Günümüzde gıda takviyesi almayan neredeyse yok. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar...
#A VitaminiKansızlık, vücutta bulunan organ ve dokulara yeterli miktarda oksijen taşınamaması durumunda ortaya çıkar. Kansızlığa iyi gelen besinler arasında demir içeren ve tahıllı gıdalar bulunmaktadır. Kansızlığa İyi gelen besinler ve yiyecekler nelerdir? Kansızlığa iyi gelen meyveler, sebzeler ve içecekler nelerdir? İşte tüm detaylar.
#KansızlıkÜlkemiz bakliyatlar ve bu bakliyatlardan elde edilen yemişler konusunda oldukça verimli bir coğrafyada yer almaktadır. Özellikle nohut kullanılarak üretilen leblebi ve leblebi çeşitleri ülkemizde sıkça tüketilmektedir. Peki, sarı, beyaz ve tuzlu çeşitleri olan leblebi gaz yapar mı? Leblebinin gaz yapmaması için neler yapmalı tüm detayları ile derledik.
Baş dönmesi ve denge sorunlarına sebep olan vertigo, günlük yaşamı kabusa çevirebilir. “Vertigo ile gelen hastanın yakınmalarını iyi değerlendirmek gerekir” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun; vertigo belirtileri, vertigo tedavisi, vertigo teşhisi ve vertigo tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#VertigoHafta başında her gidişimde farklı bir heyecan duyduğum, tat aldığım Gaziantep’teydim. Sofra, mutfak, dekorasyon ve ev tekstili alanında Türkiye’nin önde gelen markalarından Karaca, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katkılarıyla şekillenen bir projeye imza attı. Kentin simgesi Zeugma’nın mozaik desenlerini ürünlerine taşıdı. Tasarımların tanıtımı projeye ilham veren Zeugma Mozaik Müzesi’nde yapıldı.
#Müge AkgünÇin çekirdeği olarak bilinen aynı zamanda siyah çekirdek olarak da tanınan çekirdeğin pek çok faydası vardır. Küçük ama besleyici bir gıdadır. Çin çekirdeğinin içinde yoğun olarak vitamin, mineral ve yağ asitleri bulunur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Besinlerin insan sağlığına pek çok yararı bulunmaktadır. Bu besinler doğru ve düzenli tüketildiği takdirde kişiye pek çok yarar sağlamaktadır. Özellikle acı kayısı çekirdeğinin sağladığı yararlar da saymakla bitmez. Acı kayısı çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Zeytin, antiviral, antimikrobial ve antioksidan kaynağı bir besin. Bu yönleriyle de hastalıklarda koruyor. Uzmanlar her gün bir avuç tüketilmesini öneriyor. Peki ya Zeytin yaprağı çayı nelere iyi gelir? İşte zeytin yaprağı çayı faydaları ve yararları...
#Zeytin Yaprağı ÇayıPandemi nedeniyle evlerimizde çok fazla vakit geçirmeye devam ediyoruz. Bu süreçte her zamankinden daha fazla kilo alma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Hepimiz gün içerisinde veya akşam evde vakit geçirirken, atıştırmak için bir şeyler arıyoruz. Ara öğün hakkınız dolduğunda da atıştırmalık isteğinizi durduramadığınız zaman ise kilo almaya başlıyorsunuz. Bu durumu engellemek ve kilo almamak için, düşük kalorili sağlıklı atıştırmalıklara yönelmeniz gerekiyor. Peki, bu atıştırmalıklar nelerdir? Hangi besinler tok tutar?
#Hangi Besinler Tok TutarZeytin, antioksidan, antiviral ve antimikrobial özelliklere sahip bir besin. Bu içeriğiyle bizi hastalıklara karşı koruyor. Ayrıca kahvaltının yanı sıra salata ve ara öğünlerde de tüketilebiliyor. Peki zeytinin faydaları neler? Zeytinyağı nelere iyi geliyor?
#ZeytinDiyetisyen Öznur Akgöz, testi pozitif çıkıp evde tedavi gören Kovid-19 hastalarının beslenmesine çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Turunçgiller, turuncu meyve ve sebzeler A ve C vitamini bakımından zengindir. Kış mevsiminde yaygınca bulabileceklerimizden bazıları ise portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, kış kabağıdır. Probiyotik besinler ise bağırsaklar üzerinde yaptığı olumlu etkiler ile bağışıklık sistemini destekleyen yararlı bakterilerdir. Bunun için kefir, yoğurt, boza, tarhana tüketilmeli" ifadelerini kullandı.
#PandemiZaman zaman herkesi sorunu olan kabızlık knonikleştiğinde kişinin yaşam kalitesini de düşürmeye başlar. Kalın bağırsak tümörleri, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar, su-tuz eksiklikleri, kas ve sinir sistemi hastalıklarının da kabızlığa sebep olabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ekrem Aslan kabızlık problemi olanlar için önerilerde bulundu.
#KabızlıkBeslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19 virüs salgını nedeniyle bağışıklık sisteminin öneminin bir kez daha vurgulandığı bu dönemde, kuru yemişlerin insan vücuduna sağladığı olumlu etkilerini anlatırken hijyen bakımından ambalajlı kuru yemiş tüketilmesinin de önemle altını çizdi.
#KoronavirusZaman zaman herkesi sorunu olan kabızlık knonikleştiğinde kişinin yaşam kalitesini de düşürmeye başlar. Kalın bağırsak tümörleri, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar, su-tuz eksiklikleri, kas ve sinir sistemi hastalıklarının da kabızlığa sebep olabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğr. Gör. Ekrem Aslan kabızlık problemi olanlar için önerilerde bulundu.
#Kabız Yapan Yiyecekler