Tarihte zaman zaman ortaya çıkmış olan pek çok güçlü devlet bulunmaktadır. Bu devletlerden birisi de Hazar devletidir. Hazar devleti tarihin görmüş olduğu en güçlü devletler arasında yer almaktadır. Son haftalarda arama motorlarından Hazar devleti tarihi ile ilgili araştırma yapılmaktadır. Hazar kağanlığının kuruluşu ve kurucularının kim olduğu merak edilmektedir. Peki, Hazar devleti tarihi nedir? Hazar kağanlığı kuruluşu ve bu devletin kurucusu kimdir? Hazar devleti hükümdarları ve devletin sınırları nerelerdir? İşte Hazar devleti ile ilgili tüm detaylar.
#Hazar Devleti TarihiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Zengezur bağlantısı Türk Dünyasını birbirine bağlayacak önemli bir adım, Orta Koridorunun kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar hızlanıyor, dost ülkelerimiz arasında ikili ve transit karayolu belgesi kotalarını kaldırmalıyız, Kırgızistan ile mutabakata vardık, diğer ülkelerle de bu adımları atmak istiyoruz” dedi.
#ZengezurCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan Uluslararası Havaalanı’nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılandı. İki lider daha sonra ikili görüşme gerçekleştirdi ve Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı'nın temeli atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karabağ operasyonu başarısı iftihar meselesidir. Ermenistan'ın kendisine uzatılan barış elini tutmasını ve artık samimi adımlar atmasını bekliyoruz" çağrısında bulundu. Aliyev ise, "Muharebede siz ve tüm Türk halkı yanımızdaydı" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78. BM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, tüm dünyaya KKTC'yi tanıyın çağrısı yaparak, "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. 'Teröre göz yumanlar var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriliyor" ifadelerini kullandı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek BM'deki reform çağrısını yineleyen Erdoğan, "Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerin çarpışma haline gelmiştir" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Samsun'da vatandaşlara hitap ederken 2023 seçimlerini kastederek 'son kez yetki' istemesiyle ilgili soruya "Şu anda cumhurbaşkanı adayı olarak iki kez seçime girme, aday olma şansınız var. Üçüncü kez böyle bir şans yok. Dolayısıyla tabii AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık işin içinden çekilmesi anlamına gelmez ve Tayyip Erdoğan'ın da siyasetten çekilmesi anlamına gelmez" yanıtını verdi. "Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz" diyen Erdoğan, "Biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkmen gazıyla ilgili ise, "Türkiye, Türkmen gazının Avrupa'ya satılabilmesi noktasında önemli bir hub" dedi. Ayrıca Erdoğan, başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanlığı'na gitmesi, asgari ücret ve EYT gibi birçok konuda gazetecilerin merak ettiklerini yanıtladı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Samsun'da vatandaşlara hitap ederken 2023 seçimlerini kastederek 'son kez yetki' istemesiyle ilgili soruya "Şu anda cumhurbaşkanı adayı olarak iki kez seçime girme, aday olma şansınız var. Üçüncü kez böyle bir şans yok. Dolayısıyla tabii AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık işin içinden çekilmesi anlamına gelmez ve Tayyip Erdoğan'ın da siyasetten çekilmesi anlamına gelmez" yanıtını verdi. "Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz" diyen Erdoğan, "Biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkmen gazıyla ilgili ise, "Türkiye, Türkmen gazının Avrupa'ya satılabilmesi noktasında önemli bir hub" dedi. Ayrıca Erdoğan, başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanlığı'na gitmesi, asgari ücret ve EYT gibi birçok konuda gazetecilerin merak ettiklerini yanıtladı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP'nin başörtüsü teklifiyle ilgili "CHP’nin TBMM’ye vermiş olduğu kanun teklifi samimiyetsiz, tutarsız, içerik itibarıyla da baştan savmadır" dedi. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi şayet samimiyse, başörtüsü meselesini yasal değil, anayasal güvenceye kavuşturmak için haydi gelin elinizi taşın altına koyun, dürüstseniz gereğini yapın" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine de sert tepki gösteren Bahçeli, "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
#BahçeliBugünkü Özbekistan’ın otantik şehri Hive, Ürgenç ile Harezim bölgesinin başkentidir. Çölün ortasındadır; yani İpek Yolu’nun ortasında. Bugün bu güzel şehir, eski abideleriyle, kendi özgün şivesi olan Horezmi’yi konuşan Özbekleriyle bizim için bir renktir. Şehirde modernleşme var ama eski yapılara hiçbir şekilde dokunulmamış, yapılanlar da eskilere uydurulmuş ve binaların boyuna çok dikkat ediliyor. Hive bence geleneksel yaşamın ilk defa bu kadar rahat, renkli ama aynı zamanda ciddi ve müreffeh olduğu tek şehir.
