Fıstık haberleri sayfasında Fıstık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6514 Fıstık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vitamin, mineral, posa, protein kaynağı olan kuruyemişler ve tohumlar adeta birer sağlık kaynağı. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kalp sağlığından kansere, cilt güzelliğinden nörolojik bozukluklara kadar birçok alanda bu besinler çok etkili. Diyetisyen Betül Serttaş konu hakkında bilgiler verdi. İşte vücudumuza faydaları kanıtlanmış kuruyemişler…
#Kuruyemiş'Yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığının hasadı öncesi arazi sahipleri, hırsızlık olaylarına karşı olağanüstü tedbirler aldı. Motosikletle ya da yaya olarak devriye atan bekçiler, 7 gün 24 saat esasına göre nöbet tutuyorlar. Fıstığın değeri ile artan hırsızlık olaylarına karşı böyle bir yöntem geliştirildiğini anlatan Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, günlük 1000 TL karşılığında arazilerde bekçilerin görev yaptığını belirtti.
#GAZİANTEPHamurunun çıtırtısı ve Antep fıstığının yeşiliyle göz alan katmer, en sevilen tatlılarımızdan... Kendine has hamur açma tekniği tıpkı baklava gibi büyük bir ustalık gerektiriyor, yapılışını izlemek bile mest ediyor. Jürimize katmeri hakkıyla pişiren adresleri sorduk.
#KatmerBatman'da gelecek ay hasadına başlanacak fıstık bahçelerinde üreticiler, mahsulleri çalınmasın diye silahla nöbet tutmaya başladı. Bahçeden tüccarlara kilosu 140-170 liradan satılan fıstık için hasat dönemlerinde 7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını söyleyen Deveboynu köyünden İdris Aba, "Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için uykusuz kaldığımız oluyor" dedi. Almanya'nın Bochum şehrinde yaşayan ve tatil için geldiği köyünde yakınlarıyla nöbet tutan Selman Sezgin de "Ben de yakınlarımın nöbet tuttuğu tarlalarda onlara eşlik ediyorum" diye konuştu.
#FıstıkBatman'da gelecek ay hasadına başlanacak fıstık bahçelerinde üreticiler, mahsulleri çalınmasın diye silahla nöbet tutmaya başladı. Bahçeden tüccarlara kilosu 140-170 liradan satılan fıstık için hasat dönemlerinde 7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını söyleyen Deveboynu köyünden İdris Aba, "Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için uykusuz kaldığımız oluyor" dedi. Almanya'nın Bochum şehrinde yaşayan ve tatil için geldiği köyünde yakınlarıyla nöbet tutan Selman Sezgin de "Ben de yakınlarımın nöbet tuttuğu tarlalarda onlara eşlik ediyorum" diye konuştu.
#BatmanTürkiye genelinde birbirinden farklı fıstık çeşidi bulunmaktadır. Özellikle soslu, kavrulmuş ve çiğ fıstık sevilerek tüketilmektedir. Fıstık kilo aldırır mı? Diyette soslu, kabuklu, kavrulmuş ve çiğ fıstık yemek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#EğitimBaklava üreticileri artan fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Son bir ayda fıstık 240 liradan, 440 liraya çıktı. Fiyatlar spekülatif şekilde yükseltildi. Bu hem ülkemize hem de sektöre zarar veriyor” yorumunu yaptı.
#Baklava Ve Tatlı Üreticileri Derneği‘11 ayın sultanı ramazan’, ramazanın sultanlarından biri de güllaç... İçine ceviz de konuyor, Antep fıstıklısı da yapılıyor... Hafifliği ve lezzetiyle yeri ayrı, her zaman da bulunamıyor. Ramazanın son haftasına girerken sütünü iyi çekmiş, şeker kıvamı doğru ve iç malzemesi bol tutulmuş lezzetli güllaçların peşine düştük. Jürimize en beğendiği adresleri sorduk.
