ge haberleri sayfasında ge hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 43401 ge haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Orhangazi ilçesinde tüm izinleri tamamlanan HEKTAŞ Orhangazi Tarımsal İnovasyon ve Deneyim Merkezi yavaş yavaş faaliyete başladı.Geçtiğimiz haftalarda yine bu satırlardan HEKTAŞ’ın Orhangazi projelerinden bahsetmiş, tarihi projenin önemini anlatmıştım
#BursaSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Nihai hedefimiz Türkiye'yi sanayi ve teknolojide lider bir üretim üssü haline getirmektir. Tabii bunu yaparken günceli çok iyi takip etmek, kabiliyetlerimizin farkına varmak ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Dolayısıyla açılışını yapacağımız laboratuvarın, Türkiyeyi geleceğin teknoloji merkezlerinden biri yapacak önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum." dedi.
#Geİlk yabancı sanayi yatırımcılardan biri olarak 1948 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan GE, dünyada 125’inci, Türkiye’de ise 70’inci yılını “Değişimin Işığında 125 yıl” mottosu ile düzenlediği, bir çok üst düzey yöneticinin katıldığı özel bir etkinlikle kutladı.
#GeGeneral Electric, yeniden yapılanma planı kapsamında sadece ana faaliyet alanlarına odaklanacak. Bu kapsamda yaklaşık 20 milyar dolar tutarında varlık satış veya ortak bulunarak elden çıkarılacak. Yönetim kurulu üye sayısı düşürülecek, bazı birimlerde işten çıkarmalar yaşanacak.
#General ElectricYENİLENEBİLİR enerji kaynakları kullanımının önümüzdeki yıllarda hızla artması beklenirken, güneş enerjisinin de öne çıkan kaynaklardan biri olduğu görülüyor. Bunun yanında bu enerji kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması için öngörülebilir hesaplamaların yapılması da kritik önem taşıyor.
#GEDİJİTAL sanayi açısından da kritik bileşenlerden biri olan pil teknolojilerinde ilerlemeler hızla devam ediyor. ABD’li General Electric’in (GE) Enerji Köyü, bu alandaki çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Bu köyde yapılan son projelerden biri de taşınabilir güneş enerjisi depolayabilen bataryalar. Peki, bu Enerji Köyü’nde başka neler yapılıyor? Helsinki’de konumlanan GE Enerji Köyü, hâlihazırda yaklaşık 10 startup şirketine ev sahipliği yapıyor ve daha fazla şirkete ulaşmak için de sürekli bir arayış içinde. Bu şirketlerden bir tanesi de mobil enerji şirketi Tespack. Tespack, bir kuluçka merkezi olan GE Enerji Köyü’nde, GE’nin enerji uzmanlarından yardım alıyor.
#Dijital SanayiTeknolojinin, robotların ve diğer tüm yeniliklerin sonucunda geleneksel mesleklerin ömürlerinin tükeneceğini ve yepyeni mesleklerin doğacağı son günlerin en çok konuşulan konularının başında geliyor. 100 yıl önce yaptığımız işlerle bugün yaptığımız işler aynı değil. Örneğin; otomobil ustaları geçen dönemlerin hatta bugünün en önemli mesleklerinden birini sürdürüyorlar. Ancak otomobiller konusundaki en önemli mesleğin gelecekteki adayları yazılımcılar olacak. Sürücüsüz otomobillerin hatalarını yazılımcılar giderecek. Dolayısıyla bir meslek tarihe karışırken yepyeni bir alan doğacak. Bunun sonucunda ise yeni dönemin meslekleri olarak adlandırılan 'new colar' meslekleri önem kazanacak. Bu mesleklerin en önemli noktası ise STEM yani Fen (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) dallarının öne çıkması. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de STEM alanlarında istihdam gereksinimi artacak. Bunun da en iyi göstergelerinden birini Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile araştırma şirketi PwC'nin hazırladığı son rapor ortaya koyuyor.
