KONYA'da, 4'üncü kuşaktır güvercin yetiştiren Seyit Mehmet Gürler (30), evinin bahçesinde kurduğu kümeslerde baktığı güvercinleri 2 bin ile 100 bin lira arasında satıyor. 20 yılda 500 güvercin yetiştirdiğini belirten Gürler, ''Yetiştirdiğim güvercinlerden bazılarını ihraç ediyorum. En son 100 bin liraya güvercin yurt dışına sattım. Katıldığım 'Güvercin Güzellik Yarışması'nda da 27 kupa kazandım'' dedi.
#KonyaMevsimlik tarım işçilerinin kamyon ve traktör kasalarındaki tehlikeli yolculukları, tüm uyarı ve kazalara rağmen sona ermiyor. Günde 50 lira kazanabilmek için memleketlerini bırakıp Polatlı’ya gelen işçiler, 10-15 kilometre mesafedeki tarlalara, balık istifi doluştukları kasalarda yolculuk ediyor.
#Tarım İşçileriFransa’dan bir grup araştırmacının Toros mağaralarında keşfedip peynir literatürüne kazandırdığı ve dünyanın en lezzetli rokforu olarak nitelendirilen Divle tulumunu yerinde denemek üzere Antalya’dan Konya’ya doğru yola çıkıyorum. Kırışıksız bir çarşaf gibi önüme yayılan bozkırlardan geçip asırlık peynir mahzenlerine dalıyorum.
#SeyahatAdana'nın Aladağ ilçesindeki orman yangınında alevler arasında kalmaktan son anda kurtulan, ev ve ahırları kullanılamaz hale gelen yaşlı çift, yangında yaralandıktan sonra tedavi ettirilen kedilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
#AdanaTürkiye’de birçok üniversite bölümü bulunmaktadır. Bu bölümler arasında Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü de bulunmaktadır. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği nedir? Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü mezunu ne iş yapar? Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü kaç yıllıktır? İşte Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü ile ilgili detaylar.
#Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (Myo) Bölümü Nedir?DİYARBAKIR'da çok sayıda müşterisi bulunan kuaför salonunu şehir hayatından sıkılıp kapatan ve memleketi Mardin'in Savur ilçesine yerleşen Esat Gül (30), bahçesinde beslediği güvercinlerden elde ettiği gübreyle 36,5 kilogram ağırlığında bal kabakları yetiştiriyor.
#Mardin