Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde “14 Mart Tıp Bayramı İftar Programı”nda konuştu. Erdoğan, "Türkiye 2002'den bu yanan devasa yatırımların karşılığını salgın döneminde fazlasıyla almıştır. Depreme dayanıklı yeniden inşa ettiğimiz sağlık tesislerimiz depremden sonra elimiz ayağımız her şeyimiz oldu. Salgın dönemini başarıyla yönettik. Her büyük şehrimizi 1 şehir hastanesiyle buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanArapçada Berrû sözcüğü, vaat ve lütuf demektir. Bu kökten türetilmiş olan El Berr kelimesi ise lütuf sahibi olan ve vaadini yerine getiren anlamına gelir. . El- Berr esmasının Türkçe anlamı nedir? Merak edenler için Ya Berr zikrinin faziletleri ile birlikte derledik.
#El-BerrHeyecanla beklenen hıdırellez 2022 yılında da coşkuyla kutlanmaya başladı. Çeşitli Hıdırellez gelenekleri ile karşılanan Hıdırellez eski çağlardan beri yaz aylarının habercisi sayılıyor. Peki, Hıdırellez nedir, hangi ülkelerde kutlanır? İşte ülkelerin Hıdırellez Bayramı gelenekleri...
#HıdırellezKoronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü oyuncu Seray Sever’in babası Eral Tamer Sever (70), Muğla’nın Bodrum ilçesinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Ünlü oyuncu Seray Sever ise ayakta durmakta zorlandı.
#Seray SeverBirçok ülkede kendisini 'şifacı' olarak tanıtan 'Mala Ali Kürdistani' adıyla bilinen Iraklı Molla Ali Kalak, Türkiye'ye geldi, Başakşehir'de ofis açtı. Sosyal medya üzerinden tanıtım yapan Kalak'a yüzlerce kişi tedavi olma ümidiyle başvurdu. Ofise otizmli çocuklarını getiren aileler, Mala Ali Kürdistani'nin sözde tedavi yöntemlerini görünce şikayetçi oldu. Şikayetçilerden biri, sözde tedavi yöntemini kaydetti, dehşete düşüren görüntüde Kalak'ın asistanının çocuğun ayaklarının altına sopayla vurulduğu görülüyor. Almanya ve ABD'den bile gelenlerin olduğu ofisin önünde bu sabah yine kalabalık toplandı. Bu sırada polis ve ilçe sağlık müdürlüğü yetkilileri, Kalak'ın ofisine baskın yaptı. Ofis mühürlendi, Mala Ali Kürdistani'nin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Baskın sırasında ofis önünde Kalak'ı savunanlar ile şikayetçiler arasında da tartışmalar yaşandı.
#İstanbulINVAMED-RD GLOBAL'den, CHP Milletvekili Murat Emir'in iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, "Şirketlerimizce SGK’ya ihaleyle veya ihalesiz hiçbir tıbbi cihaz satılmadığı, kaldı ki ülkemizde hiçbir tıbbi cihaz şirketinin bu şekilde SGK’ya ürün satmasının mümkün olmadığı SGK mevzuatı ve Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) hükümlerince belirlenmiştir" ifadesi yer aldı.
#INVAMED-RD GLOBALSağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu alarak koronavirüs aşısı yaptırılması yönünde uyarıda bulundu. Bakan Koca, ''Günde 1,5 Milyon dozu aşıyoruz. Aşınızı randevu alarak yaptırın'' dedi. 81 ilden gençlerle bir araya gelip onların sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da aşı çağrısı yapmış ve ''Şu anda aşılamada 40 milyon rakamına yaklaşıldı. Bu iyi bir yükseliş. 30 yaş sınırı ile alakalı olduğu için bundan sonra bu daha da artacak. Biz bir taraftan çalışıyoruz, siz de bir taraftan çalışacaksınız ve hep birlikte bu oranı artırmamız lazım'' demişti.
#Sağlık BakanıCumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilden gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ''Babanız Ahmet Erdoğan’dan sonra size babalık yapan ikinci bir isim oldu mu?'' sorusuna ''Sana çok sürpriz bir cevap vereceğim. Benim abim yoktu. İki tane anne ayrı, baba bir abim vardı ama beraber yaşamadık. Böyle bir durum vardı. Benim anam da babam da Allah rahmet etsin annem oldu. Annem rahmetli olduğu zaman gerçekten dünyam adeta yıkılmıştı'' yanıtını verdi. Vatandaşlara aşı olma çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aşı tedarikinin bir hayli güç olduğu bir dönemde vakitlice yaptığımız bağlantılar sayesinde hızlı bir aşılama takvimi yürütüyoruz. Şu anda gayet iyi durumdayız'' dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİstanbul'da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anestezi teknikeri olarak çalışan fotoğraf sanatçısı Ayşegül Aksoy, 14 ay boyunca hem hastalara şifa verdi, hem de vizörün arkasına geçerek kimsenin görmediği alanlarda yaşananları fotoğrafladı. Aksoy'un çektiği en çarpıcı karelerden birinin kahramanı olan yoğun Bakım Hemşiresi Birkan Karakoyun, o karenin çekildiği anı anlattı. Karakoyun, "Pandeminin başlarıydı. Yoğun bakımda 3 saatlik bir nöbetim sonrası çekilen bir fotoğraftı. Alandan 3 saat sonra çıktığım zaman, sırılsıklam ter içerisindeydim. Çizmelerimin içi dahi suyla dolmuştu.'' dedi.
