Tomris Giritlioğlu filmleri ve TV dizileri vefat etmesinin ardından merak edildi. Ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu'ndan üzücü haber geldi. Uzun bir süredir tedavi gören Tomris Giritlioğlu, hayatını kaybetti. 1999 yılında çektiği Salkım Hanımın Taneleri ile adını duyuran Giritlioğlu, Kurşun Yarası, Çemberimde Gül Oya gibi dizilerin yapımcı veya proje tasarımcısı olarak önemli işlere imza attı. 2002'de TRT'den emekli olan Giritlioğlu, Salkım Hanım'ın Taneleri filminin devamı niteliğindeki Güz Sancısı filmini 2008'de tamamladı. Sanatçı, emekli olduktan sonra özel televizyonlar için dizi film projeleri üretmeye başladı. Peki, Tomris Giritlioğlu kimdir, kaç yaşında? Tomris Giritlioğlu neden öldü, hastalığı neydi?
#Tomris Giritlioğlu KimdirKanserle mücadele kapsamında farkındalığı arttırmak amacıyla Muş’ta 11. Uluslararası Onkoloji Günleri düzenlendi. Dünyanın birçok yerinden hastaların, iyileşen kişilerin, gönüllülerin ve sağlık profesyonellerinin katıldığı konferansı izledik. Meme kanserine yakalanan hastalarla hikâyelerini konuştuk.
#Meme KanseriTürk televizyonlarının tanınan simalarından Gökhan Abur hayatını kaybetti. Uzun yıllardır televizyon ekranlarında meteoroloji editörü görevini üstlenen ve sunduğu hava durumu raporları ile akıllara kazınan Gökhan Abur, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Gökhan Abur hayatı ve biyografisi de bu gelişmenin ardından araştırılmaya başlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun olan Gökhan Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü’nde görev yaptı. Birçok albümü de bulunan Abur müzikle de yakından ilgileniyordu. Abur, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Peki, Gökhan Abur kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı neydi? Ünlü Meteoroloji Editörü Gökhan hayatı ve biyografisi!
#Gökhan AburGüzel kokuların ve hafızaya etkileri üzerine yapılan güncel bir araştırma, çok önemli sonuçlar ortaya koydu. Araştırmada, gül, portakal, limon, nane, okaliptüs, biberiye ve lavanta kokularını düzenli olarak koklayan katılımcıların hafızasında yüzde 226 oranında artış tespit edildi. Peki uzmanlar bu sonuçları nasıl yorumluyor?
#SağlıkEmel Gedikli, 73 yaşında seyahat tutkunu bir gezgin… Farklı kültürleri keşfetmeyi ve gittiği ülkelerden kumaş toplamayı çok seviyor. Hatta bu kumaşlardan yaptığı eserleri bir sergide bile yer aldı. Bir süredir kanserle mücadele ediyor. Fakat bu durum seyahat aşkına engel değil. Aklında tek bir şey var; Japonya’ya gitmek. Kansere inat eylülde kişisel sergisine hazırlanan Gedikli ile seyahat maceralarını konuştuk.
#SeyahatBir döneme damga vuran “Bizimkiler” dizisinin usta oyuncuları Ayşe Kökçü, Müjgan Ağralı ve Zihni Göktay, tükenmişlik sendromuna girdiklerini dile getiren genç meslektaşlarını eleştirdi. Ayşe Kökçü, “Biz hiç böyle şeylere yakalanmadık” derken Göktay da “Bu tamamen şımarıklık. Haftada 3 oyun oynardık, tükensek biz tükenirdik” diye konuştu.
#BizimkilerEskişehir’de emekli esnaf Memduh Çetin (80), felç geçiren 56 yıllık hayat arkadaşı Mücella Çetin (76) için doktorların ‘Daha çok güneş görmesi ve oksijen alması gerekiyor' uyarısıyla evinin önündeki kaldırımı çiçekler ve ağaçlarla süsleyerek bahçeye çevirdi. Çetin, bir yılda ilaç tedavisinin yanı sıra bahçe sayesinde eşinin hafızasının yerine geldiğini belirtti. Mücella Çetin ise ilaçlarını aksatmadan kullandığını belirterek, “Her gün buradayım. Çok iyiyim, iyi oldum, dirildim” dedi.
#EskişehirEskişehir’de emekli esnaf Memduh Çetin (80), felç geçiren 56 yıllık hayat arkadaşı Mücella Çetin (76) için doktorların ‘Daha çok güneş görmesi ve oksijen alması gerekiyor' uyarısıyla evinin önündeki kaldırımı çiçekler ve ağaçlarla süsleyerek bahçeye çevirdi. Çetin, bir yılda ilaç tedavisinin yanı sıra bahçe sayesinde eşinin hafızasının yerine geldiğini belirtti. Mücella Çetin ise ilaçlarını aksatmadan kullandığını belirterek, “Her gün buradayım. Çok iyiyim, iyi oldum, dirildim” dedi.