#GüllaçBatman yöresinde 'yeşil altın' olarak bilinen fıstığın hasat döneminin başlamasıyla birlikte, arazilerdeki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Bekçiler, geceleri bahçelerin çevrelerinde av tüfekleriyle ağaçlardaki mahsulün çalınmaması için nöbet tutuyor.
#Batmanİstanbul'da yaşayan 64 yaşındaki Yusuf Çebi, bundan tam 32 yıl önce çam fıstığı yediği esnada fıstığı nefes borusuna kaçırdı. Şiddetli bir şekilde öksürmeye başlayan ve terleyen Çebi, şikayetleri artınca doktora gitti. Farklı hastanelerde tümör şüphesi ile araştırılan Çebi, yıllarca verilen tedavilerden yarar görmedi. 32 yıl sonra yapılan tetkiklerde akciğerin sağ tarafında tespit edilen çam fıstığı bronkoskopi ile alındı.
#Yusuf ÇebiAlmanya’daki süpermarketlerde Pringles marka cips kutularının ters yerleştirildiği fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu. “Buy from EU” (AB’den Satın Al) adlı 200 binden fazla üyesi olan bir Reddit grubu, ABD’nin Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik ek gümrük vergileri tehdidine tepki olarak Amerikan ürünlerini boykot etme çağrısı yapıyor.
#AlmanyaSoya sütü meme kanseri riskini artırabilir, yağsız gıdalar yüksek yağlı gıdalardan daha sağlıklıdır, veganlar ve vejetaryenler protein açısından yetersiz besleniyorlar, tüm yağlar kötüdür ve çok daha fazlası... Beslenmeyle ilgili bazı yanlış fikirler birçok kültürde yer etmiş durumda. Beslenme uzmanları ‘ortadan kalkmasını istedikleri’ beslenme efsanelerini ve nedenlerini anlattı.
#Beslenme EfsaneleriNapolyon’un baklava sevgisi, tarihsel bir rivayet olarak anılır ve Osmanlı ile Avrupa arasındaki kültürel etkileşimlerin bir göstergesi olarak ilginç bir hikaye sunar. Bu hikayeye göre, Osmanlı İmparatorluğu ile Fransa arasındaki diplomatik ilişkiler sırasında baklava, Napolyon Bonapart’ın dikkatini çeken Osmanlı mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olur.Fransız diplomatlar ve tüccarlar, Osmanlı ziyaretlerinde sarayın mutfak kültürünü deneyimleme şansı bulmuş ve baklava gibi ikonik lezzetleri ülkelerine taşımışlardır. Rivayetlere göre Napolyon, baklavayı tatmış ve bu tatlının incecik yufkaları, bol tereyağı, enfes şerbeti ve ceviz ya da fıstık dolgusu ile büyülenmiştir. Baklava, Napolyon’un sofralarında Fransız mutfağının zarafetiyle birleşerek adeta Doğu ve Batı kültürlerinin bir harmanını temsil eder hale gelmiştir.
#Napolyon BonapartGüllü, fıstıklı, cevizli, meyveli, kaymaklı ve çikolata kaplı... Kültürümüzün en özel tatlarından. Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bu lezzet pek çok çeşidiyle her damağa hitap ediyor. Geleneksel reçetelerden modern okunuşlara kadar Türkiye’nin dört bir yanından bayramda ağzınızı tatlandıracak en iyi lokum adreslerini sıraladık.
#LokumKahvaltının mutlulukla, bayramların da kahvaltıyla kesin bir ilgisi var... Özellikle 30 günlük iftar-sahur döngüsünün normal öğün düzenine geçmesiyle yapılan ilk Ramazan Bayramı kahvaltısında ailece buluşmak, fiziki şartlar nedeniyle olamıyorsa da çekirdek aileyle büyük bir sofraya oturmak içimizi mutlulukla doldurur. O mutluluğu katmerlendirecek börekler, pişiler, kızartmalar tariflerde...
#BayramGünlerdir süren bayram temizliği, alışverişi bitti; bugün mutfaklarda apayrı bir telaş var. Üç gün boyunca gelen misafirlere sunulacak ikramlıklarınızı hazırlarken size ilham verecek önerilerimi derledim. Kimi yöresel, çoğunlukla pratik bu tariflerle ziyarete gelenlere gerçek bir bayram ziyafeti verebilirsiniz.
