fay haritası haberleri sayfasında fay haritası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 365 fay haritası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi. Prof. Dr. Kutoğlu, “Bu uygulama sayesinde artık vatandaşlarımız kendi oturdukları yerle ilgili ya da ev satın almak istedikleri yerle ilgili genel anlamda mahalle bazında, zemin durumuyla ilgili bilgi edinme kolaylığına erişecekler. Burada zemin sağlam mı, hangi seviyede, bunları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirdiğimiz siteye girerek özgürce, hiçbir bedel ödemeden öğrenebilecekler” dedi.
#DepremMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 il ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde. Peki o iller ve ilçeler hangileri, taşıdıkları riskler neler? Fay haritasını Deprem Uzmanı Prof Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
#MTAFay hattı sorgulama işlemleri merak ediliyor. Evin altından fay hattı geçip geçmediği e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Türkiye’de, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattı bulunuyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden etkilenen illerin yanı sıra diğer şehirlerde oturan vatandaşlar ise fay hatlarına ilişkin gelişmeleri araştırıyor. Peki Evimin altından fay hattı geçiyor mu, Fay hattı gözle görülür mü? İşte, e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı
#Evimin Altından Fay Hattı Geçiyor MuDOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da 1 Temmuz'dan itibaren 3.7 büyüklüğüne varan depremlerin diri fay haritasına çizilmemiş faylardan kaynaklandığını belirtti. Bir bütün olarak kırıldıklarında 6 büyüklüğüne varan depremler üretebilecek bu fayların da haritaya işlenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sözbilir, "En son 2011 yılında hazırlanan Türkiye'deki diri fay haritası acilen güncellenmeli" dedi.
#Fay SayısıÜlkemizde yaşanan son depremlerin ardından Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından geliştirilen Türkiye deprem fay hattı haritası merak edilmeye başlandı. Ülkemizin pek çok bölgesinde bulunan fay hatlarının haritasını çıkaran MTA ve AFAD, fay hatlarının Türkiye'nin hangi bölgelerden geçtiğini erişime açtı. İşte kontrol etmek isteyenler için AFAD ve MTA deprem fay hattı haritası sorgulama ve Türkiye fay hatları görüntüleme ekranı
#AfadZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi. Prof. Dr. Kutoğlu, “Bu uygulama sayesinde artık vatandaşlarımız kendi oturdukları yerle ilgili ya da ev satın almak istedikleri yerle ilgili genel anlamda mahalle bazında, zemin durumuyla ilgili bilgi edinme kolaylığına erişecekler. Burada zemin sağlam mı, hangi seviyede, bunları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirdiğimiz siteye girerek özgürce, hiçbir bedel ödemeden öğrenebilecekler” dedi.
#DepremMTA diri fay haritası ve evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusu son dönemlerde meydana gelen depremlerin ardından yeniden gündeme geldi. MTA diri fay hattı haritası 2024 yılı güncel verileri merak eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda MTA diri fay hattı haritası yeniden güncellendi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı tespit edildi. İşte MTA güncel diri fay hattı haritası 2024!
#MTA Diri Fay Hattı 2024Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan Kayapa-Yenişehir fay hattı keşfedildi. 7.3 büyüklüğünde deprem üretebileceği değerlendirilen fay ile ilgili olarak Prof. Dr. Şükrü Ersoy çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ersoy, ‘Alüvyonla kapalı alanlarda araştırma ile yeni faylar bulunabiliyor. Bursa’dan Yalova’ya kadar kısımları etkileyebilecek bir fay.’ dedi.
#DepremGemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem sonrası gözler Marmara'da beklenen depreme çevrildi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise İstanbul'da zeminin daha güvenli olduğu bölgeleri aktarırken, 'Anadolu yakası genel olarak sağlam ancak ayrışmış kötü zeminler de var. Avrupa yakasında Haliç’in kuzeyi, Şişli, Sarıyer, Beşiktaş, Başakşehir, Eyüp’ün kuzey tarafları, Başakşehir’in önemli kısmı ve Arnavutköy sağlam zeminler. Ama güneyi için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir’in güneyi, Güngören, Bağcılar, Bakırköy, Fatih, Zeytinburnu zemin olarak daha duyarlı.' dedi.
#İstanbulMarmara Denizi'nin güneyinde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Depremler İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. Peki deprem tam olarak hangi fayda meydana geldi? Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat anlattı.
#DepremMADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "2020 yılında İzmir'de olan 6.9'luk deprem Ege Denizi içinde olmuştur. Ama o faylar yeni MTA haritasında yok, gözükmüyor. Trabzon'da olan 5.6 büyüklüğündeki Trabzon fayı üzerinde olan deprem, Karadeniz fayı gözükmüyor. Dolayısıyla denizlerimizi ve kıyılarımızı tehdit eden bu fayların muhakkak surette MTA diri fay haritasında olması gerekir. MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.
#Prof. Dr. Osman BektaşMADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "2020 yılında İzmir'de olan 6.9'luk deprem Ege Denizi içinde olmuştur. Ama o faylar yeni MTA haritasında yok, gözükmüyor. Trabzon'da olan 5.6 büyüklüğündeki Trabzon fayı üzerinde olan deprem, Karadeniz fayı gözükmüyor. Dolayısıyla denizlerimizi ve kıyılarımızı tehdit eden bu fayların muhakkak surette MTA diri fay haritasında olması gerekir. MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.
#DepremMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 il ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde. Peki o iller ve ilçeler hangileri, taşıdıkları riskler neler? Fay haritasını Deprem Uzmanı Prof Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
#MTAMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ilde 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde. Peki o iller ve ilçeler hangileri, taşıdıkları riskler neler? Fay haritasını Deprem Uzmanı Prof Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
#DepremKandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 92'si deprem bölgesi diye bir ifade var bunu sevmiyorum. Herkes kendini yüzde 8'de kabul ediyor. Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi" ifadelerini kullandı. Özener ile Ersoy olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
#KandilliÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli değerlendirme toplantısının üçüncüsü gerçekleştirildi. Bakan Kurum, toplantı sonrası ‘Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’ ile inşaat sektöründe planlanan köklü değişiklikleri açıkladı.
#Bakan KurumAFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bu son 2 deprem sonrasında yıkımların olduğu yerlerin çoğunlukla faylar üzerinde olduğunu görüyoruz. Gerçekten, baktığımızda, insanların bu depremlerde ne yazık ki fay hatlarına yakın yerlerde yaşadığını görmek mümkün" dedi.
#AFADÜzerinde yaşadığımız topraklarda tarih boyunca büyük ve yıkıcı depremler yaşandı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremden sonra Deprem Haritası üzerinde sarıyla işaretlenmiş olan ve daha güvenli olduğu düşünülen şehirlere göç başladı. Peki haritada sarı ne anlama geliyor? Sarıyla işaretlenmiş bölgelerdeki deprem potansiyeli ne durumda? Kısa yanıt: Zemin ve binalar Türkiye'nin her yerinde (harita sarı da olsa) sağlam olmalı.
#Kahramanmaraş DepremiTürkiye deprem haritası ve AFAD fay hattı sorgulama ekranı 2023 güncellendi! Evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusu son günlerde sıklıkla sorulmaya başlandı. MTA Türkiye diri fay haritaları son dönemde oldukça yoğun ilgi görmeye başladı. Son günlerde yaşanan depremler sebebiyle Türkiye aktif fay hatları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 depreminin ardından 20 Şubat’ta Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü de MTA aktif fay haritası ile ilgili bilgileri paylaştı. Binlerce kişi “Evimin altından fay hattı geçiyor mu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Yayınlanan haritada 45 il ve 110 ilçede 5.5 üzeri deprem üretebilecek risk bulunuyor. İşte MTA Türkiye diri fay hattı haritası 2023!
#MTATürkiye deprem haritası diri fay hattı, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından güncelleniyor. Kahramanmaraş depremi sonrası aktif fay hattı geçtiği il ve ilçeler gündemde yer alan konulardan biri. MTA fay hattı haritaları da diri faylarla ilgili bilgileri veriyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere depremin etkilediği Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya’da 30 binden fazla bina ağır hasar gördü. Vatandaşlar diri fay hattını ve riskli deprem bölgelerinin nereler olduğunu merak ediyor. İşte 2023 güncel Türkiye diri fay haritası...
#Deprem Diri Fay Hattı Haritasıİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kahramanmaraş depremleriyle ilgili ön raporunu hazırladı. Raporda "Fayın sekmeli yapısı ve izi, arazide bilinen hatlara yakın olmakla birlikte, morfolojik olarak Çardak Fayı'nda sırtlar ve yamaçlardan ilerlediği görülmektedir. Bu depremin arazi izleri ve yüzey kırık haritası yepyeni bilgiler içermektedir. Birbiri ile ilişkili segmentlerin atım dağılımı, bölgede aynı anda Amanos Segmenti'nin 2, Çardak Fayı'nın 2, Pazarcık Segmenti'nin 1, Gölbaşı Segmenti'nin 1 bağımsız depremle aynı anda kırıldığını düşündürmektedir. Diğer dikkat çekici bir unsur Türkiye aktif fay haritası ile yüzey kırıkları birbirlerini üzerlememekte ve farklı alanlardan geçmektedir" denildi.
