DHA Kaynak Fotoğraflar: iStock, Ingimage, Pixabay
Soğan, Sarımsak, Bal, Kefir... Güçlü Bağışıklık İçin Bu Besinleri Eksik Etmeyin!
Kış aylarının genel vücut sağlığı açısından dikkatli olunması gereken bir mevsim olduğuna dikkat çeken Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, kış soğuklarıyla birleşen pandemi şartlarında vücudu dirençli tutacak besinler hakkında bilgi verdi.
Elma; A, B6, C, E, K vitaminleri ile vücuda güç verir ve sindirim dostudur. Portakal, mandalina ve greyfurt gibi turunçgiller, yüksek oranda C vitamini deposudur ve bağışıklığımızı güçlendirirler.
Demir açısından zengin bir kaynak olan ıspanak da içerdiği vitamin ve minerallerle kas ve sinir sistemine fayda sağlayan gıdalar arasında yer alır ve bol bol tüketilmesi önerilir.
Etler, protein bakımından zengin besin kaynaklarıdır. Özellikle su ürünleri, proteinin yanında kalp-damar dostu olan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerince de zengin besinlerdir.
Yoğurt ve kefir, probiyotik bakımından zengindir ve bu sayede bağışıklığımızı güçlendirir ayrıca bağırsak ve kemik için de faydalıdır.