Google, 2019 yılında sonbaharın gelişini özel olarak hazırladığı doodle ile kullanıcılarına duyurdu. Bu gelişmenin ardından, ekinoks hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlar, konuya dair ilgi almak adına sorgulama yapıyor. Ekinokslar yılda iki kere meydana gelir ve kendilerine has özellikleri vardır. Peki, sonbahar ekinoksu nedir? Ekinoks ne demek?
#Ekinoks Nedir?Ünlü arama motoru Google, 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu'nu hazırladığı doodle tasarımı ile hatırlattı. Ekinoks yılda iki kez tekrarlanır, İlkbahar Ekinoksu ve Sonbahar Ekinoksu. Peki, ekinoks nedir? Sonbahar Ekinoksu'nda neler yaşanır?
#Sonbahar EkinoksuSonbahar Ekinoksu için kısa bir süre kaldı. 23 Eylül'de meydana gelecek Sonbahar Ekinoksu ile Sonbahar mevsimini yaşamaya başlayacağız. Bu önemli olaya kısa bir süre kala Sonbahar Ekinoksu'nun ne olduğu merak konusu oldu. Peki, Sonbahar Ekinoksu nedir?
#Sonbahar EkinoksuGoogle, özel günlerde yaptığı Doodle'lar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinden itibaren arama motoruna gelen milyonlarca ziyaretçi Sonbahar Ekinoksu 2017 ile karşı karşıya kaldı. Dün sonbahara girilmesi nedeniyle böyle bir Doodle ortaya çıktı. Peki Sonbahar ekinoksu nedir? 23 Eylül itibariyle gerçekleşecek olan Sonbahar ekinoksu ile birlikte güneş ışınları 90 derecelik açıyla Güney Yarım Küre'ye gelmeye başlayacak. İşte Sonbahar Ekinoksu ile ilgili merak edilen tüm detaylar
#Sonbahar Ekinoks 2017Sonbahar Ekinoksu doodle'ı ile Google ziyaretçilerine sürpriz bir tema hazırladı. Ekinoks’un kısaca tanımı gün tün eşitliği olarak biliniyor.. 23 Eylül, Sonbahar'ın ilk günü olarak kabul edilir ve ekinoks olrak adlandırılır. Sonbahar Ekinoksu'nun yaşandığı gün Kuzey ve Güney Yarım Küre , güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer. gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Peki Sonbahar Ekinoksu hakkında başka hangi detaylar var?
#EkinoksGoogle, Sonbahar ekinoksunu doodle yaparak sonbahara merhaba dedi. Google'ın özel günler için tasarladığı doodle'lara sonbahar ekinoksu da eklendi. Peki sonbahar ekinoksu nedir? Sonbaharın ilk gününü anlatan sonbahar ekinoksu hakkında tüm detaylar..
#GoogleJohnny Ward, 40 yıllık yaşamına birçok ilki sığdırmayı başardı. Çok zor geçen çocukluğunun ardından hedeflerinin peşinde tüm dünyayı dolaşan Ward, bugün kendisini "kararlılık göstermiş normal bir adam" olarak tanımlıyor. İşte film gibi bir hayat hikâyesi...
#Seyahat44 yaşındaki seyyah ve yazar Gürkan Genç, dünya turu için özel tasarlanmış bisikleti ‘Temur’ ile 13 yıldır süren dünya turunun ikinci aşaması için yola çıkıyor. ABD vizesi alabilmek için seyahatine ara vermek zorunda kalsa da 68 ülkede 122 bin kilometre pedal çeviren Genç’le yeniden yola düşerken konuştuk.
#Gürkan GençAyılar herkesin ilgisini çeken hayvan türleridir. Ayıların hangi yiyecekleri sevdiği ve tükettiği internet üzerinden insanlar tarafından araştırılıyor. Ayıların günlük olarak ne kadar yemek yediği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Ayı ne yer? Yavru ayılar nasıl beslenir ve ayıların çok sevdiği besinler neler detayları ile derledik.
#Ayı Ne Yer?Dünya günlerdir Titanic gemisinin enkazına giderken Atlas Okyanusu’nda kaybolan Titan denizaltısını ve içindeki milyarderleri konuşuyor. "İkinci Titanic faciası" olarak nitelendirilen bu olay, zengin insanlar arasında trend olan ekstrem turizm kavramının da tartışılmasına neden oldu. Milyarderler neden ‘aşırı’ aktiviteleri tercih ediyor? Aldıkları riskin altında yatan psikolojik sebep ne? Yoksa buna mecbur mu kalıyorlar? Kayıp denizaltıda hayatını kaybeden milyarderler ve diğerlerinin heyecan arayışına uzmanlar ne diyor?
#TitanikABD'li ünlü dağcı Mark Synnott, bundan birkaç yıl önce eşini ve dört çocuğunu geride bırakarak 18 aylık bir maceraya çıktı. Synnott dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest'in yaklaşık bir asırdır çözülemeyen en büyük sırrını çözmek istiyordu. Yolculuğun sonunda ise onu bir sürpriz bekliyordu...
#Mark Synnottlk gelen görüntüler çok net değil. Icefin adlı uzaktan kumanda edilen açık sarı renkli robot denizaltı, buzulun içerisinde çekingen bir şekilde ilerlerken, kameranın önünden de tortular uçuşuyor. Daha sonra görüntü netleşmeye başlıyor. Icefin, yaklaşık 600 metre boyunca buzun içerisinde ilerliyor. Burası, dünyanın en hızlı değişen büyük buzullarından birisinin ön kısmı.
#Antarktika‘Dünyanın her yerini gezmiş, görmüş insan’ diye bilinirim. Büyük ölçüde doğru! Ama ne yazık ki Antarktika’ya ayak basmamıştım. Gezegenin en soğuk, en rüzgârlı ve en kuru yeri ‘Beyaz Kıta’da, vahşi ve bakir bir ortamda, penguenlerle, balinalarla, foklarla geçen 10 günlük bir macera... Hem Antarktika karasına ayak bastık hem de ‘Güney Kutup Dairesi’ni geçtik. Adımımızı atar atmaz aklımız başımızdan gitti.
#Antarktika Buzulu Ne Kadar Kalın?Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da kurulacak "Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü" için Horseshoe Adası'nın en uygun yer olarak değerlendirildiğini belirterek, "Üssümüzün kurulacağı yere ilişkin nihai karar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından hazırlanacak fizibilite raporunun değerlendirilmesi sonrasında verilecek. 2019'da orada üssümüzü orada üssümüzü açmayı hedefliyoruz." dedi.
#AntarktikaDünyanın 64’üncü kuzey enleminde nefes alıyorum. Bahsettiğim yer güzeller güzeli İzlanda. Özgürlük bu olsa gerek. Ne kimseyi tanımak ne de tanınmak. Yalnızca volkanik adada var olmaktan ibaret her şey. Tuhaf bir hissiyat; önümde uzun bir hafta var ve hayatta belki de bir kez yaşanabilecek bir deneyim için büyük kum saatini ters çeviriyorum. Hangimiz bilinmeyeni keşfetmek için bir macera yaşamak istemez ki? İşte İzlanda’ya dair izlenimlerim ve gezi rehberim...
#İzlandaYeni yerler görmeyi, yeni kültür keşfetmeyi seviyorsanız ve “Yeni yıla nasıl girersen öyle gider” mottosuna inananlardansanız, 31 Aralık yılbaşı gecesini karşılamak için dünyanın dört bir yanında birbirinden ilginç alternatifler var. İşte 2017 için 10 yılbaşı önerisi...
#Seyahat