Kış sebzelerinin belki de en sevileni olan ıspanak, pek çok yararı ile sık sık gündeme gelirken kimi zaman tatsız haberlerin konusu da olabiliyor. ‘Ispanak yedi zehirlendi’ gibi başlıkların ardında ise aslında başka bir ot yatıyor...
Virüs çıktığından bu yana belki karşılaştığımız –pardon telefonda konuştuğumuz– her dosta bir süre sonra bakın ne soracağız?
Meclis Tıbbi Aromatik Bitkileri (TAB) Araştırma Komisyonu, son dönemde ıspanakla karıştığı için zehirlenme olaylarıyla gündeme gelen ‘zehirli bitkiler’in listesinin yer aldığı bir rapor hazırladı.
İstanbul’da 108 kişinin zehirlendiği ‘ıspanak’ vakasının arkasından ‘yabancı zehirli otlar’ çıktı. Zehirlenme vakasına, ıspanaklara karışan ‘patlıcangiller’ familyasından, atropin ve scopalamin içeren zehirli bitkilerin neden olduğu anlaşıldı.
Sağlık Bakanlığı, bilinçsiz kullanımı şifa vermek yerine damar tıkanıklığına, zehirlenmeye, hatta ölüme bile neden olan 38 ürünün satışına yasak getirdi
Neeeee dokuzuncu roman mı?
Bitkisel kaynaklı "doğal ürünler"e olan ilgi gün geçtikçe artıyor.