#İstanbul Teknik Üniversitesiİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kahramanmaraş depremleriyle ilgili ön raporunu hazırladı. Raporda "Fayın sekmeli yapısı ve izi, arazide bilinen hatlara yakın olmakla birlikte, morfolojik olarak Çardak Fayı'nda sırtlar ve yamaçlardan ilerlediği görülmektedir. Bu depremin arazi izleri ve yüzey kırık haritası yepyeni bilgiler içermektedir. Birbiri ile ilişkili segmentlerin atım dağılımı, bölgede aynı anda Amanos Segmenti'nin 2, Çardak Fayı'nın 2, Pazarcık Segmenti'nin 1, Gölbaşı Segmenti'nin 1 bağımsız depremle aynı anda kırıldığını düşündürmektedir. Diğer dikkat çekici bir unsur Türkiye aktif fay haritası ile yüzey kırıkları birbirlerini üzerlememekte ve farklı alanlardan geçmektedir" denildi.
#İTÜİzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Bayraklı ilçesindeki Şehir Hastanesi'nin diri faylar arasında inşa edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Aksine hastanenin, İzmir'in en sağlam kayaları üzerine inşa edildiğini belirten Sözbilir, "Hastanenin etrafında yapılan deprem konutları da benzer şekilde andezit kayası üzerindedir" dedi.
#İzmir Şehir HastanesiFay hattı deprem risk haritası sorgulama ekranı 2023, güncellendi. Deprem MTA diri fay hattı ve Türkiye deprem risk haritası AFAD, MTA tarafından paylaşıldı. Türkiye fay hattı sorgulama, Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından, evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusu milyonlar tarafından takip ediliyor. MTA (Maden Tetkik Arama) diri fay haritası ile ilgili detaylı bilgileri il il paylaştı. Resmi internet adresinden MTA Türkiye diri fay haritası sorgulanabiliyor. Ayrıca AFAD Türkiye deprem risk haritası da resmi internet sayfasından paylaşıldı. İşte, MTA diri fay hattı sorgulama, fay haritası ve hatları...
#MTA Diri FayFay hattı sorgulama işlemleri merak ediliyor. Evin altından fay hattı geçip geçmediği e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Türkiye’de, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattı bulunuyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden etkilenen illerin yanı sıra diğer şehirlerde oturan vatandaşlar ise fay hatlarına ilişkin gelişmeleri araştırıyor. Peki Evimin altından fay hattı geçiyor mu, Fay hattı gözle görülür mü? İşte, e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı
#Evimin Altından Fay Hattı Geçiyor MuTürkiye fay hattı sorgulama ekranı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından gündeme geldi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay'da da can kayıplarına neden oldu. Fay hattı sorgulama ekranı ile evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusu yanıt bulacak. Fay hattı sorgulama ekranını geçtiğimiz yıllarda E-Devlet aracılığıyla erişime açan MTA, bu ekran aracılığıyla hangi bölgelerden fay geçişi olduğunu ve uzamlarının nerelere kadar ilerlediğini gösterebiliyor. İşte, E-Devlet fay hattı sorgulama ekranı hakkında merak edilen detaylı bilgiler
#DepremFay hattı sorgulama ekranı ile evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusu yanıt bulacak. Fay hattı sorgulama ekranını geçtiğimiz yıllarda E-Devlet aracılığıyla erişime açan MTA, bu ekran aracılığıyla hangi bölgelerden fay geçişi olduğunu ve uzamlarının nerelere kadar ilerlediğini gösterebiliyor. İşte, E-Devlet fay hattı sorgulama ekranı hakkında merak edilen detaylı bilgiler
#DepremDüzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bir çok kişinin bugün internette en çok aradığı konular arasında yer aldı. e-Devlet üzerinden evinin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulamak isteyen vatandaşlar, bu işlemin nasıl yapıldığını merak etti. İşte AFAD ve E-Devlet fay hattı sorgulama detayları
#Fay Hattı Sorgulama Ekranı