Evde çalışırken, spor yaparken, ya da film izlerken hepimizi motive eden ortak şey; yemek! Ders arasında da dizi seyrederken de yiyeceğimiz atıştırmalıkları düşünür, kafamızda kaçamaklarımızı planlarız. Hafta boyunca sizi motive edecek ve evde kolayca yapabileceğiniz 4 tane nefis atıştırmalık tarifi hazırladık!
#AtıştırmalıkGaletanın bir benzeri olan grissini, özellikle İtalya’da en temel ve en basit atıştırmalıkların başında gelir. Grissiniler hemen her evde bulunabilecek birkaç malzemeyle kolaylıkla yapılabilir. Grissini hamuruna, kekik, çörek otu da eklenebilir. Peki, grissini tam olarak nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım çıtır grissini tarifi…
#Grissini NedirYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutBugünlerde nereye baksak çeşit çeşit zayıflama listeleri... Her yaz aynı şey... Demek ki diyetler yapılıyor sonra da verilenler geri alınıyor. Eğer siz de her yaz diyete girmekten sıkıldaysanız beslenme uzmanları Elif Nida Zafer ve Berrin Yiğit’in diyet yapıyormuşuz gibi hissetirmeyen önerilerine göz atın. Fazla kiloları kalıcı şekilde vermenin kişiye özel, sürdürülebilir beslenme ilkeleriyle mümkün olduğunu anlatıyorlar. Yiğit her yeni bilgiyi araştırmamızı söylüyor, Zafer’se “İki dilim pizzadan zarar gelmez ama haftada iki ‘kaçamağı’ aşmayın” diyor.
#GazetehaberleriTEZ aşamasında iken bölümünün İzmir’den Aydın’a taşınması sonucu kızıp üniversiteden ayrılan, bir turizm firmasında genel müdürlük yaptıktan sonra, 1997’de ortağıyla birlikte kendi acentesi İtaltur’u kuran Hande Arslanalp, zor bir mesleği, hala heyecanla ve amatör ruhla en küçük bir başarıdan bile büyük keyif alarak yapan bir kişilik.
#İzmir