Kış aylarının genel vücut sağlığı açısından dikkatli olunması gereken bir mevsim olduğuna dikkat çeken Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, kış soğuklarıyla birleşen pandemi şartlarında vücudu dirençli tutacak besinler hakkında bilgi verdi.
#Bağışıklık GüçlendirmeKış aylarının genel vücut sağlığı açısından dikkatli olunması gereken bir mevsim olduğuna dikkat çeken Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, bu yılın pandemi şartları nedeniyle daha yüksek sağlık riskleri taşıdığını hatırlattı. Taşpınar, kış soğuklarıyla birleşen pandemi şartlarında vücudu dirençli tutacak besinler hakkında bilgi verdi.
#Gökhan TaşpınarPandemi nedeniyle evde kalınan bu yılbaşında yemek konusunda aşırı tüketim yapılmaması uyarısında bulunan Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, aşırı yemeyle ilgili yaşanabilecek sağlık sorunlarına pratik öneriler sundu.
#Öğr. Gör. Gökhan TaşpınarPandemi döneminde özellikle evde kalanların dengesiz beslenme eğilimlerinin arttığına dikkat çeken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, “Beslenmemizi düzenlemek bizim elimizde. Biraz çaba ve gayretle fit halimize dönebilir ya da hep formda kalabiliriz” dedi.
#Öğr. Gör. Gökhan TaşpınarÖğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, belediye halini by-pass ederek pazara sürülen sebze ve meyvelerin denetlenmediğine dikkat çekerek, tüketicileri zehirli ya da bozulmuş olabilecek bu tür yiyeceklerden uzak durmaya çağırdı. Taşpınar, “Bakanlık tarafından hallerde gerekli kontroller yapılıyor. Ancak bazı satıcılar aracıyı ortadan kaldırıp direk üretici ile temas halinde ve bu ürünlerin hepsi izlenemiyor” dedi.
#IspanakMutfaklarda ahşap eşya kullanımı her ne kadar estetik bir görüntü yaratsa da sağlık açısından önemli riskler taşıyor. Özellikle gıdayla birebir temas eden ahşap tabaklar ve tahta kaşıklar, yeterince temizlenmediği takdirde bakterilerin üremesi için uygun bir ortam oluşturuyor. Ahşap malzemelerde bakteri birikmesi ciddi hastalıklara yol açabilirken insandan insana hastalık taşınma riskini de artırıyor.
#Ahşap Mutfak EşyalarıTahta mutfak araçlarında üreyen bakteriler ve iyi durulanmayan kimyasalların vücutta uzun vadeli hastalık yapıcı etkiye sahip olduğunu söyleyen Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, bu malzemelerde iyi temizlenmeyen kimyasalların kanser yapıcı etkiye sahip olduğunu bildirdi.
#Ahşap MalzemeTahta mutfak araçlarında üreyen bakteriler ve iyi durulanmayan kimyasalların vücutta uzun vadeli hastalık yapıcı etkiye sahip olduğunu söyleyen Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, bu malzemelerde iyi temizlenmeyen kimyasalların kanser yapıcı etkiye sahip olduğunu bildirdi.
#Ahşap TabakSağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi gıdaların hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini koruduklarını anlatan Gastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, “Donmuş gıdaları saklamak için plastik veya alüminyum folyo, plastik torba, kapalı alüminyum kaplar, içi mumlu özel kaplar veya dayanıklı plastik ve cam kaplar kullanılması gerekir” dedi.
#Dondurulmuş Gıdalar Nasıl ÇözdürülürSebze ve meyvenin tazesinin bollaştığı yaz mevsimiyle birlikte besinler taze taze tüketilirken bir yandan da kışın da tüketilebilmeleri için uygun koşullarda saklanır. Anadolu’da yüzyıllardır çeşitli yöntemlerle yapılan kışlık yiyecek depolanması, gıdaların uzun süreler korunabilmesine imkân veren bugünün derin dondurma teknolojisiyle daha da kolay. Ancak sağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmeli? Hangi gıdalar hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini korurlar?
#MutfakSağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi gıdaların hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini koruduklarını anlatan Gastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, “Donmuş gıdaları saklamak için plastik veya alüminyum folyo, plastik torba, kapalı alüminyum kaplar, içi mumlu özel kaplar veya dayanıklı plastik ve cam kaplar kullanılması gerekir” dedi.
#SağlıkBURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde bir gazinoda garsonluk yapan 22 yaşındaki Gökhan Taşpınar kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Yakındaki bir otele girip yardım istedikten sonra yere yığılan Taşpınar, polislere kendisini aynı gazinoda konsomatris olarak çalışan 23 yaşındaki Z.Ö.'nün öldürdüğünü söyledikten sonra bilincini kaybetti. Taşpınar, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.
BURDUR'un Yeşilova İl?esi'nde bir gazinoda garsonluk yapan 22 yaşındaki Gökhan Taşpınar kalbinden bı?aklanarak öldürüldü. Yakındaki bir otele girip yardım istedikten sonra yere yığılan Taşpınar, polislere kendisini aynı gazinoda konsomatris olarak ?alışan 23 yaşındaki Z.?.'nün öldürdüğünü söyledikten sonra bilincini kaybetti. Taşpınar, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.
Gülşah Saraçoğlu merak edilen isimler arasında yerini aldı. Doya Doya Moda jüri üyeleri bulunan Gülşah Saraçoğlu kaç yaşında, kimdir soruları yoğun ilgi görüyor. Moda alanında ismini duyuran Gülşah Saraçoğlu'nun 9 yaşında çocuğu bulunuyor. Başarılı isim yorumları ile de yarışmada dikkat çekiyor. İşte Gülşah Saraçoğlu'nun hayatı ile ilgili bilgiler
#Gülşahİstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, 13 Aralık Çarşamba günü, Yeni Gelenek Dijital Gelecek Konferansı'nı düzenliyor. Açılış konuşmasını Türkiye'nin ilk halkla ilişkiler uzmanlarından Betül Mardin’in yapacağı konferansta sektörün uzman isimleri dijitalleşen yeni iletişim çağını anlatacak. Konferansta Yekta Kopan, Ceyhun Yılmaz, Rahşan Gülşan da kendi deneyim ve dijital projelerini katılımcılarla paylaşacak.
#KonferansEn teknolojik anneleri buluşturan Dijital Topuklar Platformu bu yıl ikinci kez toplanıyor. 1 Kasım’da Uniq Hall İstanbul’da 600’den fazla teknolojik anne buluşacak. Blogcu anne Elif Doğan ve uykusuzannelercom’un kurucusu Perihan Gürer’in oluşturduğu platformun amacı, YouTube, Facebook, Instagram ve diğer tüm sosyal mecralarda kaliteli ve özgün içerik üreten ve bu içerikleri takip eden kadınları buluşturmak.
#Dijital Anne