#Dijital SanayiDÜNYA Ekonomik Forumu (WEF), kapsamlı bir araştırmayla dijital sanayinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde istihdam piyasası üzerinde nasıl bir etki yaratacağını ortaya koydu. Araştırmada, Türkiye’ye ilişkin detaylı değerlendirmeler de yer aldı. Buna göre Türkiye’deki mesleklerin yüzde 50’si otomasyona karşı oldukça duyarlı mesleklerden oluşuyor. Başka deyişle Türkiye’de istihdam piyasasının yarısında dönüşüm öngörülüyor.
#Dijital Sanayi4. Sanayi Devrimi'nin yarattığı yeni ekonomi büyük ölçekli şirketler arasında bir dijital dönüşüm rekabeti başlattı. Ancak, bu dönüşüm sadece büyük firmaları etkilemiyor. Büyük firmalarla iş birliğine devam edip ekonomik yaşantısını sürdürmek isteyen küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) de yeni ekonomiye ayak uydurması gerekiyor. KOBİ’ler büyüme, markalaşma, ihracat, kârlılık gibi hedeflerine artık dijital KOBİ’ye dönüşerek ulaşabiliyor. Dijitalleşmenin bir adım sonrası ise akıllı KOBİ haline gelmek.
#Dijital SanayiSanayi devrimlerinin kaderi makinelerden geçiyor. 19'uncu yüzyılda buharla çalışan makinelerin endüstrilerde kullanılması bunun ilk örneği oldu. O dönemden günümüze kadar insanlarla makineler işbirliği içinde çalışmaya başladı. Seri üretim bantları oluşturuldu ve üretimdeki verimlilik her dönemde artarak gelişti. Daha fazla teknolojiye kavuşan üretim hatlarında, insanlarla makinelerin yani robotların etkin işbirliği, otomasyon verimliliğine ciddi bir katkıda bulunmaya başladı.
#Dijital SanayiDijital sanayinin son dönemlerde en çok konuşulan olanaklarının başında 3 boyutlu (3D) yazıcılar geliyor. Çok katmanlı üretimin kapılarını aralayan 3 boyutlu yazıcılar, endüstriyel tasarım ve üretimi kolaylaştırmanın kapılarını araladı. Dolayısıyla son 3-5 yıldan bu yana konuşulmaya başlanan bu üretim anlayışı, tasarımcıların ve mühendisilerin ilgisini fazlasıyla çekiyor. Şimdi hikâyesini anlatacağımız heykeltraş Matt Langford da farklı bir sektörden 3 boyutlu yazıcılar için tasarımlar yapmaya başlayanlardan biri.
#GEGE Dijital, karmaşık kesikli üretim ortamları için güçlü yazılım çözümü, MES yazılımının en yeni sürümü olan Production Manager’ın (Üretim Yöneticisi) piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Production Manager, fabrika tarafındaki mevcut BT sistemlerinin, tesisler arasında tutarsızlık göstermesi; dolayısıyla da yöneticilerin mevcut konfigürasyonları yeniden kullanamaması, uzmanlıklardan yararlanamaması veya MES maliyetlerini düşürememesi gibi önemli üretim uygulama teknolojisi sorunlarını ele alıyor. Kağıda dayalı süreçleri tamamen dijital hale getiren yazılım, şirketlerin kişi başı üretim çıktısını yükseltmesine, raporlama ve idare süreçlerini kısaltmasına, sorunları ve gereken materyalleri azaltmasına ve en güncel rotaların ve iş talimatlarının sunulmasına imkan tanıyor.
#GESantral sahipleri piyasada rekabet için türbinlerini en yüksek verimlilik noktasına taşımak istiyor. Ancak bu durum, formunun zirvesinde olmayan ekipmana zarar da verebiliyor. Santral sahiplerinin diledikleri zaman ekipmanın her bir parçasının sağlamlık durumuna ilişkin net bir bilgi elde etmeleri kısa bir süre öncesine kadar mümkün değildi. Bu yüzden pek çok operatör böyle bir riski almaya hazır değildi.
