Anadolu'nun birçok yerinde yaygın olan haşhaş, ekmeğinden böreğine, çöreğinden tatlısına farklı farklı tariflere malzeme oluyor. Özellikle dövülmüş (çekilmiş, ezilmiş) haşhaş ile yumuşacık hamurun bir araya gelmesinden oluşan haşhaşlı çörek en sevilen lezzetlerden biri. Peki, haşhaşlı çörek nasıl yapılır?
#Haşhaşlı Çörek Nasıl YapılırNokul çok sevilen ve nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilen bir hamur işi. Bafra, Sinop, Isparta gibi birçok farklı yöreye mal edilen nokulun lezzeti tüm Türkiye’yi etkisi altına almış durumda. Aralarında ufak tefek farklılıklar olsa da bütün yörelerin nokulu aşağı yukarı aynı şekilde yapılıyor. İşte “Nokul nasıl yapılır?” diye merak edenler için nefis bir nokul tarifi…
#Nokul