Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD) verilerine göre 2024 yılı itibarıyla yaklaşık 750 bin kişinin özel güvenlik görevlisi kimliği sahibi olmasına rağmen, aktif olarak 371 bin özel güvenlik görevlisi hizmet veriyor. “Sektörümüz çok ciddi istihdam açığıyla karşı karşıya” diyen GÜSOD Başkanı Turgay Şahan, “Özel güvenlik görevlileri sık sık iş değiştiriyor, sektörde bir turnover yaşanıyor. Ücretlerin ve özlük hakların iyileştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuşuyor.
#Özel GüvenlikGüvenlik Servisleri ve Organizasyon Birliği Derneği Başkanı Levent Güler "Şartlarımız pek çok sektöre göre iyi olmasına rağmen çalıştıracak eleman bulmakta zorlanıyoruz. İşsizliğin yüzde 13’lerde olduğu ülkemizde bizim en büyük derdimiz çalıştıracak eleman bulamamak" dedi.
#Özel GüvenlikTaşeron işçilere kadro konusu sorgulanmaya devam ediyor. KİT'ler hakkında yorumda bulunan Mehmet Şimşek, taşerona kadro konusunda detayları açıkladı. KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) dahilinde çalışan taşeron işçiye kadro verilip verilmeyeceğine değinen Mehmet Şimşek'in yanı sıra, Bekir Bozdağ'dan da önemli açıklamalar geldi. Peki, taşerona kadro hakkında yeni gelişmeler neler oldu? İşte, detaylı bilgiler
#TaşeronÖZEL güvenlik sektörüne 15 Temmuz ayarı yapıldı. 680 sayılı KHK’nin 6. maddesiyle Özel Güvenlik Hizmetleri Kanununda bir dizi değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle birlikte valilere, AVM'ler başta olmak üzere özel güvenlik izni verilen yerlerde alınan tedbirlerin arttırılmasına karar verme yetkisi verildi.
#Özel GüvenlikGüvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, özel güvenlik hizmetleri sektöründe istihdam açığı bulunduğunu belirterek, “Sektörde şu an yaklaşık 300 bin çalışan var ama olması gereken 350 bin. Türkiye’de işsizlik var ama biz çalıştıracak güvenlik görevlisi bulamıyoruz” dedi.
#Güvenlikİstatistiklere göre Türkiye’de özel güvenlik kimlik kartı olan, yani güvenlik görevlisi mesleğini yapmaya hak kazanan 810 bin kişi bulunuyor. Ancak, yalnızca 300 bin kişi aktif olarak bu mesleği yapıyor. Yetkililere göre ise ihtiyaç çok fazla ve bu ihtiyacı karşılamakta zorlanılıyor.
#Güvenlik GörevlisiMilli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, “Bugüne kadar çok kalkınma planı yapıldı, ancak ortaöğretimde Avrupa’da uygulanan yüzde 65 meslek lisesi - yüzde 35 genel lise oranı, hiçbir zaman yakalanamadı. 2002 – 2003 eğitim döneminde de başarılamadı” diye itirafta bulunuyorlar. Onlara göre meslek eğitiminde gençleri etkileyecek “cazibe noktaları” bulunmalı. Nasıl bulunacağı aransa da henüz uygulamada bir devrim yapılmış değil. Meslek liselerine olan ilgi, 2003 – 2004 öğretim döneminde neredeyse genel liselere göre yüzde 100’leri aşan oranlarda azalmış. Bunu Bakanlık yetkilileri söylüyor.