#ÖzbekistanBilecik'in Söğüt ilçesinde, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin 740’ıncısı düzenlendi. Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanı sıra ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce kişi katıldı.
#Ertuğrul GaziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı dolayısıyla düzenlenen Malazgirt Fetih Programı'nda vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malazgirt'ten bir kez daha söz veriyoruz; Büyük ve güçlü Türkiye yolunun kesilmesine rıza göstermeyeceğiz" dedi.
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Salgının, küresel ölçekte bir yaklaşımla ancak hızlı ve etkin bir aşılama ile bertaraf edilebileceği aşikar olmasına rağmen küresel adaletsizlik aşıya erişim noktasında da maalesef kendini göstermektedir." dedi.
#Mustafa ŞentopBozkır Arslanı Celaleddin dizisi ile beraber Celaleddin Harzemşah'ın tarihi hayatı yeniden gündeme geldi. ATV ekranlarında yayın hayatına başlayan tarihi dizide Cengiz Han'ın karargahına giden Şehzade Celaleddin'in Cengiz Han'la yaşayacağı mücadele anlatılacak. Babası Alaaddin Muhammed'in Cengiz Han tarafından mağlup edilip Aralık 1220' de Hazar Denizi'nde bir adada ölümünden önce veliaht tayin edilmesi üzerine Harezmşahlar Devleti hükümdarı olan Bozkır Arslanı Celaleddin'in annesi tarihi bilgilere göre Hint bir cariye olan Ayçiçek Hatun. Peki, Bozkır Arslanı Celaleddin kimdir? İşte, İşte Celaleddin Harzemşah'ın tarihi hayatı hakkında bilgiler
#Bozkır Aslanı Celaleddin KimdirAlamut Kalesi, Hasan Sabbah tarafından ele geçirildikten sonra kale önemini kazanmıştır. Alamut kalesi Moğollar tarafından yerle bir edildikten sonra günümüze kadar hiç onarılmadı. Kale harabe şeklinde şuan savaş kalıntılarını taşıyan bir kaledir. Kale surlarla çevrili olan bir yapıdır. Sert kayalarla inşa edilmiştir.Peki, Alamut Kalesi nerede? İşte Alamut Kalesi'nin tarihi...
#Alamut Kales1 Eylül 2019 tarihinde vizenin kaldırılmasıyla, seyahat için tercih edilebilirliği artan kardeş ülke Azerbaycan’a, 10 Aralık 2020 tarihinden itibaren kimlikle girebileceğinizi biliyor muydunuz? Artık pasaporta gerek kalmadan ister karayolu (Gürcistan üzerinden) isterseniz de havayolu ile Azerbaycan’a kolayca gidebilirsiniz. Peki Azerbaycan’a gidip ne yapabiliriz, nereleri gezebiliriz derseniz de işte size Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de mutlaka görülmesi gereken 20 yer.
#BaküUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığının 2021 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki sunumunda açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara otoyolunda sona gelindiğini belirterek, "321 kilometresi trafiğe açılan Kuzey Marmara otoyolunun son kesimini 19 Aralık 2020'de işletmeye açacaklarını" açıkladı
#Adil KaraismailoğluAzerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, "Terörle mücadele Batılı ülkeler için normalken, bize gelince bu durum uluslararası camia tarafından anormal karşılanıyor. Bizi bu konuda sadece kardeş Türkiye destekliyor." dedi.
#Hazar İbrahimGeçmişte yer almış ve bulunduğu dönemin en güçlü devletlerinden olmuş pek çok imparatorluk bulunmaktadır. Bu imparatorluklardan birisi de Roma İmparatorluğu'dur. Roma İmparatorluğu oldukça geniş alana yayılmış olan Dünya'nın gelmiş geçmiş en güçlü imparatorlukları arasında gösterilmektedir. İnternette en çok araştırılan imparatorluklardan birisi de Roma İmparatorluğu'dur. Peki, Roma İmparatorluğu tarihi nedir? Roma İmparatorluğu nasıl kurulmuştur? Bu imparatorluğun kurucusu ve hükümdarları kimlerdir? İşte Roma İmparatorluğu ile ilgili tüm detaylar.
