YKS 200-300 puan arası bölüm ve üniversiteler tercih işlemlerinin başlamasıyla adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM YKS 200-300 puan arası tercih edilebilecek bölümler ve devlet üniversiteleri adaylar tarafından araştırılıyor. Üniversite tercihleri ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz doğrultusunda 25 Temmuz'da başlayacak. Adaylar, YKS 2024 sonuçlarına göre tercih listelerini şekillendirecek. Bu bağlamda YKS 200, 210, 220, 230. 240, 250, 260, 270, 280, 290, 300 puanla hangi bölüm ve üniversiteler gelir sorusu da araştırılıyor. YKS 2024 tercih süreci 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra bilgiler tercih süresi içerisinde 'ais.osym.gov.tr' üzerinden kontrol edilebilecek. Adaylar, YKS 2024 TYT, AYT, YDT sonuçlarına göre 2 ve 4 yıllık üniversite ve bölüm tercihlerini gerçekleştirecek. Yerleştirme başvuruları için listeler oluşturulurken taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları önem arz ediyor. Bu doğrultuda YKS 200-300 arası puan alan adaylar yerleşebilecekleri okulları mercek altına aldı. Peki YKS 200, 220, 240, 250, 260, 270, 280, 290, 300 puanla nereye ve üniversitelere girebilirim? İşte YKS taban puanları bilgisi...
#YKS 2024YÖK atlas tercih robotu 2024 ve sihirbazı, üniversite tercihlerinin başlamasıyla adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercihleri 25 Temmuz tarihinde başladı. Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan gerçekleştirecekler. Tercih sürecinde, üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve hangi bölümün kaç puan ile aldığı gibi detayları birkaç adımda sorgulayabilecek olan adaylar, bu işlemi basit arayüzü aracılığıyla YKS üniversite tercih robotu üzerinden tamamlayabilecek. Türkçe Matematik, Sözel ve Sayısal puanları ile 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edecek olan adaylar, YÖK Atlas tercih robotundan güncel bilgilere erişim sağlayabilecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? Hangi bölüm kaç puanla alıyor? İşte, 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümlerin taban puanları, kontenjanları ve sıralamaları ile YÖK Atlas tercih sihirbazı bilgisi.
#YÖK Atlas Tercih RobotuÜniversite tercih robotu YKS tercih dönemi öncesi gündeme geldi. 2023 YKS tercih robotu, Türkçe Matematik, Sözel ve Sayısal puanları ile hangi üniversiteye yerleşebileceklerini merak eden binlerce öğrencinin gündemindeki konu olmaya devam ediyor. YKS tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlerden birisini tercih etmek isteyen öğrenciler, YÖK’ün yayımladığı tercih robotu için araştırmalarına başladı. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? Hangi bölüm kaç puanla alıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#YökYKS sonuçları 2023 için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden biri de ÖDTÜ taban puanları oldu. Peki, ODTÜ hangi bölüme kaç puanla alıyor? İşte, tavan/taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları 2023
#ODTÜ Taban Puanları 20232021 Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçları 30 Haziran’da açıklanıyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz velilerin ve öğrencilerin sonuç ekranındaki bilgilerin nasıl değerlendirileceğini Eğitim Uzmanı Salim Ünsal ile konuştuk. Ünsal, bir sonuç ekranını 6 bölgeye ayırarak incelememiz gerektiğini belirtiyor.
#LGSKimya ve Süreç Mühendisliği bölümü her işyerinde mutlaka olan bölümlerden biridir. Kimya ve Süreç Mühendisliği bölümü genel olarak temel bilimleri içermektedir. Kişiler eğitim hayatında gördüklerini işyerlerine en iyi şekilde yansıtmak ile görevlidir. Sizler için Kimya ve Süreç Mühendisliği bölümü hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Kimya Ve Süreç Mühendisliği Bölümü Nedir?Enerji ve malzeme mühendisliği son yılların gözde meslekleri içerisinde bulunuyor. Hal böyle olunca enerji ve malzeme mühendisliği nedir, kaç yıllıktır, mezunları ne iş yapar gibi merak edilen soruları sizin için cevapladık.
#Enerji Ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Nedir?YKS için ön bilgi amacı taşıyan tercih kılavuzu, 3 Temmuz Salı akşamı öğrenciler ve eğitimcilerin erişimine açıldı. YKS'nin sona ermesiyle birlikte ilk açıklamada bulunan Prof. Dr. Mahmut Özer, soru iptalinin olmadığına vurgu yaptı. YKS yerleştirme kılavuzu ve kontenjanlar için ise ilk bilgiler yayımlandı. İşte, YKS kılavuz bilgileri ve sınav süreci hakkında Başkan Mahmut Özer'den açıklamalar
#YKSHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 9’uncu oturumu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleşti. Rektör Adem Şahin, üniversitenin çevresine yaptığı katkıyla ilgili “Bölgeye de değer katan marka haline geldik” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 6’ncı oturumu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (AYBÜ) gerçekleşti. Üniversite kampüsünün, kente örnek olabilecek projelerinde de bahseden Rektör Metin Doğan, “İnsanların yürüyeceği bölgeye araç trafiğini sokmadık. Üniversite inşasında önce bina mimarisini seçtik sonra yerleşim planını yaptık” dedi.
#AnkademiTıp, hukuk, işletme size göre değilse, yeteneğinizin farklı olduğuna inanıyor ve buna göre bir eğitim almak istiyorsanız sizin için de birçok seçenek var. Uzmanlara göre özel yetenek sınavlarında ve sonrasında başarılı olmak için işi sevmek ve çok çalışmak gerekiyor.
#LysSınav sonuç kâğıdını doğru okumak ve tercihte bulunmak, sınav kadar zor. Hangi bölüme, hangi puanla yerleşeceğini, üniversitelerin imkânlarını, özel şartları bilmeden, ölü tercih yapmadan bir seçimde bulunmak için sınav kâğıdınızdaki bilgilerin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Tercih yaparken izlemeniz gereken 7 adım var. Bu adımları dikkatle atın ve listenizi kontrol edin.
#Sınav