Bilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker TüketimiHamilelik bir biyoloji harikasıdır. Ancak yeni araştırmalar bu başarının bir bedeli olabileceğini gösteriyor. Bilim insanları, daha önce hiç hamile kalmamış kadınlara kıyasla hamile kalmış kadınların daha fazla biyolojik yaşlanma belirtisi gösterdiğini tespit etti. Araştırmaya göre, bir kadın ne kadar çok kez hamile kalmışsa, biyolojik yaşlanma hızı da o kadar hızlı oluyor. İşte çok ilginç detaylar…
#HamilelikFibrinojen vücutta üretilir. Pıhtılaşma süreci için oldukça önemli bir proteindir. Kanın pıhtılaşma süreci için oldukça önemli olan Fibrinojen değeri yüksekliği ve düşüklüğü dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Peki Fibrinojen nedir? Fibrinojen değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere bu konuyu detaylıca açıkladık.
#Fibrinojen NedirYılı yavaş yavaş bitirirken senenin son yeniayı Oğlak burcunda meydana gelecek. Ayrıca bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni Jüpiter yeniden Koç burcunda seyahat etmeye başlayacak. Koçlar yeni iş fırsatları yakalayacak, Başaklar maddi olarak rahatlayacak, Akreplerin iş temposu artacak... Terazilerse evlilik fırsatlarıyla karşılaşacak.
#Dinçer Güner‘Evlendikten sonra neden kilo alıyoruz’ sorusunun net bir cevabı yok ama çoğu çift bu konuda sorun yaşıyor. Bazen eşlerin ikisi birden kilo alıyor bazen biri alırken diğeri bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Biz de bu serimizde hem benzer sorunlar yaşayanlarla hem de konunun uzmanları ile konuştuk.
#EvlilikKadınlarda östrojen hormonunun fazlalığı yağlanma, kilo alımı, cinsel isteksizlik ya da meme büyümesi ile anlaşılabilir. Östrojen kadınlık hormonudur ve kadınların sahip oldukları iki ana hormondan biridir. Tüm fiziksel özelliklerin oluşması kadınlarda östrojen hormonu ile sağlanır. Kadınlarda östrojen hormonu fazlalığının belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında ayrıntıları derledik.
#Kadınlarda Östrojen Hormonu20 ile 50 yaş arasındaki kadınlarda basur görünebilir. Üstelik kadınlarda basur görülme oranı erkeklere göre biraz daha fazladır. Peki, kadınlarda basur olur mu ve neden olur? Kadınlarda hemoroid belirtileri nelerdir, nasıl geçer ve tedavi edilir? Kadınlarda meydana gelebilecek basur üzerine ayrıntıları derledik.
#KadınHamilelik süresinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunuyor. Özellikle de anne ve bebek sağlığı için hamilelik sürecinde beslenmeden egzersize kadar üzerinde durulması gereken konular vardır. Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gebelikte dikkat edilmesi gereken hareketler, yiyecekler ve konular nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Vücudumuzun sağlığı için bazı mineral ve vitaminlere ihtiyaç duyarız. Kolin de bunlardan biri... B vitamini grubu içinde yer alan kolinin yeterli ölçüde alınmaması çocuklarda beyin gelişimini etkiliyor. Özellikle hamilelik öncesi ve emzirme döneminde bebeğin beyin gelişimi için kolin hayati önem taşıyor. Peki bu kadar önemli bir besin olan kolini neden çoğumuz ilk defa duyuyoruz? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KolinSosyal medyadaki bir paylaşım büyük bir tartışmanın ateşini fitilledi. Çocuğunu doğumundan itibaren vegan beslendiğini açıklayan bir doktor nedeniyle konu TT listesine yerleşti. Çocukların vegan yetiştirilmesi konusu hem uzmanları hem de ebeveynleri ikiye bölüyor. Kimisi bu duruma tepki gösterirken, kimisi ise veganlığın faydalarını savunuyor. Tartışmayı tüm detayları ile ele aldık...
