Güncelleme Tarihi:
Hemşirelik mesleği sağlık alanında geçerli bir meslek olmasından dolayı her insan için kutsal sayılmaktadır. Çünkü hemşireler insan sağlığında hizmet vermektedir. Bu hizmeti verebilmek adına da üniversite sınavı kazanılmakta ve eğitimi alınmaktadır. Hemşire olmak isteyen öğrenciler için çalışma sürecinde günlük çözecekleri soru sayısı, derslerinin başarılı olması ve üniversite sınavında aldıkları puan çok önemlidir.
Hemşire Olmak İçin Kaç Net İle Puan Gerekir?
Hemşire olmak için alınması gereken net puanlar bazı alanlara dağıtılmıştır. Bu alanlar Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik Geometri, Fizik Kimya Biyolojidir. Sosyal Bilimler alanından 7 net yapmak hemşirelik için önemlidir. Fen bilimleri alanından ise 13,25 net yapılması gerekmektedir. 25 net ise Matematik Geometri alanından beklenendir. Fizik Kimya Biyoloji alanından da 24,25 net hemşirelik için öğrencinin yapması gereken netlerdir.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Hemşire Olmak İçin Hangi Dersler İyi Olmalıdır?
Hemşirelik eski sisteme göre sayısal bir alandır. Dolayısıyla da hemşire olmak için sayısal ders olarak görülen Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri derslerinin ortalamanın üstünde iyi olması gerekmektedir.
Hemşire olmak için üniversite sınavında bazı şartları karşılamanız gerekmektedir. İlk olarak üniversite sınavının sayısal alanından giriş yapmanız şarttır. Dolayısıyla da hemşirelik için üniversite sınavına hazırlık bu doğrultuda gerçekleştirilmelidir. Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri hemşirelik için iyi olmanız gereken ana derslerdir.
Hemşire Olmak İçin Günde Kaç Soru Çözülmelidir? (TYT-AYT 2024)
Üniversite sınavı 2022 senesine göre TYT ve AYT kategorilerinden meydana gelmektedir. Bu iki alanda da hemşire olmak için doğru cevaplamanız gereken net sayısı ve puanları zaten yukarıda verilmiştir. TYT denilen alan temel yeterlilik testidir. Lisenin 9. ve 10. sınıfındaki derslerden bu alanda soru çıkmaktadır. Düşünme temelli problem çözme becerileri bu alanda ölçülmektedir. Hemşireliği kazanmak için üniversite sınavına çalışma sürecinizi iyi planlamanız gerekmektedir.
Bu planlamada ne TYT alanının sorularını ne de AYT alanının soruları aksatmamalısınız. Hemşire olmak için çalışırken olabildiğince fazla soru tarzını görmelisiniz. Bu soru tarzlarını görmek içinde mutlaka daha fazla soru çözmeniz gerekecektir. Hemşire olmak için TYT sınav oturumunda zaten tüm derslerden sorumlusunuz. AYT oturumunda ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri sorularından sorumlusunuz.
Hemşire olmak için gün içerisinde tüm bu derslerden ayrı ayrı aksatmadan soru çözmelisiniz. Günlük çözeceğiniz soru sayısını verimlilik düzeyine göre siz belirlemelisiniz. Burada önemli olan Matematik alanından soru çözerken aynı gün içerisinde Fizik alanını da aksatmamaktır. Yani bir alandaki fazla başarınız diğer alandaki eksiğinizi kapatmaya yetmeyebilir. Bu sebepten dolayı hemşirelik için gerekli olan her derste ortalamanın üzerinde eşit seviyede başarılı olmayı istemelisiniz.
Üniversiteye hazırlanan bireyler bir dersten günlük olarak sadece 100 soru çözmeyi yeterli görürken bazı kişiler ise bu sayıyı yeterli görmemektedir. Hemşire olmak için günlük çözeceğiniz soru sayısı sizin hedefinizi belirleyecektir.