6 Şubat depremlerinin acısı henüz çok taze... Afet bölgesi toparlanmaya çalışıyor, tüm Türkiye’nin gözü kulağı orada. Bölgede yaşananlar, başta İstanbul olmak üzere deprem riski olan birçok kent belediyesini ve halkını harekete geçirdi. İBB hızlı tarama sistemiyle İstanbul’daki yapı stokunu kontrol çalışmalarına ağırlık verdi, bir yandan da zemin çalışmaları yapılıyor, tahliye yolları belirleniyor, bilgilendirici tabelalar asılıyor. Yapılacak çok iş var ama ilk adımlar atılıyor.
#Depremİsviçre’de yaşayan lise öğrencisi Defne’nin hayata geçirdiği ‘Güçlü Kızlar’ programı Türkiye’deki genç kızlara dünyanın kapılarını araladı. İngilizce konuşma becerilerini geliştirmek isteyenleri, çevrimiçi ve ücretsiz olarak dünyanın dört bir yanındaki gönüllü eğitmenlerle buluşturan programa ilgi her geçen gün büyüyor.
#TürkiyeAcaba gezegenler gelecek yıl için neler söylüyor? 2021 biraz nefes alacağımız bir sene mi olacak, yoksa gelen gideni mi aratacak? Önümüzdeki süreci ünlü astrologlarımız Dinçer Güner ve Aygül Aydın yorumladı. Bugün #HürriyetPazar’da @dincerguner @astromatik
#Dinçer GünerBu kez karşımızda hem pozları, hem açıklamalarıyla bambaşka bir Azra Akın var... “İçimden kabadayı çıktığı oluyor” diyen Akın, Hakan Gence’yle konuştu, “Cinsellik en yalın ve en masum halimizle kendimiz olduğumuz yer. Orada artık özgürlük var, utanma yok.” Bugün Hürriyet Pazar’da
#Azra Akın"Benim görevim, bu ülkeye büyük bir enerji yaymak. Bu sebeple sürekli müzik yapıp yeniden doğuyorum." Yıllar içinde sayısız hit kazandırdı. Şarkılarıyla Türk popuna yön verdi. Hakan Gence, sanatta 20’nci yılını kutlayan Hande Yener ile konuştu: “Hep Türk pop müziğini ileriye götürmek istedim." Bugün Hürriyet Pazar'da. #hurriyetpazar #handeyener @handeyener @hakangence @hurriyethaftasonu #bela #carpediem
#Hande Yenerİnsanların doğaya verdikleri zararla salgınlar arasında nasıl bir bağ var? Siyasete etkisi ne olacak, sosyal ilişkilerimiz nasıl şekillenecek? Yoksa yeni hastalıklar kapıda mı? İpek İzci, Rutgers Üniversitesi ve Güney Carolina Üniversitesi Tarih bölümünde görev yapan, pandemi tarihçisi Doç. Dr. Nükhet Varlık’la konuştu. Varlık, “Pandemiler toplumların kanayan yaralarını daha da gözler önüne seriyor” diyor. #pandemi #covid-19 #hurriyetpazar @ipekizci
#Doç. Dr. Nükhet VarlıkHerkes elini eteğini sokaktan çekince yeme-içme sektörü en çok zarar gören alanlardan biri oldu. Herkes ürkek bir bekleyiş içinde. İşletmeciler, çalışanlar, mekân sahipleri, şefler… Peki bu dönemde önümüzü ne kadar görebiliriz? İnsanlık yararına neler yapabiliriz? Dünyada neler oluyor şöyle bir baktım, işin önde gelenleriyle konuştum.
#GurmeDokuz yıl önce oynadığı bir diziyle hayatımıza bomba gibi düştü. Yeteneği ve güzelliği kadar özel hayatıyla da hep gündem oldu. Hakan Gence, Meryem Uzerli’yle üç günlük İstanbul ziyareti sırasında buluştu. Yakında vizyona girecek filmi ‘Kovan’dan yola çıkıp Berlin’deki hayatına, geçmiş hatalarını ve gelecek hayallerine uzandı: "Bu hayatta çok öldüm, yeniden doğdum." Bugün Hürriyet Pazar’da!@meryemuzerlimeryem @hakangence @hurriyetkelebek @hurriyetcomtr #hürriyetpazar #meryemuzerli
#Meryem UzerliMario Levi’nin yedi kitaplık İstanbul serisi ‘Gördüklerimiz Göremediklerimiz’in ikincisi ‘Bu Salı ve Her Salı’ raflarda… “Yazma sürecinde yer yer üzüldüm ve ağladım. Ama anlatmak istediklerimi nihayet anlattığım için kendimi çok iyi hissettim” diyen yazarla çocukluğunun geçtiği Şişli’de buluştuk. Levi, “Bu şehir öyle çok vasfını kaybetti ki... En mühimi maneviyatını kaybetti” diyor. @mariolevi @ipekizci @hurriyetcomtr #hürriyetpazar #sisli
#Mario LeviSOSYAL medyada sahte hesaplar (fake hesap) ünlüleri harekete geçirdi. Yazarlar, sanatçılar, sporcular ve şirketler kendileri adına açılmış sahte hesaplardan hakaret edenler hakkında hukuk mücadelesi başlattı. Avukatlar, “Bu hesapları açanlara 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası bulunuyor” dedi.
Arda’nın Mutfağı’ndan hepinize merhaba. Bundan sonra her pazar, lokantalar, farklı lezzet adresleri, gastronomi dünyasındaki gelişmeler, yerli- yabancı şeflerle ilgili haberleri taze taze sizinle paylaşacağım. Farklı tarifler, leziz keşifler, mutfağa dair pratik bilgiler, gastronomik heyecanlar için beklemede kalın.