Fıstık ezmesi hem kahvaltılarına lezzet katmak hem de bitkisel kaynaklardan bol miktarda protein almak isteyenlerin ilk tercihlerinden. Balla, reçelle ya da tek başına enfes olan fıstık ezmesini marketten almak yerine evinizde yapmaya, doğal ve katkısız bir lezzetin keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Bunun için ihtiyacınız olan sadece fıstık ve bir mutfak robotu…
#Fıstık Ezmesi Nasıl YapılırBayramlaşma sonrası incecik, porselen bir fincanda bol köpüklü bir Türk kahvesi, yanında lokumu ve likörüyle ikram edilir. Eskiden ev sahibinin nezaketini kaybetmeden sıkıldığı misafiri yolcu etmesini sağlayan âdetse şerbet ikramıymış... Bazı şeyler var ki bizleri görünmez iplerle geçmişimize ve birbirimize bağlıyor, tıpkı sonsuz çeşitlilikteki bayram ikramlarımız gibi...
#BayramSon zamanlarda adını çok sık duyduğumuz ve artık hiçbirimizin aşina olmadığı yulaf kepeğinden bahsedelim azıcık. Nedir bu yulaf kepeği, her yerde karşımıza çıkıyor? Yulaf kepeği, yulaf tanesini saran tüketilebilir kabuk kısmıdır. Yani bilinenin aksine yulafın öğütülmüş hali değildir. Protein ve lif bakımından oldukça zengin olan bu besinin vücudumuza ne gibi faydaları var peki?
#Yulaf Kepeği