Eğitim dünyası hızla değişirken, değişimi yakalayabilecek, anlayan ve sorgulayan öğrenciler yetiştirmek önem kazanıyor. IB Türkiye Elçisi Jale Onur, “Gençlere, sadece akademik başarı değil, dünyanın ve zamanın gereği olan becerileri de kazandırmak gerekiyor” diyor.
#Gazetehaberleriİstanbul’da lisede okuyan İlyas Seçkin’in başarısı dikkat çekiyor. 17 yaşındaki İlyas, henüz 5 yaşındayken piyano çalmaya başladı. Katıldığı birçok bilimsel yarışmada ödül kazandı. Beyin felci hastaları için geliştirdiği projenin sunumunu geçen yıl Chicago’da yaptı. Araçlarda motor ömrünü uzatabilecek son projesi ise dünyaca ünlü fizikçilerin ilgisini çekti. Mayıs ayı ortasında Paris’te yapılan 6’ncı Dünya Fizik Kongresi’ne katılan tek liseli olarak kayıtlara geçti. Liseli İlyas, kongre sonrası otomotiv devi Renault’nun yetkililerine sunum yaptı. Şimdilik 6 dil bilen İlyas, müzik becerisinin matematiksel yönünü de geliştirdiğine vurgu yapıyor.
#İlyas Seçkinİstanbul Bilgi Üniversitesi’nin, ülkemizdeki gençlerin, tiyatro yoluyla kendilerini ifade etmelerini desteklemek amacıyla düzenlediği "Liselerarası Tiyatro" yarışması sonuçlandı. Dereceye girenler ödüllerini, Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşen törenle aldılar. Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışma, gençlerin sanata olan ilgisini teşvik etmeyi, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı ve hayal güçlerini geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.
Tüm puan türlerinde ilk 100 ve ilk 500'e giren öğrencilerin tercihlerinde Boğaziçi Üniversitesi birinci sırada yer aldı. Sayısal puan türünde ilk 100'e giren öğrencilerden 51'i, sayısal puan türünde ilk 500'e giren öğrencilerin 166'sı Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenim görecek.
Türkiye, Almanya, Yunanistan, Romanya ve İsrail'den gelen 320 öğrenci geçtiğimiz hafta İstanbul'da dünya sorunlarını tartıştı. Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda nükleer silahlardan insan haklarına, Afganistan'daki savaştan silahsızlanmaya kadar birçok sorun masaya yatırıldı. Öğrenciler 'barış' istedi.<br>