#BayramRamazan Bayramı öncesi fıstıklı ve ucuz satılan tatlıların aslında ıspanak, yer fıstığı ve gıda boyalı olabileceğini belirten Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, tatlıda ucuz kullanılan kalitesiz malzemelerin zehirlenmelere yol açabileceğine de dikkat çekti.
#BaklavaYaş ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar ve bu durum ince çizgiler, sarkan cilt ve kırışıklıkların hızla belirginleşmesine yol açar. Ancak iyi haber şu ki, bazı vitaminler kolajen üretimini artırarak cildinizin genç, sıkı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olabilir.
#Kolajen Üretimi15 yaşından beri çalışıyor. ‘Kara Melek’ten ‘Zerda’ya, ‘Karagül’e canlandırdığı karakterlerle televizyon izleyicisinin hafızasında ayrı bir yer edindi. Bir süre önce Çeşme’de kendine yeni bir hayat kurdu. Ama sadece orada yaşamıyor; durmadan çalışıp üretmeye devam ediyor. Ece Uslu’yla buluşuyor; hayatını, projelerini, aşkı, oyunculuğu konuşuyoruz: “Ağlamak sana çok yakışıyor diyorlar, sinirim bozuluyor. Çünkü gülmek de bana çok yakışıyor.”
#Ece UsluBir Oscar gecesi daha geldi geçti.. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından verilen Oscar ödülleri bu yıl 97'nci kez sahiplerini buldu.
#97'Nci Oscar ÖdülleriBaşlıktaki atasözünün de dediği gibi yarısıyla bile gönül almaya yeten elmanın mutfağımızdaki yeri de kültürümüzdeki kadar geniştir. Renk, koku ve lezzeti birbirinden farklı birçok çeşidi olan elmanın tam da mevsimindeyken üç tane elmalı tatlı tarifi paylaştım.
#Sahrap SoysalYeni tatlar keşfetmek isteyenler artık sosyal medyanın işaret ettiği adreslere akın ediyor. Sosyal medya sayesinde adını duyuran, kapısında kuyruklar oluşan mekânlardan biri de Cim’s Cream&Puff. Fransız sanat pastacılığı tarzında ürünler yapan küçük dükkân, lezzetli pastalarıyla daha da ünleneceğe benziyor.
#Uygar TAYLANABD Başkanı Donald Trump’ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik yeni gümrük vergileri planı, Avrupa Birliği (AB) ve Almanya’dan sert tepki gördü. ABD’nin yeni gümrük vergileri planı, küresel çapta bir ticaret savaşı endişelerini yeniden alevlendirdi. AB ve Almanya, Trump yönetiminin bu kararından vazgeçmesi için diplomatik çabalarını sürdürürken, olası bir ticaret savaşının küresel ekonomiye vereceği zarar konusunda uyarılar artıyor.
#ABDRamazan ayı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de güllaç tatlısı oluyor. Hafifliği nedeniyle uzmanların da önerdiği güllaç, yapımının pratikliği nedeniyle de tercih ediliyor. Ramazan ayında güllaç tatlısını her pastanede veya fırında bulmak mümkün. Ancak evde güllaç yapımını öğrenerek damakları şenlendiren bu tatlıyı her daim sofralarınıza ekleyebilirsiniz. Peki, güllaç nasıl yapılır? Güllaç yaprağı evde yapılır mı? İşte evde güllaç tarifi
#Güllaç Nasıl Yapılır?Ramazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaMevsimin en sevilen meyvelerinden biri portakal. Keklerden salataya, balıktan sebzelere içine girdiği her şeye lezzet katar. Kabuğu bile tek başına yeter; ister reçelini yapın, ister kokusundan faydalanın. Şahane rengi de cabası... Biz de bu meyvenin doğal aromasıyla mutfağınızı şenlendirmeniz için şeflerden hem leziz hem sağlıklı portakallı tarifler aldık.
#Yazgı Patar