faydalar haberleri sayfasında faydalar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2404 faydalar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tüp bebek tedavisinde rahmin sağlıklı ve embriyonun tutunmaya elverişli olması, başarılı bir gebelik elde edilmesinin temel unsurlarından biridir. Bu noktada, histeroskopik cerrahi sayesinde rahim içi doğrudan incelenerek olası yapısal problemler giderilebilir. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Eser Çolak, “Histeroskopi, rahim içi patolojilerinin belirlenmesi ve tedavi edilmesi açısından büyük bir avantaj sağlar. Minimal invaziv bir yöntem olması sayesinde hastalar için hem konforlu hem de hızlı bir iyileşme süreci sunar” diyerek, bu yöntemin önemine ve avantajlarına dikkat çekti.
#1Tereyağının sağlığa faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu tartışmaları yıllardır sürüyor. Zaman zaman övülüyor zaman zaman yerden yere vuruluyor. Ancak yapılan son çalışma tereyağı sevenleri bir hayli üzecek. Araştırma tereyağı tüketiminin daha erken ölme riskini artırdığını, bitkisel yağların ise yaşam süresini uzatabileceğini ortaya koydu.
#SağlıkSüper güç diye tanımlanıyor ve bu tanımı sonuna kadar hak ediyor çünkü vücudumuzda inanılmaz işlevlere sahip. Bağırsak bariyerini onarıyor, kilo kontrolünü destekliyor, beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, mutluluk hormonu olan serotoninin büyük bir kısmını üretiyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyona ve kansere karşı koruyor. Tüm bunları postbiyotikler yapıyor.
#Sağlıkİklim değişikliği, Antarktika’daki buzulların erimesine yol açarken, bir süredir ‘A23a’ adlı dev bir buzdağının Güney Atlas Okyanusu’nda hareketlenmesi bilim dünyasında alarm zillerini çaldırmıştı. 40 yıl boyunca sabit kaldıktan sonra bir süredir harekette olan bu buzdağı dün karaya oturdu! Peki nereye çarptı ve bu durum nasıl tehlikeler barındırıyor? İşte yaşanan gelişmeler ve uzmanların görüşleri…
#İklim DeğişikliğiTürkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) yürüttüğü 'Young Reporters of the Environment' (Çevrenin Genç Sözcüleri) programına katılan liseli öğrenciler, bitkisel atıkların kontrolsüzce doğaya bırakılmasının ekosistem üzerindeki tehditlerini video ve fotoğraflarla belgeledi.
#TÜRÇEVGeçen hafta Microsoft’un tanıtımını yaptığı kuantum işlemcisi Majorana 1 teknoloji dünyasında her şeyi değiştirebilir. Bu sayede kuantum bilgisayarlar endüstriyel alana girince mesela köprülerdeki çatlaklar kendi kendine kapanabilir. Ayrıca yeni ilaçların bulunmasının yanı sıra salgın hastalıklara, virüslere karşı hızlı tedaviler geliştirilmesi mümkün olabilecek.
#Kuantum BilgisayarRamazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan BeslenmeBal Türkiye’de kahvaltıların, tatlıların en vazgeçilmez ögelerinden biri. Bizler, kızarmış sıcacık tereyağlı ekmeklerden yoğurda hatta tatlıya kadar her şeyin üzerine bal gezdiren bir milletiz. Ülkemizin çok çeşitli yerlerinde de birbirinden farklı ve leziz ballar üretiliyor. Ancak her şeyde olduğu gibi balda da taklit ve tağşiş yapılabiliyor. Bazen ise ‘organik’ diye pazarlarda satılan ballar hileli çıkabiliyor.
#Balın FaydalarıBilimsel araştırmalar da net ve açık olarak, yaşımız ilerledikçe gençlik ve yetişkinlik dönemimize oranla “daha çok bitki bazlı” beslenip “daha az kalori” yüklenmemiz yani “daha az yememiz”, diğer bir deyişle “lokma sayımızı azaltıp egzersize öncelik vermemiz”, net ve açık anlatımıyla, hayatımıza hareket katıp adım sayımızı yükseltmemiz gerektiğini söylüyor.
#YEMEKİspanya hükümeti, uluslararası yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Golden Visa programını 3 Nisan 2025 itibariyle sona erdiriyor. 2013 yılında ekonomik kriz sonrası yabancı yatırımı teşvik etmek amacıyla başlatılan bu program, son yıllarda artan eleştiriler ve yerel ekonomiye etkileri üzerine yapılan değerlendirmelerin ardından kaldırılma aşamasına geldi.
#Sponsorlu İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, günümüzün rekabetçi küresel ortamında bölgesel iş birliğinin öneminin arttığına değinerek, “Sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmak için teknoloji odaklı yaklaşımla iş birlikçi projeler hayati önem taşıyacak. Türkiye, ekonomik çıkarların ötesinde, tüm üye devletlerde iş birliğini geliştirmeye derinden kararlıdır. Biz sadece ortak değiliz; biz kardeşiz, eski dostuz, güzel ve bereketli bölgemizin koruyucularıyız. Bu büyük bağlar iş birliğimizi güçlendirmelidir” dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KacırUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Metro Hattı’nın her şeyi ile Türk teknik ve mühendisliğinin ürünü olarak inşa edilen ilk metro hattı olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu özelliğiyle Türkiye Yüzyılı’nda metro hattı inşaatlarında artık yeni bir dönem başladığının en güzel kanıtı. Artık metro hatlarımızın yapım aşamasından, elektrifikasyon ve sinyalizasyon aşamasına kadar üstünde çalışacak araçlarıyla birlikte her şeyimiz milli ve yerli olacak.” dedi.
#Gebze OSB-Darıca Metro HattıHatay'da 2 bin 347 dekarda üretilen, 50 bin scoville acılık değeri ile 'Türkiye'nin en acı biberi' olma özelliği taşıyan Samandağ biberinde hasat beklenirken; diyetisyen İzem Zekiye Tum, "Uygun bir miktarda tüketildiği zaman vücuda ciddi faydalar sağlamaktadır. En önemlisi, metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur" dedi.
#HatayHatay'da 2 bin 347 dekarda üretilen, 50 bin scoville acılık değeri ile 'Türkiye'nin en acı biberi' olma özelliği taşıyan Samandağ biberinde hasat beklenirken; diyetisyen İzem Zekiye Tum, "Uygun bir miktarda tüketildiği zaman vücuda ciddi faydalar sağlamaktadır. En önemlisi, metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur" dedi.
#ZayıflamaÇalışan sağlığı denince akla ilk ruh sağlığı geliyor ki, artık bu konu işletmelerin rutini haline geldi. Ruh sağlığının yanında işyerlerinde obezite ile mücadele, çalışanın temiz hava ihtiyacı, iklim krizinin çalışan sağlığı üzerindeki etkisi ön plana çıkıyor. Peki, bu konuda araştırmalar ne diyor, şirketler bu risklerle mücadele etmek için neler yapıyor?
#Noyan DOĞAN