Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) soru kitapçıkları ve sınav evrakının naklinin elektromekanik kilitli şekilde araçlarla sağlandığını belirterek, "Bu kilitler, sınav sabahı Ankara'da açılıyor. Dijital baskı teknolojileri itibarıyla dünyada ilk 3'te olan bir kurumuz. ÖSYM, Türkiye'nin birikimini ve yarınlarını inşa eden kurum. Toplum nezdinde de güvenilirliği en yüksek olan kurumlardandır" dedi.
#Ali ErsoyÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) soru kitapçıkları ve sınav evrakının naklinin elektromekanik kilitli şekilde araçlarla sağlandığını belirterek, "Bu kilitler, sınav sabahı Ankara'da açılıyor. Dijital baskı teknolojileri itibarıyla dünyada ilk 3'te olan bir kurumuz. ÖSYM, Türkiye'nin birikimini ve yarınlarını inşa eden kurum. Toplum nezdinde de güvenilirliği en yüksek olan kurumlardandır" dedi.
#ÖSYMÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Ersoy, 3 milyondan fazla adayın başvurduğu sınavda, 63 bin 463'ü emniyet personeli olmak üzere bir milyona yakın kişinin görev alacağını söyledi.
#YKSÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi. Ersoy, 3 milyondan fazla adayın başvurduğu sınavda, 63 bin 463'ü emniyet personeli olmak üzere bir milyona yakın kişinin görev alacağını kaydetti.
#ÖSYMÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran’da uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevkinde görev alan çalışanlar, yaklaşık 40 gün dış dünyadan izole yaşayacak.
#ÖSYMProf. Dr. Sezgin Bakırdere’nin kimya alanında yaptığı akademik çalışmaları, İngiliz Kraliyet ailesi tarafından desteklenen The Royal Society of Chemistry (Kraliyet Kimya Topluluğu) tarafından “Fellow Member” (danışman üye) unvanıyla taçlandırıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bakırdere, analitik kimya alanında yaptığı uluslararası çalışmalar nedeniyle bu unvana layık görüldü. Onun bu başarısına en çok sevinenlerden biri de 2022 Liselere Geçiş Sistemi (LGS)’de 500 tam puan alarak şampiyonlar arasında yer alan kızı Bengisu Ece Bakırdere oldu.
#Kraliyet Kimya TopluluğuNicholas Cage’in kendi parodisine soyunduğu suç komedisi “Yetenekli Bay Cage”, sinemalarda haftanın öne çıkan filmi. Ekranların en yenisi “The Man Who Fell to Earth”, aynı adlı David Bowie bilimkurgu filminin devam hikâyesini anlatıyor. Ödüllü Netflix dizileri “Ozark” ve “Grace and Frankie” ise son sezonlarıyla hayranlarına veda ediyor.
#Uğur YükselHayatımızda, elektromanyetik alan prensibinin uyguladığımız pek çok alan vardır. Bunlar, ev aletleri, endüstriyel uygulamalar, haberleşme sistemi, tıbbi sistemler, radyasyon ve sağlık alanlarıdır. Elektromanyetik alanlar, çoğunlukla bir enerji akışının mevcut olduğu görünmez kuvvet alanlarıdır. Elektrik alan ve manyetik alanın birleşimidir. Peki, Elektromanyetik alan teorisi nedir tüm detayları ile derledik.
#AraştırmaGünümüzde, kullandığımız pek çok makine de Lenz Kanunlarını görebilirsiniz. Mikrofon ve kart okuyucular gibi pek çok sistem bu yasa üzerinden çalışmaktadır. Peki, Lenz Kanunları nedir, hangi amaca hizmet etmektedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Lenz KanunuMicheal Faraday, İngiliz fizikçi ve kimyacıdır. Özellikle de elektrokimya ve elektromanyetizma alanında yapmış olduğu çalışmalar ile bilinir. Aynı zamanda 19 yy.'lın en önemli bilim insanları arasında yer alır. Micheal Faraday, bilimsel çalışmalarının birçoğunu elektromanyetizma üzerine gerçekleştirdi. Aynı zamanda da elektrolizin de temellerini attı. Faraday insüksiyon kanunu nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Faraday İnsüksiyon KanunuDinamo, insanlar tarafından günlük hayatta ve bunun yanında farklı endüstriyel alanlarda da kullanılabilmektedir. Dinamo ile hareket enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi sağlanmaktadır. Dinamo nedir, nasıl çalışır? Dinamo ile yapılan basit icatlar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Dinamo Nedir Nasıl Çalışır?Günümüzde oldukça fazla çeşitliliği olan paratonerin, Türkçe dilindeki karşılığı yıldırımsavar olarak ifade edilmektedir. Paratoner, 18. yüzyılın en önemli icatlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için Paratoner nedir ve ne işe yarar? Paratoner nasıl çalışır ve kim bulmuştur sorularının yanıtlarını derledik.
#Paratoner Nedir?İyon kelimesi özellikle kimya ve fizik derslerinde en fazla karşılaşılan kelimeler arasında yer almaktadır. Ancak iyon kelimesi sadece derslerde değil günlük yaşantı içerisinde de kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Siz de karşılaştığınız iyon kelimesi hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. İyon nedir? İyon yükü nasıl bulunur ve hesaplanır konu anlatımı nasıl olmalıdır? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#İyon Nedir?İngiliz fizikçi Michael Faraday’ın bulduğu Faraday kafesi, günümüzde pek çok alanda kullanacak bir fikir sundu. Özellikle öğrenciler olarak siziz bu kafesin ne anlama geldiği ve nasıl kullanıldığına dair bilgiyi almanız büyük öneme sahiptir. Peki, faraday kafesi nedir ve ne işe yarar? Faraday kafesi nasıl çalışır ve yapımı hakkında bilgi.
#Faraday Kafesi Nedir?Airbus tarafından geliştirilen yeni nesil yeniden yapılandırılabilen yazılım tanımlı radyo yükü Prometheus 1, 3 Temmuz'da Yeni Zelanda'dan Faraday-1 küp uydusu üzerinde ilk defa kullanılacak. Faraday-1 görevi “In Space Missions Ltd”nin yörünge gösteri programının bir parçası olarak öne çıkıyor.
#AirbusMekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren alet, günlük hayatta pek çok şekilde kullanılmaktadır. Peki, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren alet hangisidir?
#Mekanik Enerjiyi Elektrik Enerjisine Dönüştüren AletTOKAT’ın Turhal ilçe belediyesi tarafından vatandaşlarla daha hızlı iletişim kurulması amacıyla kurulan WhatsApp ihbar hattına gelen ilginç mesajlar şaşırttı. Bir kadın, ’Çocuğumu nasıl sustururum’ şeklinde mesaj atarken, bir başkası ise cinler ve masonlarla yaşadığını iddia etti.
#TOKATUluslararası Otomotiv Birliği (SAE) şeref üyesi ve Washington Howard Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nadir Yılmaz, “Yerli otomobil için gözümü kırpmadan Türkiye’ye geri dönerim. Cumhurbaşkanlığı’na mesaj gönderdim, henüz cevap gelmedi” dedi.
#GazetehaberleriEvrende şu ana kadar tekrar eden tek gizemli radyo ışınlarının kaynağı araştırılıyor. Konuyla ilgili olarak, uzayda yaşayan ileri medeniyetlerle ilgili teori büyük ilgi çekerken, 2012’den bu yana meydana gelen patlamalar şiddetlenerek artıyor.
#Radyo Işını