Hamilelikte horlama her ne kadar kilo alma ya da burun tıkanıklığına yorulsa da farklı durumların da habercisi olabiliyor. Özellikle hamileliğin üçüncü trimester döneminde yaygın görülen bir durum olan horlama, ciddi boyutlara ulaştıysa anne ve bebek için ciddi sorunları da beraberinde getirebilir. Hamilelik döneminde horlama ile ilgili merak edilenleri Kulak Burun Boğaz Hastalıları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faik Sağun sizlerle paylaşıyor.
#Hamilelikte HorlamaKadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Doktor Öğretim Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, "Reflü gibi mide bağırsak şikayetinin artması, bacak krampları, akciğer kapasitesinin azalması ve sık nefes alma, sırt ve kasık ağrıları hamilelikte uyku bozukluğuna neden oluyor" ifadelerini kullandı.
#HamileGebelikteki son üç ay büyük beklentilerin olduğu bir dönemdir çünkü bebeğinize kavuşmaya birkaç hafta kalmıştır. Gebelik dönemi ne kadar rahat geçerse geçsin bu son dönemde, ağrı ve uykusuzluk çoğu gebe için rahatsızlık verici bir durumdur. Yine bu dönemde neyin normal neyin anormal olduğunun bilinmesi de çok önemlidir.
#Hamilelikte SağlıkKULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ UZMANI OP.DR.BAHADIR BAYKAL, HAMİLELİKTE VÜCUTTA OLAN DEĞİŞİKLİKLERİN BURUN TIKANIKLIĞINA NEDEN OLDUĞUNU BELİRTEREK, “GEBELİK DÖNEMİNDE, HORMONAL DEĞİŞİKLİĞE BAĞLI OLARAK BURUN TIKANIKLIĞI ARTAR.BURUNDAKİ DOKU VE DAMARLARIN ÖDEM OLMASI SONUCU NEFES PROBLEMLERİ YAŞANIR” DEDİ.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.