#ESKİŞEHİR'Sürekli genç ve kusursuz görünme' fikri sadece gösteri dünyasının ünlülerinin değil aynı zamanda tıpkı onlar gibi göz önünde olan tüm insanların en büyük önceliklerinden biri. Bunlara her ne kadar özel güvenlik önlemleri alınsa da bütün hayatlarını kameralar ve objektifler karşısında geçiren kraliyet ailesi üyeleri de dahil. Bu yüzden de yaşları ne kadar genç olursa olsun, küçük ya da büyük estetik müdahalelerle fiziksel görünümlerini öncelikle de yüzlerinin görünümünü "gençleştiriyorlar." Fakat aralarında çok çarpıcı bir istisna var!
#Prenses CarolineYaklaşık bir yıldır sağlık sorunları nedeniyle ailesinden, çocuklarından ve görevlerinden uzakta kalan Monako Prensesi Charlene zor günleri hakkında ilk kez konuştu. Monaco Matin gazetesine konuşan 44 yaşındaki Charlene, yaşadığı bir yıllık sürecin "uzun, zor ve acılı" olduğunu anlattı.
#Prenses CharleneSon bir yıldır gündemden hiç düşmeyen Monako Prensi 2. Albert ve eşi Prenses Charlene ile ilgili dudak uçuklatan bir iddia ortaya atıldı. Bu iddia da yaşadığı sağlık sorunlarını öne sürerek uzun süre hem Monako'daki evinden ve ikiz çocuklarından hem de aile üyesi olarak görevlerinden uzak kalan Prenses Charlene ve Prens Albert arasında yaşandığı öne sürülen gerilimi bir kez daha ön plana çıkardı.
#Prenses CharleneKöşe yazarı Haydar Dümen 91 yaşında hayatını kaybetti. Haydar Dümen'in eşi Gül Dümen'in de hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Uzun yıllar Posta gazetesinde yazan Dümen, okuyuculara cinsellik konusunda verdiği tavsiye ve çözümlerle tanınıyordu. Peki, Haydar Dümen neden öldü, hastalığı neydi? İşte Haydar Dümen'in hayatı ve hastalığıyla ilgili bilgiler...
#Haydar DümenKariyeri boyunca pek çok film ve dizide yer alan, müziğe de gönül veren Fulden Uras, tedavi sürecinde çektiği acı nedeniyle sosyal medyadan destek istemişti. Daha önce bağırsak kanserini atlatan Fulden Uras, bu kez meme kanseri ile mücadele ediyor. Peki, Fulden Uras kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Fulden Urasİstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında; malûl ve engelliler ile hamile çalışanların pazartesi salı günleri idari izinli sayılacağını açıkladı. Öte yandan Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Denizli, Bursa, Zonguldak, Gaziantep, Gümüşhane, Samsun, Kahramanmaraş, Kastamonu, Afyonkarahisar, Bingöl, Yozgat, Elazığ, Kırşehir, Sivas, Kırıkkale, Niğde, Tunceli ve Adıyaman valilikleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum, kuruluşlarında görev yapan engelli ile hamile personele yarın için idari izin verildiğini açıkladı.
#İdari İzinTıptaki adı Pityriasis rosea olan madalyon hastalığı, halk arasında da gül hastalığı olarak biliniyor. Genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bu döküntü tedavi edilmediğinde 10 santimetreye kadar ulaşabilir. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen madalyon hastalığı (gül hastalığı) nedir, bulaşıcı mı? İşte madalyon hastalığı sebepleri ve belirtileri…
#Madalyon HastalığıTedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra muhalefet partisi liderleri de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye bu millete çok büyük emekleri geçti, gayretleri oldu." dedi.
#Oğuzhan Asiltürkİnsan yaratılışı gereği oldukça mükemmel bir beyne sahip canlılar arasında öne çıkar. Ancak dış dünyadan gelen uyaranlar, kişilerin maruz kaldığı, duygularını aşırı derecede tetikleyen zorlu koşullar ve belirli travmalar beynin yapısının bozulmasına neden olabilir. Öfori de bunlardan birisi olup psikolojide önemli hastalıklar arasında kendisine yer edinmiştir. Öfori nedir, ne anlama gelir, öfori hastalığının ve net tedavisi nasıl olur sizin için derledik.
#Öfori Nedir?Gül alerjisi ciltte meydana gelen sivilce benzeri kabartılar, iltihaplı kızarıklıklar, yüzeysel damar genişlemeleri biçiminde beliren, daha çok yüzde ve burun çevresinde görülen bir hastalık olma özelliği taşımaktadır. Sizin için Gül alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Gül alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi konu başlıklarını tüm detayları ile derledik.
#Gül Alerjisi NedirDeri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. Genellikle yüzde meydana gelen, yaygın bir cilt rahatsızlığı olan roza hastalığında, çoğunlukla alın, çene, burun, yanaklar gibi yüzün orta bölümünde daha yoğun olur. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım ve Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Gül Hastalığı