#VeganBebek sahibi olmak isteyen çiftler, hamilelik şansını artırmak için bazı yöntem arayışlarına girerler. Daha hızlı hamile kalmanın kesin bir yolu olmasa da şansınızı artırabilecek bazı adımları takip etmeniz gerekebilir. Peki, en kolay nasıl hamile kalınır? İşte daha hızlı hamile kalmak için uygulanabilecek yöntemler...
#Nasıl Hamilel KalınırBirçok kişinin yaşadığı en önemli sorunlar içerisinde iştahsızlık gelir. Özellikle bunun altında oldukça fazla sayıda sebebin yattığını da ifade etmek mümkün. Peki, iştahsızlık neden olur? Aşırı iştahsızlık neyin belirtisidir? İştah açılması için ne yapmak gerekir tüm detayları ile derledik.
#İştahsızlık Neden OlurYaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde sıcak, terleme, güneş ışınlarına fazla maruz kalma gibi etkenler, cilt hastalıklarının artışına neden oluyor. Sıcakların artmasıyla beraber deniz ve havuz sezonunun açılması da cilt yanıklarını ve mantar hastalıklarını beraberinde getirebiliyor. Ayrıca maske de kullandığımız şu sıcak günlerde özellikle yüzde görülen cilt hastalıklarında artış göze çarpıyor.
#MANTAR HASTALIKLARIAmenore Latince kökenli bir kelimedir. Tıp sektöründe bir hastalığı belirtmek amacıyla kullanılmaktadır. Kadınların adet dönemiyle ilgili bir rahatsızlıktır. Dolayısıyla da sadece kadınlarda görülmektedir. Amenore kendi içerisinde de belirtileri nedeniyle bazı alt dallara ayrılmaktadır. Sizler için amenore nedir, belirtileri nelerdir ve amenore tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir detayları ile derledik.
#Amenore Nedir Belirtileri Nelerdir?Hamilelik dönemi oldukça heyecan verici bir süreç olmakla birlikte, dikkat edilmediği durumlarda birçok sağlık problemini de beraberinde getirebilir. Bu özel zamanları en rahat ve sağlıklı şekilde atlatmanız için dikkat etmeniz gereken önemli konular bulunuyor. Bu konular arasında beslenme de ilk sıralarda yer alıyor. Dengeli beslenmenin önemli olduğu kadar bazı yasaklarla da karşı karşıya kalınabilir…
#HamileDoğum sonrası depresyon, doğum yapan her 100 kadından yaklaşık 15'inde görülen psikolojik ve fiziksel değişimlerin adıdır. Bu rakamlar varsayılan rakamlardır. Ne yazık ki birçok kadının bunu anlamlandıramaması, saklaması, görmezden gelmesi, yardım almak için psikoloğa ya da psikiyatriste başvurmaması sonucunda gerçek rakamlar tam olarak saptanamamaktadır.
#DepresyonBir bebeğe hazırlanırken yapmanız gereken çok şey var. Bebek sahibi olmak harika bir deneyimdir ancak biraz düşünmek ve planlamak gerekir. Bu planlama hem kendinizi hem de evinizi planlamak olarak düşünebilir. Bu fikirler bebeğe hazırlanırken yapmanız gereken şeylerden sadece birkaçı. Bebek sahibi olmak hayatınızda büyük bir değişiklik olacaktır ancak kesinlikle buna değecektir. İşte bir bebeğe hazırlanırken yapılacak en önemli 7 şey…
#BebekGünümüzde artık pek çok kişide görülen diyabet, kanda dolaşan glukoz, yani kan şekeri yüksekliği ile seyreden bir metabolizma hastalığı. Pandeminin yaşantımızda getirdiği birtakım değişikler, diyabet hastaları için çeşitli problemleri de beraberinde getirdi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Temel Yılmaz ile hem diyabeti hem de salgın sürecinin hastalara etkisini konuştuk.
#DiyabetHamilelikte tüketilen aşırı kafeinin anne karnındaki bebeği etkilediği gibi çocuğun dünyaya geldikten sonraki yaşamında da olumsuz etkilere yol açabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Latif Celal Küpelioğlu, “Sürekli kafein tüketimine maruz kalan bir gebenin bebeği dünyaya geldikten sonra hayatının orta dönemlerine kadar obezite problemi yaşayabilir” dedi.
#Hamile