#GEDünya havacılık tarihinde bir ilke imza atarak kısa pistli bir gemiden iniş kalkış yapan ilk SİHA olan Bayraktar TB3, İHA-122 Süpersonik Füze ile gerçekleştirdiği farklı senaryolardaki atış testlerine devam ediyor. Harp tarihinde ilk kez taktik sınıftaki bir SİHA’dan 50+ km menzilde süpersonik füze atışları yapılıyor.
#TB3 SİHASanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İnsansız hava araçlarında robot uçaklar diyebileceğimiz İHA, SİHA teknolojisinde Türkiye bugün dünya lideri. Hem de açık ara dünya lideri. Bütün küresel İHA pazarının yüzde 68'i Türk markalara, Türk sistemlere ait" dedi.
#Mehmet Fatih KacırCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısı”nda konuştu. CHP'nin boykot kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toog'u sözde boykot listesine aldılar. Kendini bilmezleri millet takdirine havale ediyoruz. Milletimiz bu ülkede üreten, istihdam sağlayan yerli markaları 3-5 muhterisin faşizan söylemlerine yem etmeyecektir." ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısı”nda konuştu. CHP'nin boykot kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toog'u sözde boykot listesine aldılar. Kendini bilmezleri millet takdirine havale ediyoruz. Milletimiz bu ülkede üreten, istihdam sağlayan yerli markaları 3-5 muhterisin faşizan söylemlerine yem etmeyecektir." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanMillî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri, 3 bin 328 ücretsiz programla bireylerin bilgi ve becerilerini geliştirmesine olanak sağlarken, ‘Üçüz Dönüşüm’ yaklaşımı doğrultusunda yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüm alanlarındaki kurslarıyla bireylere yeni meslek alanlarında sertifikalı beceri edinme fırsatı sunuyor.
#Halk Eğitimi MerkezleriBaykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, test takviminde yer alan AB Kalkışlı Manevra Sistem Tanımlama Testi'ni de başarıyla geçti. Bayraktar KIZILELMA'nın üretim prototipi TC-OZB3 kuyruk numaralı PT3, test uçuşunda gerçekleştirilen sistem tanımlama faaliyetlerini ve keskin manevraları başarılı bir şekilde tamamladı.
#BayraktarSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "20. yüzyılda önemli bir havacılık ülkesi değilken bugün milli İHA, milli SİHA, helikopter platformları, jet eğitim uçakları, savaş uçaklarımızla yeni havacılık gücü haline geldik. Türkiye insansız hava aracı pazarında dünyada açık ara lider, küresel pazarın yüzde 68'i Türkiye'nin markalarının elinde." dedi.
#Mehmet Fatih KacırHürriyet Ankara’nın Kent Sohbetleri’ne konuk olan OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Savunma sanayiine baktığınız zaman tanklarda, toplarda, tüfeklerde, roketlerde, her yerde OSTİM’i görüyorsunuz. Yani uçan, kaçan, yürüyen, canlı, cansız, bir sürü yerde biz OSTİM’i görebiliyoruz. Burada her şey var. Bir insan, ihtiyaç duyabileceği her şeyi OSTİM’de bulabilir, yapabilir, yaptırabilir” diye konuştu.
#OSTİMİzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, av yasağının normalde 15 Nisan'da başlaması gerekirken bu yıl iklim değişikliği nedeniyle teknelerin şimdiden paydos ettiğini söyledi. 15 Mart'tan itibaren teknelerin limana demirlediğini belirten Çakan, "Önümüzde Ramazan Bayramı var. Vatandaşların bol bol balık tüketmeleri lazım. Aksi takdirde bir dahaki eylül ayını beklemeleri gerekecek" dedi.
