Güncelleme Tarihi:
1) LEZİZ GÜL ŞERBETİYLE...
Kandilli Pastanesi, İstanbul
Ebru Erke “Bu işte bir numaradır. Güllaçları lezzetlidir, şık sunumuyla hem mideye hem gözlere hitap eder”, Ebru Erberdi “Güllaçta benim için tek yer burasıdır. Kararında eklenen gül şerbeti leziz, kıvamı da muhteşemdir” diyor. Gamze Cizreli’yse “Çini kâselerde sunulan, üzeri gül yapraklarıyla süslenmiş güllaçları çok hafif” diye ekliyor. 4-5 kişilik güllacın fiyatı 700 lira. (0216) 322 22 22
2) LAKTOZSUZ, GLÜTENSİZ SEÇENEĞİ VAR
Beyaz Fırın, İstanbul
Erdal İpekeşen’e göre kararında şeker kullanıyorlar ve güllaçları çok hafif. Salih Seçkin Sevinç “Laktozsuz, glütensiz ve şeker ilavesiz güllaç da yapıyorlar” diyor. Gamze Cizreli’nin de favorilerinden olan işletmede, kâsede küçük güllacın fiyatı 45, glütensiz ve şekersiz olansa 50 liradan servis ediliyor. (0216) 349 13 13
3) VEGANI DA YAPILIYOR
Karaköy Güllüoğlu, İstanbul
Ebru Erke “Büyük bir ustalıkla ve en iyi malzemelerle hazırlıyorlar” diyor. Bol Antep fıstıklı güllaçlarını Gamze Cizreli de öneriyor. İşletme, bu sene vegan güllaç da yapmaya başladı. 650 gramlık güllaç 120 lira, vegan olanıysa 180 liradan satılıyor. (0212) 249 96 80
4) MANDA VE İNEK SÜTÜYLE
Pelit Pastanesi, Ankara
Erdal İpekeşen güllaçlarını mutlaka tatmanızı öneriyor. Günlük taze üretilen güllaçlar manda ve inek sütüyle hazırlanıyor. İç harcında bol ceviz var, üzerini de Antep fıstığı ve nar taneleriyle süslüyorlar. 2 kişilik küçük paket 110 lira, 3 kişilik orta boy paketleri 130 lira. İstanbul’da da şubeleri var. (0212) 411 13 00
5) TADI BİR BAŞKA
Orkide Pastanesi, Gaziantep
Ebru Erke bu pastaneyi “Köklü bir geleneğe ve ustalığa sahip” diye anlatıyor, yörenin sütleriyle yaptıkları güllaçların tadının da bir başka olduğunu söylüyor. 600 gramlık paket güllacın fıstıklısı 90, cevizlisi 80 lira. (0342) 215 15 00
6) TAZE MEYVELER EŞLİĞİNDE
Şekerci Cafer Erol, İstanbul
Çiğdem Alagök’e göre geçmişini bugüne taşımayı başarmış yerlerden... Alagök şunları söylüyor: “İçi bol Antep fıstığıyla hazırlanıyor. Üzerini de taze meyvelerle süslüyorlar.” (0530) 494 00 80
7) TABAK TABAK YEDİRİR
Çiçek Lokantası, Ankara
Erdal İpekeşen “Güllaçları çok hafif ve tabak tabak yiyebileceğiniz cinsten” diyor. Yerken mis gibi süt kokusunu hissettiğiniz güllaç, cevizle hazırlanıyor ve nar taneleriyle süsleniyor. Porsiyon fiyatı 29 lira. (0312) 311 14 97
8) ÜÇ ÇEŞİT...
Emiroğlu Baklavaları, İstanbul
Salih Seçkin Sevinç: “Sahrayıcedit’in eskilerinden... Ustalığı tartışılmaz. Her zaman en iyi malzemeyi kullanırlar.” Üç çeşit güllaçları var. Fındıklı ve cevizlinin kilosu 120, Antep fıstıklınınsa 150 lira. (0216) 411 61 57
9) BOL ANTEP FISTIKLI
Diyar Burma, İstanbul
Çiğdem Alagök “Sütünü iyi çekmiş güllaç yaprakları, bol tutulan Antep fıstığı ve doğru şeker oranıyla şahane” diyor. Cevizli (kilosu 130 lira) ve Antep fıstıklı (kilosu 150 lira) olmak üzere iki çeşit var. (0216) 576 82 75
10) SINIRLI SAYIDA ÜRETİM
Merhaba Pastaneleri, İstanbul
Salih Seçkin Sevinç “Kaliteyi ön planda tuttukları için sınırlı üretim yapıyorlar. Mutlaka denenmeli” diyor. Bol cevizle hazırladıkları güllacın 3-4 kişilik paket fiyatı 70-80 lira civarında. (0212) 643 98 87