismi var Trakya’da; biri Ergene Nehri, ikincisi de Çorlu coğrafyasından koparılarak yaratılan Ergene ilçesi. Biz bu konuyu neredeyse yaklaşık 15 yıl önce yazdık, “Trakya toprakları yağmalanıyor” diye.
#YazarBir süre önce yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve tedavisinin ardından sağlığına kavuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Kızılay'a immün plazma bağışında bulundu.
#KoronavirüseTürk Kızılay tarafından, yeni tip Corona Virüs (Kovid-19) tedavisi görüp iyileştikten sonra immün plazma bağışı yapanlara madalya verildi. Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, "Türk Kızılay olarak, üç kez immün plazma bağışında bulunanlara Övünç Madalyası Beratı, iki kez bağışta bulunanlara Madalya Beratı vereceğiz" dedi.
#Kızılay- Hürriyet, Türkiye’den 10 bin kilometre uzaklıkta bulunan Endonezya’nın Banda Açe bölgesine uzanan 4 asırlık yardımın izini sürdü. Banda Açe’deki Türk mezarlığı, Türk bayraklı motifli evlerden oluşan Türk köyü ve Osmanlı torunu olduklarını söyleyen Türk mezarlığının gönüllü bakıcılarının hikâyelerini dinledik.
#GazetehaberleriKızılay, Hilal-i Ahmer Cemiyeti’nin hizmet ve fedakarlığının en yüksek olduğu Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı’nı içine alan 1912-1918 yılları arasında dönemin Osmanlı Gazetelerinde çıkan yardım haberlerini kitaplaştırdı. Fatih Türkmenoğlu'nun yazdığı 'Her Perşembe Saat 4’te' birbirinin içinden geçen dört ayrı hikayeden oluşuyor. İletişim tasarımcısı Murat Dağıtmaç ve Nöropsikolog Şehadet Ekmen dijital dünyanın geçmişi, şimdisi, geleceği; insanlığa getirileri, insanlıktan çaldıkları ve insan psikolojisine etkilerini her yönüyle ele alan Dijital Psikolojik Devrim raflardaki yerini aldı.
#Osmanlı Gazetelerinde Hilal-İ Ahmer CemiyetiBolu'nun Mudurnu ilçesinde ocak ayında sobayı tutuşturmak isterken çıkan yangında kurtulduktan sonra kedisini kucağında taşırken çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazınan 83 yaşındaki Ali Meşe, Mudurnu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde ve yardımseverlerin katkılarıyla inşa edilerek kendisine teslim edilen evde 3 kedisiyle yaşamını sürdürüyor.
#BoluOsmanlı İmparatorluğu, Balkan Savaşları’ndan Kurtuluş Savaşı’na kadar yaklaşık 300 bin esir verdi. Hem Osmanlı İmparatorluğu’nun verdiği esirler hem de imparatorluğa esir düşen yabancıların aileleriyle haberleşme hakkını sağlamak, o zamanın Hilal-i Ahmer’inin, yani bugünkü Kızılay’ın göreviydi. Ancak her mektup sahibine ulaşamadı. Kızılay’ın elinde çeşitli sebeplerle gidememiş 30 bin esir mektubu bulunuyor. Kurum, bugünlerde bu mektupları 100 yıl sonra varislerine ulaştırmak için çalışıyor. 150’nci yaşını kutlayan Türk Kızılayı’nın arşivlerine girdik, esir mektuplarıyla birlikte 300 binin üzerinde esir kartını inceledik.
#Osmanlı İmparatorluğu