Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İSTKA'nın desteğiyle hayata geçirdiği Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, girişimcilere yapay zeka (AI), 3 boyutlu tasarım ve robotik kodlama alanlarında eğitim verecek.
#NasaProf. Dr. Şirin Tekinay, Işık Üniversitesi’nin Rektörü. ABD’de 20 yıllık bir kariyerden sonra Türkiye’ye döndü. Okul çağına bile gelmeden mühendislik isteyen, 3-4 yaşında gözde oyuncakları arasında tornavida olan, Leonardo da Vinci hayranı ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezunu Tekinay’ın 9 patenti ve çok sayıda yayını bulunuyor.
#Prof. Dr. Şirin TekinayPROF. Dr. Şirin Tekinay, Işık Üniversitesi’nin Rektörü. ABD’de 20 yıllık bir kariyerden sonra Türkiye’ye döndü. Okul çağına bile gelmeden mühendislik isteyen, 3-4 yaşında gözde oyuncakları arasında tornavida olan, Leonardo da Vinci hayranı ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezunu Tekinay’ın 9 patenti ve çok sayıda yayını bulunuyor.
#Nuran Çakmakçıİzmir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Halkapınar'daki 108 yıllık eski Un Fabrikası, Kent Koleji olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Kentin istihdam sorununa yenilikçi çözüm modeli sunacak Kent Koleji'ne ev sahipliği yapacak tarihi bina, yapılan ışık düzenlemesiyle de göz kamaştırıyor.
#İzmirİZMİR Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) kent tarihinin 108 yıllık önemli bir tarihi yapısı, bir dönem Devlet Güvenlik Mahkemesi olarak da kullanılan eski Un Fabrikası’nı Kent Koleji’ne dönüştürmek için 2014 yılında başladığı restorasyonu tamamladı. Geçici kabul işlemlerinden sonra iç dekorasyonun ardından İzmir’de kalifiye eleman arayan işletmelerde istihdam sağlayacak kurslar Kent Koleji’nde açılacak.
#İzmir- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından lise mezunlarına mesleki eğitim vermek amacıyla yaklaşık 3 yıl önce kurlan İzmir Kent Koleji'nin, İZKA desteğinde yenilikçi bir yaklaşımı hayata geçirerek sektörlerin ihtiyaç duyduğu mesleklere yönelik kurslarıyla işsizlere istihdam sağlamasını ve Türkiye'nin ikinci fabrikasyon laboratuvarını bünyesinde barındırmasını içeren proje için imzalar atıldı - İzmir Valisi Toprak: "Bu proje sadece bir mesleki eğitim merkezi projesi değil, sosyal içerme, yenilikçilik ve girişimcilik boyutları güçlü, halihazırda çalışanların da bili ve becerilerini geliştirmesine olanak sağlayan bütünlüklü bir insan kaynakları geliştirme projesi olarak tasarlanmıştır"
Kadir Has Üniversitesi’nin ABD, Avrupa, Uzakdoğu ve komşu ülkelerdeki lider üniversiteler ile farklı alanlarda yaptığı ikili anlaşmalar sayesinde öğrenciler çift diploma ve yurtdışı eğitimi imkanına kavuşurken, akademik personel de araştırmalarına uluslararası boyut katabiliyor. Princeton, Harvard, Virginia Tech, Coventry, Hong Kong University of Science and Technology gibi uluslararası saygınlığı olan üniversitelerle yapılan işbirlikleri ve ortaklıklar ile gerçekleştirilen bilimsel toplantılar ve çalışmalar kampuslarda akademik hayatı zenginleştiriyor.
Kadir Has Üniversitesi’nde “FabLab Istanbul” kuruldu. 34 ülkede 125 adet olan üretim laboratuvarı arasına Türkiye de katıldı. Üniversitenin Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ortak projesi olan FabLab İstanbul, üniversite ve dışarıdan katılımcılara açık olacak.
#ÖğrenciTürkiye’nin ilk ve tek FabLab’i “FabLab Istanbul” Kadir Has Üniversitesi’nde, Cibali Kampüsü’nde kuruldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ortak projesi olan FabLab İstanbul, üniversitenin tümüne ve tüm dış paydaşlara açık olacak. Kadir Has Üniversitesi’nin açılışı ile yalnızca 34 ülkede 125 adet olan FabLab’lerin bulunduğu haritaya Türkiye de girdi.