ALES yüksek lisans başvurusu yapmak isteyen adaylar, hangi bölümün kaç puanla öğrenci aldığını araştırıyor. Üniversitelerin ve bölümlerin istedikleri ALES puanlarına göre tercih yapmak isteyen adaylar, bu bölümlerin puanlarını araştırmaya başladı. İşte üniversitelerin ve bölümlerin yüksek lisans için istedikleri ALES puanları ve tezsiz yüksek lisans hakkında bazı detaylar
#AlesYÖK atlas tercih robotu 2024 ve sihirbazı, üniversite tercihlerinin başlamasıyla adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercihleri 25 Temmuz tarihinde başladı. Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan gerçekleştirecekler. Tercih sürecinde, üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve hangi bölümün kaç puan ile aldığı gibi detayları birkaç adımda sorgulayabilecek olan adaylar, bu işlemi basit arayüzü aracılığıyla YKS üniversite tercih robotu üzerinden tamamlayabilecek. Türkçe Matematik, Sözel ve Sayısal puanları ile 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edecek olan adaylar, YÖK Atlas tercih robotundan güncel bilgilere erişim sağlayabilecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? Hangi bölüm kaç puanla alıyor? İşte, 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümlerin taban puanları, kontenjanları ve sıralamaları ile YÖK Atlas tercih sihirbazı bilgisi.
#YÖK Atlas Tercih RobotuYKS tercih kılavuzu ile beraber ana gündem konusu YKS (AYT, TYT ve YDT) 2024 tercih puanları rehberi oldu... YKS sayısal, sözel, eşit ağırlık puanları ile girilebilecek bölümler, üniversite tercih kılavuzunun yayımlanması ve sınav sonuçlarının açıklanmasıyla takip edilmeye başlandı. YKS 200, 210, 220, 230, 240, 250, 260, 270, 280, 290, 300 puanla nereye girebilirim? sorusunun yanıtı YKS tercih döneminde, bu yıl da adayların odaklandığı konulardan oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçları bugün erişime açıldı. Adaylar ise sınavdan elde ettikleri AYT, TYT ve YDT puanıyla tercih edebilecekleri üniversite ve bölümleri araştırıyor. Adaylar ise kendi puan aralığına göre hangi fakültelerin alım yaptığını merak ediyor. Üniversitelerin alım yaptığı puanlar sayısal, eşit ağırlık ve sözel sınav puanına göre farklılık gösteriyor. Ayrıca öğrenciler için alternatif olarak Açık ve Uzaktan Eğitim Fakülteleri bulunuyor. Peki, AYT, TYT ve YDT puanıyla tercih edilebilecek bölümler hangileri? YKS sayısal, sözel, eşit ağırlık puanla tercih edilecek bölüm puanları kaç? İşte, YKS 200, 210, 220, 230, 240, 250, 260, 270, 280, 290, 300 puanla girilebilecek bölümler ve üniversiteler…
#YKSBu yılın YKS (Üniversite sınavı) birincileri 2024 belli oldu! 2024 YKS 1.si kim oldu? sorusu sonuçların açıklanmasının ardından merak edildi. ÖSYM takvimine göre 8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları sona erdi. Bu yıl 3 milyon 36 bin 945 aday üniversite sınavlarına başvuru yaptı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy YKS birincilerinin isimlerini açıkladı. Ersoy, 500 tam puan alarak full çeken öğrencilerin hangi ilden çıktığını duyurdu. Peki, 2024 YKS birincisi hangi ilden çıktı? 2024 Üniversite sınavlarında kaç kişi tam puan aldı, full çekti? İşte merak edilen detaylar...
#YKS Birincisi 2024Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı puanıyla öğrenci alan özel okullarda ikinci kayıt günü için süre doldu, böylece ilk kayıt dönemi de sona ermiş oldu. İlk gün asil listede yer alan öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanırken ikinci gün kayıtlar yedek listedekilerin işlemleriyle devam etti. Velilerin ana gündem maddesi ise ücretlerdeki 4 katı bulan artışlardı. Şimdi sırada ikinci ön kayıt ve kesin kayıt dönemleri var.
#LGSHemşirelik mesleği bireyi, aileyi ve toplumu sağlığına kavuşturmak için odaklanan ve eğitim gerektiren bir meslek dalıdır. Hemşirelik eğitimi almak isteyen kişiler üniversitenin sağlık hizmetleri ya da hemşirelik bölümlerini lisans seviyesinde bitirmelidir. Hemşire olmak için üniversite sınavında Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri alanlarında başarılı olmak gerekmektedir. Hemşirelik için hangi derslerin iyi olması gerektiği, günde kaç soru çözülmesi gerektiği ve kaç net puan alınması gerektiğine dair merak edilen tüm detayları derledik.
Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler tıp bölümü hakkında araştırmalar yapmaktadır. Tıp bölümü kazanmak isteyen kişilerin mutlaka düzenli olarak çalışması ve günlük olarak çok soru çözmesi gerekmektedir. Özellikle sayısal alandaki derslerde daha başarılı olmak tıp fakültesi kazanmak için oldukça önemlidir. Peki, tıp için kaç net ile puan gerekir, hangi dersler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli? İşte tıp bölümün kazanmak için merak edilen tüm detaylar.
