Hardal bitkisinin tohumlarından üretilen hardal yağı, özellikle Hint mutfağında yaygın bir içeriktir. Güçlü tadı ve keskin aromasıyla bilinen hardal yağı dünyanın birçok yerinde de mutfaklarda kullanılıyor. Fakat hardal yağının kullanımı mutfaklarla sınırlı kalmıyor. Masaj yağı, sinek kovucu, nefes açıcı, nemlendirici... Hayatımızın birçok alanında bu doğal yağı kullanabiliriz. İşte hardal yağının kullanım alanları...
#Hardal Yağı NedirSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuGünümüzde en sık görülen hastalıklardan birisi de basur olmaktadır. Basur hastalıkları kişilerin sosyal yaşamını oldukça rahatsız etmektedir. Bu nedenle basura iyi gelen yiyecekler hakkında araştırmalar yapmaktadırlar. Basur olan kişiler tedavinin yanı sıra bazı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Peki, basura iyi gelen yiyecekler nelerdir? Basura iyi gelen besinler ve gıdalar hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#BasurYılbaşı yaklaşıyor, kutlama hazırlıkları ufak ufak başladı. Herkes kendi bütçesine göre plan yapıyor. “En iyisi evimizde oturalım, dostlarımızı, arkadaşlarımızı çağıralım. Biz bize eğlenelim” diyenlerdenseniz “Home Party” (ev partisi) yapmak için hemen kolları sıvayın. Çünkü organizasyon için zaman kısalıyor. Zaman kısalınca da seçenekler azalıyor.