DÜNYANIN en önemli sürdürülebilir tasarım örneklerini belirlemeyi ve vurgulamayı amaçlayan ve 1950 yılında Chicago’da kurulan orijinal GOOD DESIGN programı, bu yıl da 32’den fazla ülkeden tasarım ve çevreye yeni bir vurgu yapan mimari, peyzaj mimarisi, kentsel planlama ve tasarım projesini ödüllendirdi.
#ChicagoPolat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, “Piyalepaşa İstanbul Türkiye’de özel sektör tarafından yapılmış en büyük kentsel dönüşüm projesi. Biz sadece binaları da yenilemedik. Aslında bir semti yeni baştan hayata geçirdik. Projenin en önemli parçalardan biri ise benzerlerinden oldukça ayrışan Piyalepaşa Çarşı” dedi.
#Polat GayrimenkulPolat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel “Piyalepaşa İstanbul Türkiye’de özel sektör tarafından yapılmış en büyük kentsel dönüşüm projesi. Biz sadece binaları da yenilemedik. Aslında bir semti yeni baştan hayata geçirdik. Projenin en önemli parçalardan biri ise benzerlerinden oldukça ayrışan Piyalepaşa Çarşı” dedi.
#Sponsorlu İçerikKentsel dönüşüm projelerine odaklanan Polat Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “50 yıl önce binaların nasıl yapıldığını biliyoruz. O günün tekniği ve şartnamelerine göre yapılan yapılar oldukça riskli. Deniz kumu sözde yıkanarak satıldı, profesyonel beton şirketleri yoktu. İstanbul’un yüzde 70-80’i dönüşüme girmeli” dedi.
#Adnan PolatDAP Yapı İzmir’deki ikinci konut yatırımı için Çeşme’yi seçti. Denize sıfır projede, yerel mimariye uygun yalı ve yalı daireleri yer alacak. Çeşme projesi için uzun yıllar hazırlık yaptıklarını dile getiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İstanbul Boğazı ile özdeşleşen yalı konseptini Ege’ye taşıyoruz” dedi.
#DAP YapıDAP Yapı, yalı konseptini İzmir Çeşme’ye taşıyor. 200 milyon Euro değere sahip denize sıfır projede 95 yalı ve yalı dairesi yer alacağını söyleyen DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, “Her detayı nakış nakış işlenmiş, Akdeniz çanağının en nitelikli projelerinden birini hayata geçirmeyi hedefledik. İstanbul Boğazı ile özdeşleşen yalı konseptini Çeşme’ye taşıdık” dedi.
#DAP YapıYerli ve yabancı lüks markaların en önemli adreslerinden biri olan İstanbul Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde bugünlerde inşaat çalışmaları göze çarpıyor. Çünkü cadde yenileniyor. Şişli Belediyesi ve Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ni Güzelleştirme Derneği işbirliğiyle bölgeye yeni bir kimlik katacak proje çizildi, düğmeye basıldı. Belediye su, elektrik ve doğalgaz altyapısının yenilenmesine destek veriyor. Caddenin mülk sahipleri ise üstyapı çalışmaları için elini taşın altına koyuyor. Abdi İpekçi’de kaldırımların, taşıt yollarının, elektrik direklerinin ve peyzajın sil baştan yapılması planlanıyor. Yeni dönemde restoranlar ve kafeler açık alanı kullanırken önceliği yayalara verecek. Yapılacak meydan düzenlemesiyle de kültür-sanat etkinlikleri için yeni bir adres doğacak. Çalışmalar tamamlanınca 600 metrelik bu cadde tıpkı bir alışveriş merkezi gibi işletilecek. Salgından sonra açık alanda alışveriş ve sosyalleşmenin öne çıkacağı ve caddeye ilginin artacağı belirtiliyor.
#GazetehaberleriTürkiye’nin sanayi şehirleri arasında bulunan Gaziantep son yıllarda Suriye’deki savaş nedeniyle zor günler geçirse de yatırımcının bölgeye olan ilgisi devam ediyor. Gaziantep’te son 1.5 yılda 150 fabrika yapıldığını söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, bu yatırımların değerinin 600 milyon doları bulduğunu söyledi.
#Vahap MunyarMimarlık ve tasarım dünyasının profesyonellerini biraraya getiren mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit 2018, 6-7 Nisan’da usta konuşmacılar, atölye çalışmaları ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi planlanan “Kırkayak” sergisi ile ziyaretçilerini karşılayacak.
#Üniversite‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#MimariCem Boyner’in ikiz kızlarından Elif Boyner’le buluştum. Akmerkez’de 1 Eylül’de açtıkları Wepublic’i gezdik birlikte. Mağazanın meşhur kaydırağı Wuhuu’dan kaydık, sanattan iş hayatına ve spora kadar pek çok şeyi konuştuk. Mağazaya da ikinci kuşak Boyner kafasına da bayıldım.
#KELEBEKBoyner Grubu, 3 yıldır üzerinde çalıştığı yeni markası ‘Wepublic’in ilk mağasını 20 milyon dolarlık yatırımla Akmerkez’de açtı. 4 katlı 8 bin metrekarelik mağazada kaydıraktan dev zürafa heykeline kadar birçok şaşırtıcı özellik bulunuyor. Wepublic markasından ilk yıl 120 milyon lira ciro beklediklerini söyleyen Cem Boyner, “Hedefimiz bu formatı Avrupa ve Amerika’ya taşımak” diye konuştu.
#Boyner Grubu