Günümüzde birbirinden farklı yemekler yapılabilir. Yemeklerde kullanılan besinler de farklılık gösterir. Her sebze ve meyve zamanında yeniliyor. Bazı sebze ve meyveler ise kurutularak tüketilebilir. Domates nasıl kurutulur ve saklanır? Evde fırında, ipte ve güneşte çeri, armut ile dilimli domates kurutma nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#DomatesYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikDomatese kırmızı rengini veren karotenoid pigment likopen, çok güçlü bir antioksidan. Likopenle ilgili en ilginç gerçeklerden biri de domates pişirildiğinde, parçalandığında ya da kurutulduğunda gücünün artıyor olması. Yaz domateslerinin likopenini kışa da taşımanın en lezzetli yollarından biri de kurutma. Hazır eylül güneşi de gücünü kaybetmeden kuru domates yapmak isteyenler için püf noktalarımız aşağıda…
#Kuru Domates Nasıl Yapılır