Biz öyle bir ülkeye sahibiz ki, mevsimsiz… Yazın da gezeriz kışın da eğleniriz… Mesela siz kış mevsiminde gezmenin zevkini tattınız mı hiç? Soğukların sizi korkutmadığı yerlerde yürüyüp tebessümle gelen sıcacık bir yudum çayın içinizi ısıtmaya yettiği tabiatta piknik yaptınız mı? Botları eldivenleri giyip çantanızı sırtlanıp gördüğünüz manzara karşısında nereye bakacağınızı, hangi anı ölümsüzleştireceğinizi şaşırtacak güzellikte vadileri tepeleri aştınız mı? Yazın cıvıltısının yerini kışın sessizliğin kucağına dinlenmeye bıraktığı şu günlerde gelip hayata bir de buralardan baktınız mı? Tüm bunlara cevabınız ‘hayır’ ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı sizleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü korumasında olan Nevşehir-Göreme Tarihi Milli Parkı’na Davet ediyor…
#Göreme Tarihi Milli ParkıGöreme Milli Parkı’nın yer aldığı Kapadokya dünyanın sayılı güzelliklerine ev sahipliği yapan beldedir. Kapadokya’ya bir kez gelen bir daha gelmek ister. Tabiatın insana sunduğu pek çok güzellik bu topraklarda kendine yer bulmuştur. Kapadokya’ya adım attığınız an kendinizi başka bir dünyada gibi hissedersiniz. Her köşesinde ayrı bir tarih, ziyaretçilerini bekler. Göreme Milli Parkı ile ilgili bilgileri derledik.
#Göreme Milli ParkıBu hafta aracın direksiyonunu Anadolu doğru Kapadokya ve Erciyes eteklerine doğru kırdım. Ne iyi oldu anlatamam. Kapadokya’da dinlenmek, Ranger ile keşfetmek başlı başına özel hissettirdi bana bu yolculuğu. Haydi, gelin sizlere biraz Kapadokya’dan bahsedeyim.
#KapadokyaKeşif ve fotoğrafla geçen bir hayat: Cüneyt Oğuztüzün bir bankanın teftiş kurulu başkanlığını bırakıp 1994 yılında Atlas’a geldi ve ondan sonraki hayatını Anadolu’ya adadı. 20 yıl boyunca 500 bin kilometre yol kat ederek Asya’dan Akdeniz’e uzanan bu yarımadayı karış karış keşfedip okurlarına 150’ye yakın benzersiz konu sundu. Anadolu'da öyle bir fotoğraf çekti ki...
#Cüneyt Oğuztüzünİnsanlığın ortak kültür hazinelerini, yeryüzünün en nadide doğal oluşumlarını belirleyip korunmasını sağlamayı hedefleyen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 1972’de, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunması Sözleşmesi’ni kabul etti. Ardından insanlığın ortak mirası listelendi. Dünya Mirası Listesi’ndeki 911 yerden 9’u Türkiye’de. Yaz başında dünya miraslarımızı tanımak için yolculuğa çıkacaklar için bir rehber hazırladık.