Çocukların kullandıkları bilişim teknolojileri konusunda Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından gerçekleştirilen “Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’ sonuçlarına göre internet kullanımı, 6-15 yaş grubundaki çocuklar için 2013 yılında yüzde 50,8 iken 2021 yılında yüzde 82,7’ye yükseldi.
#Konuk YazarBilgi teknolojisi, telekomünikasyon ve tüketici teknolojisi için pazar bilgisi, danışmanlık hizmetleri ve etkinliklerin önde gelen küresel sağlayıcısı, dünya çapında 110'dan fazla ülkede teknoloji ve uzmanlık sunan, dünyanın en büyük uluslararası veri şirketlerinden IDC tarafından organize edilen IDC CIO Ödülleri 2021 sonuçlandı.
#TeknolojiBilgi teknolojisi, telekomünikasyon ve tüketici teknolojisi için pazar bilgisi, danışmanlık hizmetleri ve etkinliklerin önde gelen küresel sağlayıcısı, dünya çapında 110'dan fazla ülkede teknoloji ve uzmanlık sunan, dünyanın en büyük uluslararası veri şirketlerinden IDC tarafından organize edilen IDC CIO Ödülleri 2021 sonuçlandı.
#İzmir40’tan fazla ülkede 100 bine yakın çalışanı bulunan Koç Holding, insan kaynakları alanında yürüttüğü küresel çalışmalara bir yenisini ekliyor. Koç Topluluğu’nda çalışan 30 yaş altı 25 bin çalışanı temsil eden bir gençlik konseyi için harekete geçtiklerini açıklayan Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol, “Büyük çoğunluğu gençlerden oluşan çalışma arkadaşlarımız ile birlikte Koç Topluluğu’nda bugünün deneyimini geliştirmek ve geleceğin çalışma modellerini tasarlamak için gençlerin sesini yönetime taşıyacağımız gençlik konseyini hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz ” dedi.
#Koç HoldingGünümüzde otomasyonun ve yapay zekâ teknolojilerinin yaygınlaşması hem ulusal hem de küresel iş piyasalarında ciddi dönüşümlere yol açmaktadır. Artık büyük data analitiği (big data analytics) ve bulut teknolojileri farklı sektörlerde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bu dönüşümler iş piyasasında işlerin insan ve makine katkı oranını sürekli insan işgücü aleyhine değiştirmektedir. Örneğin Dünya Ekonomik Forumu (WEF)’nun raporunda ele alınan 12 farklı endüstriyel sektörde 2018 yılında toplam görev saatlerinin ortalama yüzde 71’i insanlar tarafından gerçekleştirilirken bu oranın 2022 yılında yüzde 58’e düşmesi öngörülmektedir (World Economic Forum, The Future of Jobs Report 2018).
#Mesleki EğitimYapılan küresel araştırmaya göre, her dört çalışandan 3'ü verimlilik, stres ve ulaşım süresi gibi etkenler açısından uzaktan çalışma modelinin çok daha yararlı olduğunu belirtiyor. İş yapış şekillerindeki bu değişimin sabit ofisler yerine sanal ofisleri öne çıkaracağı öngörülüyor.
#Güvenlik800 şubesi ve 14 bin çalışanı olan Akbank, stratejik dönüşüme adapta olmak için işveren markasını yeniledi. Çalışanları geleceğe hazırlamak için bir yetkinlikler listesi çıkardıklarını ve herkese özel bireysel bir gelişim planı hazırladıklarını söyleyen Akbank İK ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, “Önümüzdeki dönemde ihtiyacımız olan şey Rönesans insanı. Artık bir insan değil birçok insan olmak lazım” diyor.
#AkbankBoğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin desteğiyle düzenlenen, 12 günlük eğitim kampına 50 öğrenci katıldı. Üniversiteliler, iki hafta boyunca ‘dijitali’ sektör profesyonellerinden dinleyerek bu alandaki kariyer imkânlarına nasıl gidileceğini keşfettiler.
#Boğaziçi ÜnivresitesiBüyük verinin (big data) en sık kullanıldığı alanlardan biri de insan kaynakları. Büyük veri sayesinde hangi alanda kimlerin daha başarılı olduğunu bulup o kişileri işe yerleştirmek, yeteneklerin işten ayrılma olasılıklarını hesaplayıp ona göre tedbir almak, başarılı satış ekiplerinin ortak özelliklerini ortaya çıkarmak mümkün. Şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine büyük veriden nasıl faydalandıklarını sorduk.
#Büyük VeriPwC’nin The Future of Work araştırmasına göre gelecek için 3 senaryo öngörülüyor. Mavi dünyada performansın ön planda olması, turuncu dünyada kurumlarda daha az işe alım, yeşil dünyada ise demografik değişimler, iklim ve sürdürülebilirliğin iş hayatı için kilit nokta olması bekleniyor.
Bir dili öğrenebilmek için öncelikli olarak o dilin gramerini bilmek gerekir. Gramerin Türkçe karşılığı dil bilgisidir. Sıfatlar, zamirler, isimler ve zaman zarfları gramer konularının başında gelir. Dil bilgisi dahilinde öğrenilmesi gereken konuların arasında cümlenin ögeleri, zamirler ve edatlar da yer alıyor. İngilizce grammer ve tense konuları nelerdir? Sizin için kısa açıklamalar ile birlikte derledik.
#İngilizce Grammer Konuları Neler?İngilizcede Simple Present Tense ''genellikle'' ya da ''her zaman'' yapılan eylemleri anlatmak için kullanılır. Türkçedeki karşılığı geniş zamandır. İngilizcede geniş zamanlı cümleler Türkçede olduğu gibi ''Olumlu'' ''Olumsuz'' ve ''Soru Cümlesi'' olmak üzere üçe ayrılır. 5. sınıflar için Simple Present Tense (Geniş Zaman) konusunu örnek cümlelerle anlattık.
#5. Sınıf İngilizce Simple Present Tense (Geniş Zaman) Konu Anlatımıİngilizcede ''Job'' ve ''Career'' kelimeleri meslek anlamına gelir. ''Profession'' kelimesi ise hem meslek hem de uzmanlık / uğraş anlamında kullanılır. 4. sınıflar için ''7.Ünite Job - Meslekler'' konusunu örnek kelimeler ve cümlelerle anlattık.
#4. Sınıf İngilizce 7. Ünite Jobs - Meslekler Konu AnlatımıÇoktan seçmeli testler yaşamın bir parçası. Sorulması gereken soru, ne kadar büyük bir parçası olması gerektiği. Örneğin ABD’de üniversitelere girişte standart test sonuçlarına bakılır ama başka kriterler de kullanılır (kompozisyon, mülakat, özgeçmiş, portföy vs.). Öte yandan ülkemizde hem liseye hem üniversiteye (hem de devlete) girişte sadece standart test sonuçları kullanılıyor.
#EğitimÜniversitelerimiz eğitime değil öğretime odaklılar. Temel işlevlerini bundan asırlarca öncesinde olduğu gibi tekdüze içerik nakli olarak görüyorlar. Fakat çağımızda içerik artık meta haline geldi ve değersizleşti. İşverenlere nasıl mezunlar istedikleri sorulduğunda içerik değil yetkinlikler öne çıkıyor.