Dünyanın en büyük kitap pazarı kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı, 110 ülkeden 7 bin 500 yayıncı kuruluş ile 70’nci kez kapılarını açtı. 10 binden fazla gazetecinin 4 binden fazla etkinliği izleyeceği fuara Türkiye, 320 metrekarelik alana kurduğu iki ayrı stant ile katıldı. 12’nci kez fuarda yer alan İTO ise İstanbul ve Türkiye yayıncılık sektörünü tanıtıyor.
#Frankfurt Kitap Fuarı 2018Birçok dinin doğduğu, günümüzde farklı dinlere mensup Filistin ve İsrail halklarının yaşadığı, ‘kutsal’ saydığı topraklarda çatışmalar, gerginlikler bitmiyor. Bölgenin tarihini, çokkültürlü yaşamını daha iyi anlamak için 10 film ve 10 kitaplık bir seçki hazırladık...
#Filistin2018’in Troya Yılı olması nedeniyle Frankfurt Kitap Fuarı‘nda Troya’nın dünü, bugünü ve geleceği hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Rüstem Aslan, Çanakkale‘de çarşamba günü açılan Troya Müzesi‘ni de anlattı. Bu ‘dünya müzesi’ ile Türkiye’den kaçırılan tüm eserlerin artık yurda dönebileceğini söyleyen Aslan “Troya Yılı asıl şimdi başladı” dedi.
#TROYA‘Kasırga/ The Hurricane’ adlı öyküsüyle Amerika’nın önde gelen edebiyat dergilerinden Glimmer Train’in açtığı yarışmada 1500 öykü arasından üçüncülük ödülünü kazanan Oğuz Dinç, “Öykünün bir kelime fazla ya da eksik olmaması gerekiyor. Bir öykü yıllarca dinlendikten sonra oturuyor” diyor.
#Oğuz DinçGaye Boralıoğlu yeni romanı ‘Dünyadan Aşağı’da her gün yanımızdan geçip giden bir adamı anlatıyor. Hilmi Aydın’ın küçük hesaplarla dolu dünyasına, kadınlarla ve babasıyla ilişkisine dahil oluyoruz. Bir tür ‘baba-oğul’ hikâyesi bu ama esasen, Boralıoğlu’nun deyişiyle ‘toplumsal çöküşün müsebbibi’nin peşine düşüyoruz. Ağzınızda doyulmaz bir edebi tat bırakacağına şüphe yok. Romanın meselesi açısından aynı şeyi söylemekse güç. Nedenini hem romanda hem de Boralıoğlu’nun anlattıklarında bulacaksınız.
#Gaye Boralıoğlu