#Balık SezonuBayraktar KIZILELMA, 15 Mart’ta gerçekleştirilen Aerodinamik Sistem Tanımlama Testi’ni başarıyla geçti. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden art yakıcı (Afterburner) açarak havalanan Bayraktar KIZILELMA’nın üretim prototipi TC-OZB3 kuyruk numaralı PT3, test uçuşunda gerçekleştirilen aerodinamik sistem tanımlama faaliyetlerini de başarılı bir şekilde tamamladı.
#Bayraktar KIZILELMADenizli'de yaşayan elektrik teknisyeni Çağdaş Piyancı (38), Yeni Zelanda ve İspanya'da üretilen ve Türkiye'nin ithal ettiği, sokak lezzetlerinden biri olan midyenin yetiştirildiği midye üretim filesi yaparak başta İspanya olmak üzere İtalya ve Fas'a ihraç etmeye başladı. Türkiye'de pamuk iplikten midye filesi üreten tek kişi olduğunu, tesisin 60 ton file üretim kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Piyancı, "Türkiye İspanya'dan file ithal ederken, şimdi İspanya'ya file ihraç eder hale geldik. Dünyada midye filesi üreten Yeni Zelanda ve İspanya'dan sonra üçüncü ülke olduk" dedi.
#DenizliDenizli'de yaşayan elektrik teknisyeni Çağdaş Piyancı (38), Yeni Zelanda ve İspanya'da üretilen ve Türkiye'nin ithal ettiği, sokak lezzetlerinden biri olan midyenin yetiştirildiği midye üretim filesi yaparak başta İspanya olmak üzere İtalya ve Fas'a ihraç etmeye başladı. Türkiye'de pamuk iplikten midye filesi üreten tek kişi olduğunu, tesisin 60 ton file üretim kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Piyancı, "Türkiye İspanya'dan file ithal ederken, şimdi İspanya'ya file ihraç eder hale geldik. Dünyada midye filesi üreten Yeni Zelanda ve İspanya'dan sonra üçüncü ülke olduk" dedi.
#İhracatBelarus uyruklu Ekaterine Kozintsava, Mersin’de 20 yıldır avukatlık yapan Onur Kale ile evlendikten sonra Türk vatandaşı olmak için başvurdu. “Eşinin sakıncalı olabileceği” gerekçesiyle başvurusu reddedilmesi üzerine Ko-zintsava dava açtı. Mahkeme de kocası nedeniyle kadının vatandaşlık hakkının elinden alınamayacağına karar verdi.
#Ekaterine KozintsavaTürkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı anlaşmayla, parfüm markası MAD Parfumeur, Milli Futbol Takımları Resmi Sponsoru oldu. MAD bu tarihi ortaklığın ilk adımı olarak, milli takım ruhunu yansıtan özel bir parfüm serisini kısa süre içinde piyasaya sunacak. “Azmin Kadar Kalıcı” temasıyla kadın ve erkek futbol takımları için ayrı ayrı hazırlanacak parfümlerin satışından elde edilen gelirin bir bölümü TFF ile birlikte altyapı gelişim projelerine aktarılacak
#Milli TakımYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yetiştiricilerimizin karşılaştığı zorlukları doğru tespit ettiğimiz ve beklentilerini tam olarak anladığımız takdirde üniversitelerimiz daha gerçekçi ve etkili çözümler sunabilecektir" dedi.
#Prof. Dr. Erol ÖzvarSanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T3 Vakfı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) iş birliği ile Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) öğrencilerle bir araya gelerek uzay yolculuğu deneyimlerini paylaştı. Büyük ilgi gören etkinlikte Gezeravcı, Türkiye’nin uzay çalışmaları, gelecekteki projeler ve kendi uzay macerası hakkında önemli bilgiler verdi.
#Alper GezeravcıPınar Labne, 2024 yılında Fransa, İsviçre, İrlanda, Finlandiya, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek’e ihraç edilmeye başlandı. İlk kez 1984 yılında tüketicileri ‘labne’ lezzetiyle buluşturan Pınar Labne, 2024 yılını yüzde 26.4’lük pazar payıyla lider olarak tamamladı.
#Pınar Labne