Hayatının ilk yirmi yılını Tunus’ta, yirmi altı yılını Cezayir, Fas ve Endülüs’te, dört yılını yine Tunus’ta, son yirmi dört yılını da Kahire’de geçiren İbn Haldûn iyi bir eğitim görmüş, küçük yaştan itibaren ilim ve fikir hayatına ilgi duymuş bir isim. İşte, İbn Haldun hakkında merak edilenler...
#İbn Haldun Kimdir?İbrahim Kalın kimdir, sorusu son gelişmelerin ardından gündeme geldi. Eski dönemde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yeni kabine sonrası konuşulan isimlerden biri oldu. Başarılı bir özgeçmişi olan Prof. Dr. İbrahim Kalın eğitimi ve kariyeri merak ediliyor. 11 Aralık 2014'ten beri büyükelçi sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı sözcülüğü görevini üstlenen Kalın, MİT Başkanlığı'na atandı. Peki, İbrahim Kalın kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İbrahim Kalın'ın hayatı, eğitimi ve biyografisi!
#İbrahim KalınCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna’dan dünyaya uzanan tahıl koridorunda krizin çözülmesiyle ilgili “Bu bir lider siyasetidir. Bu lider siyasetinin gereğini de Sayın Putin’le yaptık” dedi. Erdoğan dün Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi için Özbekistan’a giderken özetle şu mesajları verdi:
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Prof. Dr. Teoman Duralı'nın vefatı dolayısı ile bir taziye mesajı yayımladı. Erdoğan, 'Ülkemizin felsefe-bilim hayatına büyük katkılar yapmış ilim insanı Prof. Dr. Teoman Duralı hocamızın vefatından derin üzüntü duydum.' ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanFuat Erdal, Anadolu Üniversitesi yeni rektörü olmasının ardından araştırılan isimler arasında yer almaya başladı. Daha önce İbn Haldun Üniversitesi bünyesinde rektör yardımcısı olarak görev alan Prof. Dr. Fuat Erdal, Cumhurbaşkanlığı atamaları sonrasında Anadolu Üniversitesi bünyesinde rektör olarak akademik görevine devam edecek. Peki, Anadolu Üniversitesi yeni rektörü Fuat Erdal kimdir nereli ? İşte, o isim hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Fuat ErdalMescid-i Aksa baskılarına eklenen son halka tansiyonu doruğa çıkardı. Dinler Tarihi Profesörü Ömer Faruk Harman’a göre, Filistin sorunu bitmeden, İsrail bu huyundan vazgeçmeden, Filistinlilerin insanca yaşama hakları verilmeden Ortadoğu’da huzur olmayacaktır. Çünkü kan ve gözyaşı üzerine huzur ve mutluluk kurulamaz.
#Mescid-İ Aksaİbn-i Haldun, miladi 14-15’inci asır dönemecinin Endülüs zihniyetli adamı, Arap beşerî coğrafyasına ve Ortadoğu’nun tarihine neredeyse Rönesans döneminin Vico’su gibi bakıyor. Kaynakları da bugünkü sosyologlarda olduğu gibi fakir ve yarım yamalak toplanmış değil. Belki Batılı laiklerin hoşuna gitmesinde bir anlam var. Peki günümüzün doğulu Müslümanları neden bu kadar bayılıyor ona? Sadece Batı’daki laikler bayıldığı için bana kalırsa.
#İlber OrtaylıAfrika’nın en büyük devleti o. Bütün Kuzey Afrika’nın en güzel, en tipik mekânları orada. Üstelik bunlar Türkiye’nin restorasyon desteğiyle ayakta. Dahası, ülkedeki Roma harabeleri muazzam önem taşıyor ve bunların farkına varmak Türkiye tarihini öğrenmek açısından da önemli.
#İlber OrtaylıEfsanevi Led Zeppelin grubu, 1971 yılında 4. albümünü yayınladığında, hiçbir yerde herhangi bir isim geçmediği gibi sadece dört tane sembol yer alıyordu. Tek tek grup üyelerini simgeleyen bu semboller ve albümün içinde kullanılan illüstrasyonlar bir süre sonra birtakım rivayetlere evrilmişti.