Her mevsimi ayrı güzeldir dağların. Farklı bir özgürlük duygusu verir insana. Sanki dünyanın tepesinden, her şeye çok uzaktan bakıyormuş gibi hissedersiniz. 16 yaşımdan beri kayak yapıyorum. Mesleğim gereği dünyada kayak sporunda yıldızlaşan neredeyse her yere gittim. Zirveye doğru yaptığım o yolculuk her seferinde beni heyecanlandırıyor. Hele metrelerce yüksekte, gerçekten bulutların üzerinde olma deneyimini anlatmaya kelimeler yetmez. Sizler için de bir liste hazırladım.
#SeyahatTürkçe dilbilgisi ve anlatım konuları içinde en çok ilgi duyulan ve bilgi edinilmek istenen ders başlıklarından biri zarflardır. Sıfatlar ile karıştırılabilen zarflara dair kafa karışıklıklarına son vermek için zarf nedir? Zarf çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? Zarfların konu anlatımı ve örnekleri konu başlıklarını sizler için derledik.
#Zarf Nedir?Hastaneler doldu taşıyor mu? Salgın kontrolden çıktı mı? Yoğun bakımlarda alarm zilleri çalıyor mu? Bazı illerde durum felaket mi? İl il, bölge bölge durum nedir? Yeni önlemler kapıda mı? Tüm bu soruları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordum. Bakan Koca çok önemli açıklamalar yaptı... İşte söyledikleri:
#YAZARCumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulunca, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri"nin sahiplerini belirledi.İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin, kültüre ve sanata hizmet ederek Türk medeniyetinin sürekliliğine önemli katkılarda bulunan, dünyada kültür ve sanatın yücelmesine zemin hazırlayan ve üstün gayret gerektiren, yetenekleriyle özgün eserler üretip estetik değerlere bağlı hizmetlerde bulunan vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına onurlandırılması amacıyla her yıl düzenlendiği ifade edildi.
#Cumhurbaşkanlığı Kültür Ve Sanat Büyük ÖdülleriBazı insanlarda bir tılsım vardır. Sevdikleri için kapılar açar, insanlar arasında köprüler kurarlar. Tatlı dilleri, keyifli dostluklarıyla, yıllar içinde kurdukları geniş, güzel bir topluluğun gizli orkestra şefi olurlar. Mustafa Oğuz kültür-sanat-medya dünyası için böyle biridir. Ama sadece bu değil. Alçakgönüllü, sevimli hatta alıngan mizacının arkasında göz kamaştırıcı bir hayat deneyimi yatar. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük şarkıcılarının, grubunun, televizyon dizisinin üzerinde emeği vardır. Türkiye’de açıkhava konserleri geleneğini o başlatmıştır. Mustafa Oğuz hiç de çaktırmadan 67 yaşına gelmiş ve en iyi mülakatçı gazetecilerimizden Selin Ongun’la bir kitap hazırlamış. Renkli bir hayattan artakalanları paylaşmış. Kitabın adı ‘Yorma Birader’. Bu felsefeye çok gülecek ama aklınızdan çıkaramayacaksınız. Buyurun, Oğuz’la Gümüşlük’te yaptığımız sohbete siz de katılın...
#Mustafa OğuzBelki İzmir, Ankara ya da Antep’tesiniz; o ünlü şarkıdaki gibi üstü çiğ kaplı bir sonbahar gülüne denk geldiniz… Ola ki Trakyalısınız; salkım salkım güzgülü üzümleri duruyor önünüzde… Yahut Karadeniz’de sağı-solu güzgülü çiğdemleri bastı; anladınız ki ufak ufak yaylaları boşaltma vakti... Biliyoruz canım, ağlamadınız; hüzünlüsünüz sadece. “Ya sevmeyi bilmedim yıllarca / Ya sevince geç kaldım” diye hayıflanmamak için... Durun ya, yazın hercailiği geçti ama kışın donukluğuna daha çok var.
#Sonbahar AktiviteleriGeçen hafta Hürriyet Pazar’da yayımlanan ‘Türkiye’nin en iyi 100 albümü’ başlıklı dosya çok ses getirdi. Bu hafta; müzisyenlerden yorumculara, eleştirmenlerden prodüktörlere 100 kişilik jürinin seçkisinde ilk 10’a giren albümlerin hikâyelerini dinledik. Mazhar Alanson, Bülent Ortaçgil, Sezen Aksu, Levent Yüksel, Harun Tekin, Şebnem Ferah ve Nur Yoldaş o efsanevi albümleri anlattı. Tarkan’ın albümünü, yapımcısı Ozan Çolakoğlu’yla, Fikret Kızılok’un albümünü eşi Şeyda Kızılok ve oğlu Yağmur Kızılok’la konuştuk. Kimi prodüktöre zorla kabul ettirilmiş, kimi yıllarca dinleyiciyle buluşmayı beklemiş... Her biri; daha önce yapılmamışı yapma hedefiyle, maddi beklentilerden uzak bir ruh haliyle üretilmiş ve kendi dönemi içinde çığır açmış... İşte o 10 albümün hikâyesi...
#En İyi 10 Albüm