Gazi Üniversitesi araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alınacağını duyurdu. Resmi Gazete'de verilen ilana göre, üniversitenin farklı birimlerinde toplam 61 akademisyen görev yapacak. Ön değerlendirme sonuçları üniversitenin internet sitesinden duyurulacak. Peki, Gazi Üniversitesi akademisyen alımı başvuru şartları neler? Kadro dağılımı nasıl olacak? İşte, ilanla ilgili merak edilenler.
#Gazi Üniversitesi Akademisyen AlımıGazi Üniversitesi öğretim görevlisi alınacağını duyurdu. Resmi Gazete ’de yayınlanan ilana göre üniversite bünyesinde 50 akademisyen görev yapacak. Üniversitenin internet sitesinden alınacak olan başvurular, 15 gün içerisinde tamamlanacak. Profesör, doçent, doktor öğretim görevlisi kadrolarından alınacak olan Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi personel alımı başvuruları için başvuru koşullarını karşılayan adayların gerekli belgeleri üniversiteye iletmesi önem arz edecek. Peki, başvurular ne zaman? İşte, Gazi Üniversitesi akademik personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihleri.
#Gazi Üniversitesi Akademik Personel AlımıSağlık alanına yönelik Ankara’da 4 yıl önce kurulan Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Rabet Gözil, Ankara’da sağlık turizminin çok iyi kavranamadığına dikkat çekerek, “Bütün üniversitelerin özellikle tıp dekanları bir araya gelip bu konuda ortak akıl oluşturup, yol haritası çizip ilerlemek lazım” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın kent ile üniversiteyi bir araya getiren “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 12’nci durağı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi. Ulus’ta tahsis edilen binalara müzeler planladıklarını söyleyen Rektör Mehmet Barca, “Yapmak istediğimiz cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlarda ne yaşanmışsa onları genç kuşaklara bir takım sembollerle aktarmak” dedi.
#AnkademiTürkiye’de siyasal düşüncenin, özellikle de sol siyasetin kitabını yazan akademisyen Prof. Dr. Mete Tunçay bu sene 80 yaşında. Tunçay sol akımlarla ilgili derinlikli çalışmalarının yanı sıra tek parti dönemi ve erken Cumhuriyet konusundaki yetkinliğiyle haklı şöhrete sahip bir tarihçi. Toplumsal Tarih dergisinin Tunçay’ın 80. yaşı için hazırladığı dosyada kaleme aldığı yazıda Tanıl Bora şöyle bir hatırlatma yapıyor: “Mete Tunçay’ın ‘palto’sundan çok bahsedildi, Türkiye’nin siyasal tarihi üzerine çalışanların hep onun paltosundan çıktığı çok söylendi...” Akademideki yerleşik anlayışla kavgalı, eleştirel duruşu nedeniyle tepki görmeye alışık olan Tunçay, son 10 yılını soldan gelen ‘İslamcılara yaklaştı’ suçlamalarının gölgesinde geçirse de aldırmadı. AK Parti iktidarının toplam 30 yılı bulabileceğini iddia eden Prof. Tunçay, kimseye de lafını esirgemedi.
#Ak Parti