Tarihi metinler dikkatli bir şekilde incelenirken günümüzde çok fazla kullanılmayan kelimeler ile karşılaşmamız çok daha olası bir durumdur. Ama bazı kelimeler hala çok sık bir şekilde kullanılmaya da devam ediyor. Bu kelimelerin doğru bir anlam ile kullanılması anlam bütünlüğü bakımından da çok önemli olarak kabul ediliyor. Fütüvvet nedir ne anlama gelir detayları ile derledik.
#SözlükFütüvvet fetâ kelimesinden gelmektedir. Fetâ yiğit, fütüvvet yiğitlik demektir. Fütüvvet, yiğitlik anlamına meslekî bir organizasyon; meslek teşkilatı olarak gelmektedir. Tasavvufî yönü olan bir meslek teşkilatıdır. Kaynağı şundan kaynaklanmaktadır; Sûfileri, tarikat erbâbını, dervişleri, tekkeye devam eden müridleri umûmiyetle, beleşçilikle itham etmişlerdir, oysa sûfiler, kendi emeğini biçmek fikrinde olan kimseler olarak görülmektedir. İşte, Fütüvvet hakkında detaylı bilgiler
#FütüvvetDilimize Arapçadan geçmiş olan ilmihal kelimesi, ilim ve hal sözcüklerinin birleşmesiyle oluşturulmuştur. İlim, bilgi ve öğreti anlamına gelirken, hal, bir şeyin temelini oluşturan şartların tamamı demektir. İslam dininin temel kaidelerini öğretmek için yazılan kitaplara ilmihal denir. Ülkemizde ''ilmihal'' adıyla yayımlanan ilk kitap Birgivi'nin 1812 yılında kaleme aldığı Mızraklı İlmihal'dir. İlmihal nedir, ne anlatır, kim tarafından yazılır tüm detayları ile derledik.
#İlmihalİslam devletlerinde uygulanan Narh sisteminin tarihsel geçmişi, değişik devlet uygulamalarına da örnek oluyor. Günümüzde pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan narh, Osmanlı devletinde sıkça kullanılan bir terimdir. Narh, bir mal ya da hizmetler için resmi makamların tespit ettiği fiyatlardır. Narh nedir tüm detayları ile sizler için derledik.