Kariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluYazın en güzel yanlarından biri şehir hayatına renk katan açık hava sinemaları... Oteller, belediyeler sezonda izleyemediğimiz filmleri gösteriyor. Kimi terasta, kimi bahçede, kimi bedava, kiminde fiyatlara patlamış mısır, içecek dahil. Hepsi püfür püfür ve eğlenceli, kaçırmayalım.
#Melis YılmazTürk televizyonlarının tanınan simalarından Gökhan Abur hayatını kaybetti. Uzun yıllardır televizyon ekranlarında meteoroloji editörü görevini üstlenen ve sunduğu hava durumu raporları ile akıllara kazınan Gökhan Abur, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Gökhan Abur hayatı ve biyografisi de bu gelişmenin ardından araştırılmaya başlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun olan Gökhan Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü’nde görev yaptı. Birçok albümü de bulunan Abur müzikle de yakından ilgileniyordu. Abur, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Peki, Gökhan Abur kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı neydi? Ünlü Meteoroloji Editörü Gökhan hayatı ve biyografisi!
#Gökhan AburBir ayağı Avusturya’da, diğeri Türkiye’de. Alamet-i farikası; tasarımlarında Anadolu kültürünün zenginliğini Avrupa’nın sadeliğiyle birleştirmek. Müşterileri arasında Avrupa aristokratları ve jet-set var. Dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu ile beraberiz. Eski albümlerini karıştırırken yeni kreasyonlarının da heyecanı içinde... Oysa defile hazırlamaya daha lise yıllarında başlamış. Kutoğlu, “Bana hep ‘Bu aristokratları sen mi arıyorsun diye soruyorlar; hayır! Onlar beni buluyor” diyor.
#AvusturyaBazen sos olarak çıktı karşıma, bazen baharat... Bazen de acı biberler doğrudan yemeğin içine katılmıştı. “Bunu nasıl yiyeceğiz” diye endişelendiğim de oldu, kavanozun kapağını açar açmaz gözümün yandığı da... Farklı ülkelerde yaptığım seyahatlerde sayısız acı tattım. İşte, 16 Ocak’ta ‘kutlanan’ Dünya Acı ve Baharatlı Yemekler Günü’nün bana hatırlattıkları...
#Dünya Acı Ve Baharatlı Yemekler GünüSanat dünyasının birçok ünlü ismi yeni yılı sahnede karşılayacak. Birçok farklı şehirde gerçekleşecek konserlerle yılbaşı coşkusu yaşanacak. Geceye özel mekanların hazırladığı programları ve konserleri derledik. Kesenize uygun olan programla yeni yıla “merhaba” diyebilirsiniz.
#YılbaşıYaklaşık 27 yıldır turizm ve otelcilik sektöründe hizmet veren, eğitmen-yazar Orkun Avkan, yaşanmış gerçek hayat hikayelerinden derlediği ‘Otel İşletmelerinde Problem Çözmenin Yolları’ adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu. Yiyecek-içecek, ön büro, resepsiyon, satış ve genel müdürlüğe uzanan serüveninde elde ettiği deneyimler ışığında sorunları ve çözüm önerilerini bir kitapta topladığını belirten Avkan, bu içerikte bir eserin ilk defa kaleme alındığını söyledi.
#İzmirKoronavirüs salgını dünyanın dört bir yanında hastalıkla mücadele cephesinin en ön safındaki doktorları ve sağlık çalışanlarını zorluyor. Bu süreçte gece gündüz demeden halk sağlığını korumak adına çalışan ve evine gidemeyen kahramanlarımız için pek çok otel kapılarını açtı. İşte Türkiye’nin dört bir yanında sağlık çalışanları için tahsis edilen oteller…
#KoronavirüsSingapur yolculuğunuz adanın doğusunda uçaktan indiğiniz anda başlıyor. Changi Havalimanı başlı başına bir destinasyonu andırıyor; bazen gezginlerin şehirle tek temas noktası olan Changi’nin dünya çapındaki ününe şaşırmamak gerek. Sonuçta kaç havalimanında bahçeler, bedava bir sinema salonu ve hatta yüzme havuzu bulunur ki? Bu masalsı dünyadan çıkmak gerçekten zor.
#SingapurBangkok’la ilgili önceki yazımda, Bangkok’un Wat Phra Kaew, Grand Palace (Büyük Saray), Wat Pho Uzanan Buda Tapınağı, Şafak Tapınağı Wat Arun gibi mutlaka görülmesi gereken yerlerinden bahsetmiş; Dusit Bölgesi, Çin Mahallesi, Küçük Hindistan olarak bilinen Phahurat, Siyam, Silom, Sukhumvit Bölgeleri ve gece hayatını elinde tutan Khao San Road’u bu yazıya bırakmıştım. Şimdi Bangkok’un kalan kısmına yani tapınaksız bir Bangkok’un nasıl olacağına bu yazıyla birlikte göz atalım…
#Bangkok Gezi RehberiBangkok’la ilgili önceki yazımda, Bangkok’un Wat Phra Kaew, Grand Palace (Büyük Saray), Wat Pho Uzanan Buda Tapınağı, Şafak Tapınağı Wat Arun gibi mutlaka görülmesi gereken yerlerinden bahsetmiş; Dusit Bölgesi, Çin Mahallesi, Küçük Hindistan olarak bilinen Phahurat, Siyam, Silom, Sukhumvit Bölgeleri ve gece hayatını elinde tutan Khao San Road’u bu yazıya bırakmıştım. Şimdi Bangkok’un kalan kısmına yani tapınaksız bir Bangkok’un nasıl olacağına bu yazıyla birlikte göz atalım…
#Bangkok