#Roma İmparatorluğu TarihiTürkler tarih boyunca pek çok devlet kurmuşlardır. Bu devletler zaman zaman imparatorluk haline gelmiş zaman zaman ise sadece devlet olarak kalmışlardır. Tarih sahnesinde Türkler çeşitli coğrafyalara yayılarak en güçlü devletleri kurmuşlardır. Bu devletlerden birisi de Oğuz Yabgu devletidir. Oğuz Yabgu devleti son aylarda en çok araştırılan Türk devletleri arasında yer almaktadır. Peki, Oğuz Yabgu devleti tarihi nedir? Oğuz Yabgu devleti nasıl kurulmuştur? Oğuz Yabgu devletini kim kurmuştur? Bu devletin hükümdarları kimlerdir? İşte Oğuz Yabgu devleti ile ilgili tüm detaylar.
#Oğuz Yabgu Devleti TarihiCengiz han tarafından kurulmuş olan Moğol imparatorluğu dünyanın yüzde yirmi ikisini kaplaması nedeniyle dikkat çekmektedir. Bu nedenle pek çok araştırmaya konu olmuştur. Siz de Moğol imparatorluğu hakkında bilgi edinmek suretiyle bu büyük devletin kurucusu kimdir? Ne zaman kurulmuştur? Hükümdarları kimler olmuştur sorularının yanıtını sizler için derledik.
#Moğol İmparatorluğu TarihiAvrupa'da hükümdarlık süren en önemli Türk devletleri arasında Avrupa Hun İmparatorluğu gelmektedir. Aynı zamanda pek çok önemli savaş ve hükümdara şahitlik etmiş olan bu büyük imparatorluk, Türk tarihi için oldukça önemlidir. İşte Avrupa Hun İmparatorluğu tarihi - Avrupa Hun Devleti kuruluşu, kurucusu, hükümdarları, sınırları ve yıkılışı hakkında özet bilgi.
#Avrupa Hun İmpratorluğu Tarihi2. Göktürk Devleti tarih araştırmacılarının ve tarihe ilgi duyanların araştırdığı konuların başında gelmektedir. Özellikle Türk Tarihi hakkında araştırma yapmak isteyenlerin merak ettiği konuların başında gelmektedir. 2. Göktürk Devleti tarihi, kuruluşu, kurucusu, hükümdarları, sınırları ve yıkılışı nasıl gerçekleşmiştir? Konu hakkında detaylı araştırmaları derledik.
#2. Göktürk Devleti TarihiHasan Sabbah, 1046 ile 1054 yılları arasında İran'ın Kum şehrinde yaşadığı rivayet olunan isimlerdendir. Yemen'in güneyinde hüküm süren Himyeri krallarının soyuna mensup olduğunu kendi kitabı Sergüzeşt-i Seyyidinâ'da anlatan Hasan Sabbah, İran'daki Nizari-İsmaili Devleti'nin kurucusudur. Hasan Sabbah babasının Yemen’den Kûfe’ye göç ettiğini, oradan da Kum’a ve nihayet Rey şehrine geldiğini ve kendisinin de burada doğduğunu kitabında yazmaktadır. Peki, Hasan Sabbah kimdir? İşte, o isim hakkında Diyanet Vakfı'ndan alınan resmi bilgiler
#Hasan SabbahKuruluş Osman dizisinin başlamasıyla, 20. yüzyıla kadar varlığını sürdüren Osmanlı Devleti ile ilgili bilgiler merak konusu oldu. Tarihi bilgilere göre, Osmanlı Devleti'nin hangi yılda ne zaman kurulduğunu öğrenmek isteyenler, Osmanlı Beyliği'nin kurulması ile başlayan Osmanlı Devleti'nin padişahları ve kuruluş detaylarını araştırma yapıyor. Peki, Osmanlı Devleti ne zaman kuruldu? İşte, en geniş sınırlarına 1683 yılında ulaşan Osmanlı Devleti'nin tarihi...
#Osmanlı Devleti Ne ZamanAzerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, Azerbaycan'ın 25 yıldan fazladır Dağlık Karabağ sorununun barış yoluyla çözümünden yana olduğunu belirterek "Azerbaycan'ın da sabrının bir sınırı vardır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi taleplerine uygun olarak Ermenistan ordusu Azerbaycan topraklarından çıkmalıdır. Aksi halde Azerbaycan, her bir devlet gibi Birleşmiş Milletler nizamnamesinde gösterilen tüm hukuki haklarını kullanmak zorunda kalacaktır." dedi.
#Hikmet Hacıyev