Tarihi binlerce yıla dayanan yoga ve meditasyon gibi geleneksel pratikler, günümüzde sosyal medyada popüler bir araç haline geldi. Birçok kişi kendi videolarını çekip yeterli bilgiye sahip olmadan takipçilerine tavsiyelerde bulunuyor. Bu pratikler kimilerini olumlu yönde etkilerken kiminin egosunu göklere uçurabiliyor.
#MeditasyonKoronavirüsün hayatımıza girmesiyle yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. Pek çoğumuz bu dönemde daha fazla yemeye başladık. Buna bir de sokak kısıtlamasıyla gelen hareketsizlik eklenince kilo almak kaçınılmaz oldu. Ama tersini yaşayanlar da var. Onlar pandemide dengeli beslenmeye ve spor yapmaya odaklandılar. Sonuçlarını almaları çok sürmedi. Geçen yılda sağlıklı bir yaşama geçenlerle konuştuk.
#GazetehaberleriMeditasyon, özünde, şu andaki kendi zihninizin sorumluluğunu üstlenme eylemidir. Gelecekte durumlara nasıl tepki vereceğiniz üzerinde olumlu bir etkisi olur; daha rahat, açık ve ulaşılabilir olmanıza izin verir. Bununla birlikte, yeni başlayanlar için meditasyon; zihinsel olarak hiçbir şey yapmamak ve kişinin düşüncelerini olduğu gibi kabul etmekle tamamlanmaktır.
#MeditasyonBeden ve ruhun, sağlıklı ve dengeli işlemesi için vücudunuzda yer alan çakraların da dengeli ve açık olması gerekir. Yoga Eğitmeni Selma Camgöz, belirli yoga hareketlerini uygulayarak, kalp çakrasına odaklanan kişilerin farkındalığının artarak çevresine karşı daha sevgi dolu ve hoşgörülü olmaya başlayacağını söylüyor.
#YogaCovid-19 pandemisi sürecinde yaşanan olağanüstü günlerin ardından başlayan normalleşme ile beraber hayatın her alanında yeni davranışlar geliştirilmesi gerekiyor. Spor yaparken yapılması gerekenlere dikkat çeken uzmanlar, özellikle futbol ve basketbol gibi mücadele gereken sporların virüs açısından halen riskli olduğunu belirterek araya mesafe konulabilecek aktivitelerin tercih edilmesini öneriyor.
#SporKoronavirüste vaka sayısının azalması ile birlikte normalleşme adımları bir bir atılıyor. 1 Haziran itibariyle alınan önlemler ile birlikte restoran, kafeler, park ve bahçeler, kıraathane, kaplıcalar, spor salonları, plajlar, müzeler ve turizm tesisleri faaliyete geçti. Uzun süredir evde hareketsiz kalan vatandaşlar sağlıklı yaşamak, fit görünmek, kilo vermek gibi birçok nedenden dolayı spor salonlarına, pilatese ve fitness’a gitmeye başlarken sakatlıkların yaşanmaması için ne yapmalıyız? Spor Hekimi Uzm. Dr. Gökhan Özhan spor yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#KoronaEvde de doğru egzersiz egzersiz programıyla çok kısa sürede forma girebilirsiniz. Yeter ki bedeninizi iyi tanıyıp ona uygun egzersizleri seçin ve düzenli beslenin. Eğer bir sakatlığınız varsa hareketleri uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışın. İşte evde kısa bir vaktinizi ayırıp aletsiz yapabileceğiniz egzersiz hareketleri...
#Evde EgzersizCoronavirus salgınına karşı bireysel olarak alınabilecek en önemli tedbirlerin başında bu süreçte mümkün olduğunca evde kalmak, dışarı ile teması en aza indirmek geliyor. Hastalığın yayılmaması için evde kalarak geçirdiğimiz bu dönemde vakti nasıl daha iyi değerlendirebiliriz? İşte Çinli teknoloji üreticisi Honor'un uzmanlardan derlediği bilgiler ışığında yapılması gerekenler...
#HonorTükenmişlik sendromu nedir sorusu birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan hastalıklar arasında yer almaya başladı. Gün içinde enerji eksikliği, yorgunluk ve uykusuzluk çeken birçok kişi tükenmiş sendromu hakkında detayları araştırıyor. Peki, tükenmişlik sendromu nedir?
#Tükenmişlik SendromuSon zamanlarda sık sık duyduğumuz, bahar aylarında daha çok görülen, kişinin iş ve özel hayatını olumsuz bir biçimde etkileyen Tükenmişlik Sendromu’nu ve Orijinal Yoga Sistemi’nin bu can sıkıcı sendromun tedavisinde nasıl yardımcı bir rol üstlendiğini, aynı zamanda Yoga Academy Eğitmeni olan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Ayşegül Tohumcu yanıtladı.
#Depresyon