Riyad’da Suriye konulu toplantı tarihi anlara sahne oldu. Yeni Suriye yönetimi toplantıda yerini alırken Dışişleri Bakanı Fidan “Suriyeli kardeşimiz Şeybani’nin masada bizimle birlikte olması bir dönüm noktası ve tarihi bir andır. Türkiye olarak Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” mesajı verdi.
#SuriyeDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan'da düzenlenen Suriye konulu toplantıya katıldı. Fidan, Arap ülkeleriyle yapılan toplantıda, “Türkiye olarak, Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Öte yandan Fidan, toplantı sonrası çeşitli temaslarda bulundu.
#Bakan FidanKatar’ı ‘terör gruplarını desteklemekle’ suçlayarak diplomatik ilişkilerini durdurma ve abluka kararı alan Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn; ABD, Umman ve Kuveyt’in arabuluculuğu sonucunda barışma kararı aldı. Suudi Veliaht Prensi, dün zirveye gelen Katar Emiri’ni uçağın kapısında karşıladı.
#GazetehaberleriSuudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Katar ve dört Arap ülkesi arasındaki ilişkilerin tamamen normale döndüğünü duyurdu. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile Katar Emiri Al Sani, tarihi El-Ula kentinde gezdikten sonra görüşmede bulundu.
#Suudi Arabistanİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği iddiaları ve Cidde kenti yakınlarında bir petrol dağıtım istasyonuna yapılan saldırının ardından Brent petrolün varil fiyatı, son 8 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.
#Brent Petrolİsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun gizlice Suudi Arabistan’a gidip Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile buluştuğunu iddia etti. Trump yönetiminin Arap ülkeleri ile İsrail’i barıştırma çabasının bir sonucu olarak değerlendirilen gelişmeyi İsrail tarafı doğrularken, Suudi Arabistan’dan ise yalanlama geldi.
#Gazetehaberleri