Alışılmadık otların, kiraz gibi meyvelerin yemeklerini yapan Giresun’un mutfağı Meksika mutfağı gibi mısır etrafında şekilleniyor. Yanında bolca acı, fasulye ve pirinç var. Balığın da başrolde olduğu bu kente yolunuz düşerse uğramanız gereken yerel lezzet adreslerini sıraladık.
#GazetehaberleriYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizCNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaAK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok, "Ankara'mızın birçok noktasında acilen bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Şereflikoçhisar'dan geçen fay hattında bir kırılma olursa, Ankara'da çok yıkım ve ölüm olur. Bir de bu binalar eskidi, her tarafları dökülüyor. Ankara'mızın birçok eskiyen dokusunda kentsel dönüşüm planlarımız olacak" dedi. Öte yandan Altınok, "Hızlı bir şekilde tamirini, tadilatını, onarımını yaparak, Ankapark'ı hizmet açacağız" diye konuştu.
#Turgut AltınokAK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok, "Ankara'mızın birçok noktasında acilen bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Şereflikoçhisar'dan geçen fay hattında bir kırılma olursa, Ankara'da çok yıkım ve ölüm olur. Bir de bu binalar eskidi, her tarafları dökülüyor. Ankara'mızın birçok eskiyen dokusunda kentsel dönüşüm planlarımız olacak" dedi. Öte yandan Altınok, "Hızlı bir şekilde tamirini, tadilatını, onarımını yaparak, Ankapark'ı hizmet açacağız" diye konuştu.
#AK Partiİçten gelen misafirperverlik yurdumun farklı köşelerinden insanları ortak paydada buluşturan bir zamk gibi... Giresun’dayken bu fazlasıyla karşıma çıktı. Evlerde tattığım nefis yemeklerin yanı sıra konakladığımız Zifin Hotel’in aşçısı bize çok iyi ve yöresel bir akşam yemeği hazırladı. Lezzetlerin üç sırrı vardı: Malzemenin günlük olması, aşçının ustalığı ve kuzinede odun ateşinde pişirme…
#Giresun