İtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo ZannaLizbon, ve Porto bildiğim ve sevdiğim iki güzel kent. Biri İstanbul gibi yedi tepeli, diğeri ise yokuşlar kenti. Acemisini yorar. Güzeller güzeli bu iki kenti büyük efor sarf etmeden tanımanın, ruhlarına nüfuz etmenin bildiğim yolları var. Takılın peşime...
#Portekiz GezisiGeçen hafta Portekiz’e gittim. Önce Lizbon’un, daha sonra da Porto’nun daracık sokaklarında dolaşıp küçücük lokantalarında damağımı şenlendirdim. Portekiz’e giderken eklerin kaptanı Çınar Oskay, “Abi, gördüklerin senin olsun, yediklerini bize bildir” deyince her gittiğim yeri Çınar’a tweet’ledim. Bir de baktım ki bir yazı oluşturacak kadar çok mesaj atmışım...
#Portekiz MutfağıBaşkentte dünya çapında mimari örnekler göremeseniz de geçmişte yakıştırılan ‘Çirkin Lima’ lakabı hızla doğruluğunu yitiriyor. İlk bakışta dikkat çeken güzel sokaklar, özenle düzenlenmiş parklar, büyüleyici okyanus manzarası... Ve ilk anda göze çarpmayan diğer değerler: Kolomb öncesinin zengin kültürü, etnik çeşitlilik, hızla gelişen sanat, moda dünyası, kışkırtıcı lezzetler.
#Seyahat