#Haberİstanbul'da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anestezi teknikeri olarak çalışan fotoğraf sanatçısı Ayşegül Aksoy, 14 ay boyunca hem hastalara şifa verdi, hem de vizörün arkasına geçerek kimsenin görmediği alanlarda yaşananları fotoğrafladı. Aksoy'un çektiği en çarpıcı karelerden birinin kahramanı olan Yoğun Bakım Hemşiresi Birkan Karakoyun, o karenin çekildiği anı anlattı. Karakoyun, "Pandeminin başlarıydı. Yoğun bakımda 3 saatlik bir nöbetim sonrası çekilen bir fotoğraftı. Alandan 3 saat sonra çıktığım zaman, sırılsıklam ter içerisindeydim. Çizmelerimin içi dahi suyla dolmuştu.'' dedi.
#Corona25 yaşında hayat dolu bir genç neden sakince yürüyüş yaparken dinlenme ihtiyacı hisseder? Yedi ay boyunca hastanelerin neredeyse tüm branşlarına başvuran bir adam 3-5 basamak çıkamayacak hale geldiğinde ne düşünür? 1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle bu hastalığı yenenlerle konuştuk. Uzman doktorlara hastalarından ne öğrendiklerini sorduk. Süleyman Tuğra Şenol “Özel tarihler hasta olduğum günleri hatırlatıyor ama olumsuz etkilemiyor. Daha çok hayat dolu oluyorum” diyor.
#Gazetehaberleriİnsanlar hayatları boyunca tarihi açıdan, kültürel bakımdan önemli olan yerleri gezmek, görmek bilgi sahibi olmak ister. Aynı zamanda buraları gezmek, görmek, buralar hakkında bilgilenmek kişisel gelişimimizi olumlu etkileyen bir unsurdur. Bu önemli tarihi mekanlara medreseler de girmektedir. Şifaiye Medresesi de bu medreselerden birisidir. Şifaiye Medresesi nerede ve nasıl gidilir? Şifaiye Medresesi tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nın kurucusu Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, açtığı Microsurgery Aesthetics Clinic’te (M&A Clinic) mikrocerrahi yöntemlerle hastalara şifa olmaya devam ediyor.
#İzmirKAYSERİ'de özel bir hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan Operatör Doktor İbrahim Demir (50), hafta içi yaptığı ameliyatlarla hastalarına şifa oluyor, hafta sonu ise doğaya fidan dikiyor. 5 yıldır hafta sonlarını doğaya ayıran Demir, "Son 2 ayda 150 fidan diktim, elimden geldiği kadarıyla çevreyi yeşillendirmek için çabalıyorum" dedi.
#KayseriBursa'nın İznik ilçesinde koronavirüse yakalandıktan sonra evinin üst katında kendisini karantinaya alan, alt kattaki kızı Ecem Loya Durmuş’un (5) kendisine merdivenlerden, “Baba seninle sıkı sıkı sarılacağız. Bebekliğimdeki gibi yanında uyuyacağım. Baba keşke yanına gelebilseydim. Seninle oyun oynamak istiyorum” diye seslendiği filyasyon ekibinde görevli Bülent Durmuş, hastalığı yendi. Bülent Durmuş, kızına kavuştuğu için mutlu olduğu belirtirken Ecem Loya Durmuş ise, "Şimdi babama sarılacağım. Bütün günü babama sarılarak geçireceğim" dedi.
#EcemTürkiye'de ilk COVID-19 vakasının görüldüğü 11 Mart'tan bu yana hastanelerin yoğun bakım, göğüs hastalıkları ve acil servislerinde canla başla görev yapan sağlık çalışanları, vakaların arttığı bugünlerde hastalara şifa vermek için yoğun gayret sarf ediyor.
#GazetehaberleriTartışmaya hiç gerek yok. Sayıları toplayıp çıkarmaya, halkın kafasını daha fazla karıştırmaya da hiç gerek yok. Farz edelim vaka sayısı daha fazla veya daha az. Bu hastalara şifa mı olacak, ölümleri önleyecek mi? Şeffafmış, değilmiş, herkes yaşayıp bizzat görüyor. Dünya COVID-19 salgınına yol açan SARS-COV-19 virüsünün pençesinde. İşini kaybedenlerin, elinde avucundaki birikimi eriyip gidenlerin sayısı az değil. Esnaf, hizmet sektörü zor günler yaşıyor. Günlük yevmiyeyle geçinenler de zor durumda ister istemez. Bugüne kadar 10 bini aşkın kişi de bu virüs yüzünden hayatını kaybetti. Bu toplamalar, çıkarmalar, grafikler derde deva olmaz. Bunun çaresi ‘aşı’. Asıl soru, biz aşıyı niye yapamıyoruz veya niye geç başladık? Umarız yavaş da olsa bu alanda bir ilk olur. Hayırlı olsun diyoruz.
#Yazar