#Tıp İçin Günde Kaç Soru ÇözülmeliBirinci dönemin ikinci yazlı sınav haftasında, ilk kez yurt genelinde 6'ncı ve 9’uncu sınıflar Türkçe, matematik ile Türk dili ve edebiyatı derslerinden ortak sınava girecek. 26 ve 27 Aralık'ta yapılacak ortak sınavlarla ilgili Eğitimci Onur Soğuk, “Öğrenciler test usulü yapılacak sınavdan endişe etmesin” dedi.
#Onur SoğukTuzlaspor Teknik Sorumlusu Bekir İrtegün, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) teknik adamlık kariyerindeki hedefleri, futbol oynadığı dönemden şu anda teknik direktörlük yapan isimlerle ilgili düşünceleri, kariyerindeki unutmadığı maçları ve milli takımı değerlendirdi.
#Bekir İrtegünTuzlaspor Teknik Sorumlusu Bekir İrtegün, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) teknik adamlık kariyerindeki hedefleri, futbol oynadığı dönemden şu anda teknik direktörlük yapan isimlerle ilgili düşünceleri, kariyerindeki unutmadığı maçları ve milli takımı değerlendirdi.
#Aykut KocamanYKS tercih robotu, bugün başlayan 2023 üniversite tercih dönemi kapsamında adayların sıkça başvuracağı ekran olacak. Hangi bölümün kaç puan ile öğrenci aldığını merak eden adaylar, YKS tercih robotu ile geçtiğimiz yıl ilgili bölüme yerleşen öğrencinin taban puanı, başarı sıralaması gibi pek çok detayı öğrenebilecek. İşte, YKS AYT ve TYT tercih robotu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#YksYKS üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar meslek araştırmalarına başladı. Ekonometri bölümü de araştırılan alanlardan biri oldu. Ekonometri, ekonomik ilişkilere istatiksel yöntemlerin ekonomik verilere uygulanması ile ilgilenen akademik bir disiplindir. Peki, Ekonometri mezunu ne iş yapar, hangi üniversitelerde var? Ekonometri Bölümü taban puanları 2023 ve başarı sıralaması
#EkonometriYKS birincisi kim oldu, sorusunun yanıtı belli oldu. Bütün bir yıl boyunca emek vererek sınavda en yüksek puanı elde etmek isteyen adaylar, emeklerinin karşılıklarını aldı. YKS sınav sonuçları bugün sabah erken saatlerde ÖSYM tarafından erişime açıldı. AYT, TYT ve YDT puanlarına göre dereceye giren isimler belli oldu. Dereceye giren öğrencilere kendi üniversitelerini tercih etmeleri durumunda birçok özel üniversite burs desteği sağlıyor. Ayrıca birincilere ve dereceye giren adaylara kamu kurumları tarafından burs veriliyor. 3.5 milyondan fazla adayın katılımıyla gerçekleşen üniversite sınavında sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinden birinci olan isimler belli oldu. Peki YKS birincisi kim oldu? YKS birincileri hangi şehir ve okuldan çıktı? İşte, detaylar…
#YKS Birincisi Kim OlduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Sinan Oğan'ın kendisini desteklemesi için herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, "Cumhur İttifakı için çalışmalara başlamış durumda. Bu önemli gelişme" ifadelerini kullandı. 2. tur için rehavet uyarısını yineleyen Erdoğan, "Herhangi bir rehavet olmasa dahi tedbirimi almam lazım. Teşkilatımı uyaracağım ki, onlar da zafer sarhoşluğuna kapılmasın" dedi. vatandaşlara sandık çağrısı yapan Erdoğan, "Her bir oy çok kıymetli. Tek bir oy çok oyunları bozar ve Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açar. Hep birlikte sandığa diyoruz" şeklinde konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17-18 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), 3 milyon 498 bin 18 adayın başvurduğunu duyurdu. Rekor başvuru sayısının açıklanmasının ardından geçmiş yıllara ait verileri inceleyen Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Bu yıl mezun aday başvurularında çok artış yaşandı. Sınava girecek adayların yüzde 71’i mezun yüzde 29’u ise son sınıf öğrencisi” dedi.
#YDTÜniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin her bölüm için çalışması gereken konular ve dersler farklıdır. Diş Hekimliği bölümü için ise Fen Bilimleri ve Matematik derslerine ağırlık verilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra düzenli çalışma ve soru çözümü ile Diş Hekimliği Fakültesini kazanabilmek mümkündür. Peki diş hekimliği için kaç net ile puan gerekir, hangi dersler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli? (TYT-AYT 2022) İşte Diş Hekimliği bölümü için çalışılması gereken dersler ve alınması geren puanlar. İşte, tüm ayrıntıları derledik.
Üniversite sınavı adına yüksek puan alarak eczacılık bölümünü okumak isteyenler, eczacılık için kaç net ve puan gerektiği hakkında araştırma yapmaktadırlar. Bunun yanı sıra üniversite sınavında eczacılık bölümünü kazanmak isteyen kişiler; oldukça önemli bir puan almalıdırlar. Eczacılık için kaç net ile puan gerekir? Eczacılık için hangi derseler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.
Üniversite sınavından yüksek puan almayı hedefleyen öğrenciler, psikoloji taban puanlarını araştırma gereksinimi duyuyor. Geçtiğimiz yıl yapılmış olan üniversiteye giriş sınavına 2 milyondan fazla öğrenci girdi. Bu öğrenciler, pek çok bölümün taban ve tavan puanlarını inceleyerek kendine en uygun olan bölümü seçmeye çalışıyor. Psikolog olmak için hangi bölüm okunmalı, ne kadar puan alınmalı sizler için derledik.
#Psikolog