hayalet ağ haberleri sayfasında hayalet ağ hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 117 hayalet ağ haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz ve ekibi 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, Marmara Adası çevresinde gerçekleştirdikleri dalış sırasında hayalet ağların deniz ekosistemine verdiği zararı saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde hayalet ağa takılan ve ölmek üzere olan bir 'lipsoz' cinsi balığın kurtarılması da yer aldı. Prof. Dr. Ayaz, Marmara Adası'nda deniz dibinin ağ mezarlığı haline geldiğine dikkati çekip, "4 ay daha dalsak temizleyemeyiz" dedi.
#Prof. Dr. Adnan AyazBalıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün iş birliğinde denizler, hayalet ağlardan arındırılmaya devam ediyor. Marmara Adalar bölgesinde dalış yapan ekipler, 2 futbol sahası büyüklüğündeki hayalet ağı denizden çıkardı.
#MarmaraDenizlerde 1 Eylül’de başlayacak av sezonu için hazırlıklar sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ticari avcılık yapanlar için ‘marka’ uygulamasını hayata geçirdi. Balıkçıların, üzerinde QR kod bulunan markaları 1 Eylül’e kadar tüm ağ malzemelerine taktırmaları gerekiyor. Böylece hem kaçak avcılığın hem de deniz canlılarının ölümüne neden olan hayalet ağların önüne geçilmesi hedefleniyor.
#Hayalet AğAntalya Körfezi'nde ekosisteme en çok zarar veren 'hayalet ağ'lardan biri daha görüntülendi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun görüntülediği hayalet ağda onlarca canlının öldüğü, bazılarının yalnızca iskeletlerinin kaldığı görüldü.
#Deniz AltıTürkiye'de şu ana kadar tespit edilen en büyük hayalet ağlardan biri İstanbul Yeşilköy'de bulundu. Yaklaşık 80 metre uzunluğunda ve 'gırgır' ağı olarak tabir edilen hayalet ağ, denizden çıkarılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık Ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, "Ağlar, 2 kamyon kasasını dolduracak büyüklükte. Bunları bir an önce çıkartıp balıkların daha rahat gezebileceği bir ortam oluşturacağız" dedi.
#Hayalet AğWWF’nin Blue Panda yelkenlisi, denizdeki canlıların ölüm kapanı haline gelen ‘hayalet ağ’ sorununa dikkat çekmek için Kaş’a geldi. Kaş-Kekova Deniz Koruma Alanı’nda yapılan dalışta 200 metrekarelik hayalet ağ çıkarılırken WWF’ye göre, 100 metrekarelik bir ‘hayalet ağ’ parçalanana kadar 309 deniz canlısının ölümüne neden oluyor.
#Blue PandaAnkaralı sportif balıkçı Eren Arslan, Kırıkkale'de Kızılırmak'a bırakılan ve halk arasında 'hayalet ağ' olarak bilinen misinadan yapılan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki ağı ortaya çıkardı. Ağa takılan yüzlerce balık, ördek ve diğer su canlılarının öldüğü belirlendi. Ağın neden olduğu ölümlerle ilgili inceleme başlatıldı. Eren Arslan, "Ağın sadece bizim çektiğimiz kısmında yaklaşık 100-200 balık, 15 ördek ölmüştü. Kalan bölümü yetkililer topladı. Manzara korkunçtu, tam anlamıyla bir katliam. Formları bozulmuş ve bakteri üretmişlerdi, suyun kalitesi de bozulmuş" dedi. Arslan, hayalet ağların 200 yıl suda bozulmadan formlarını koruduğunu belirterek, "Kullanılan hayalet ağlar 200 yıl boyunca katliam yapmaya devam ediyor'' ifadelerini kullandı.
#AnkaraSon dakika haberi.. İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'ne karşı Karadeniz'de üstünlük sağlamak için Hitler tarafından gönderilen 6 denizaltılık filodaki U20 denizaltısı, Sakarya'nın Karasu açıklarında görüntülendi. 20 metre derinlikteki batığın 'hayalet ağlar' olarak da adlandırılan balıkçı ağlarıyla kaplandığı belirlendi.
#SakaryaAntalya'da falezler bölgesine yaptığı dalış sırasında metrelerce uzunlukta, tonlarca ağırlığa sahip 'hayalet ağ' olarak tabir edilen balıkçı ağları ile karşılaştığını belirten dalış eğitmeni İsa Alemdar, "Balıkçılar, su altı ekosistemini olumsuz etkileyen hayalet ağlar konusunda duyarlı olmalı. Yüzlerce su altı canlısı, bu ağların altında can veriyor" dedi.
#Antalyaİstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2014 yılında başlatılan 'Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenme Projesi' kapsamında, sahil güvenlik ekipleriyle birlikte, Yeşilköy Sahili'nden açılarak deniz dibinde ağ temizliği yaptı.
#İstanbul İl Tarım Ve Orman MüdürlüğüArçelik, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) ile güçlerini birleştirerek denizel biyolojik çeşitliliği tehdit eden hayalet balık ağları sorununun çözümüne katkı sağlayacak ortak bir projeye imza atıyor.
#Arçelik’Hayalet Ağ Avcılığı Marmara’ projesi kapsamında Marmara Adası’nda 1 yılda denizin dibinden 12 bin metrekare gırgır ağı toplandı. Projeyi koordine eden Prof. Dr. Adnan Ayaz, Marmara Adası’nda deniz dibinin ağ mezarlığı haline geldiğine dikkat çekerek “4 ay daha dalsak temizleyemeyiz” dedi.
#Marmara DeniziÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz ve ekibi 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, Marmara Adası çevresinde gerçekleştirdikleri dalış sırasında hayalet ağların deniz ekosistemine verdiği zararı saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde hayalet ağa takılan ve ölmek üzere olan bir 'lipsoz' cinsi balığın kurtarılması da yer aldı. Prof. Dr. Ayaz, Marmara Adası'nda deniz dibinin ağ mezarlığı haline geldiğine dikkati çekip, "4 ay daha dalsak temizleyemeyiz" dedi.
#Prof. Dr. Adnan AyazÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz ve ekibi 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, Marmara Adası çevresinde gerçekleştirdikleri dalış sırasında hayalet ağların deniz ekosistemine verdiği zararı saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde hayalet ağa takılan ve ölmek üzere olan bir 'lipsoz' cinsi balığın kurtarılması da yer aldı. Prof. Dr. Ayaz, Marmara Adası'nda deniz dibinin ağ mezarlığı haline geldiğine dikkati çekip, "4 ay daha dalsak temizleyemeyiz" dedi.
#ÇANAKKALEAdana'da av yasağının kalkacağı 15 Eylül öncesi balıkçılar, ağlarını onarıp, teknelerine bakım yaparak hazırlıklara başladı. Denizlerdeki başıboş ağ baskısının önlenebilmesi için hayata geçirilen proje kapsamında balıkçı ağlarına da QR kodlu markalar takılmaya başlandı.
#BalıkçıBalıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün iş birliğinde denizler, hayalet ağlardan arındırılmaya devam ediyor. Marmara Adalar bölgesinde dalış yapan ekipler, 2 futbol sahası büyüklüğündeki hayalet ağı denizden çıkardı.
#MarmaraDenizlerde 1 Eylül’de başlayacak av sezonu için hazırlıklar sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ticari avcılık yapanlar için ‘marka’ uygulamasını hayata geçirdi. Balıkçıların, üzerinde QR kod bulunan markaları 1 Eylül’e kadar tüm ağ malzemelerine taktırmaları gerekiyor. Böylece hem kaçak avcılığın hem de deniz canlılarının ölümüne neden olan hayalet ağların önüne geçilmesi hedefleniyor.
#Hayalet AğAnkara ile Kırşehir arasında yer alan Hirfanlı Baraj Gölü’nde tespit edilen, halk arasında ‘hayalet ağ’ olarak bilinen 10 bin adet ‘sepet ağ’, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekiplerince çıkarıldı. Şu ana kadar Türkiye’de bir noktadan çıkarılan en çok ağ olarak kayıtlara geçen olayda, ağlara takılan yüzlerce canlının öldüğü belirlendi.
#Hirfanlı Baraj GölüAntalya Körfezi'nde ekosisteme en çok zarar veren 'hayalet ağ'lardan biri daha görüntülendi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun görüntülediği hayalet ağda onlarca canlının öldüğü, bazılarının yalnızca iskeletlerinin kaldığı görüldü.
#AntalyaAntalya Körfezi'nde ekosisteme en çok zarar veren 'hayalet ağ'lardan biri daha görüntülendi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun görüntülediği hayalet ağda onlarca canlının öldüğü, bazılarının yalnızca iskeletlerinin kaldığı görüldü.
#Deniz Altı