Paylaş
İçerisinde bulunan çözülebilen lifler sayesinde sindirim sistemimizi düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.
Tok tutması ve protein oranın yüksek olması nedeniyle oldukça tercih edilen bu mucizevi besini nasıl tüketebiliriz peki? Omletlerinizin içinde, un yerine, ev yapımı ekmeklerin ve poğaçaların içerisine koyabilirsiniz. Özellikle kahvaltılarda sütle pişirilip lapa şeklinde veya yoğurduğun içine katarak tarçın ile birlikte de tüketebilirsiniz. Ben evde kendi yaptığım sağlıklı tatlı alternatiflerimde un yerine tercih ediyorum. Özellikle ara öğünlerde ev yapımı bu minik tatlı alternatifler bir bardak süt ile inanılmaz iyi gidiyor. O zaman benden sizlere en çok yaptığım yulaf kepekli sağlıklı tatlı tarifim gelsin bakalım, şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler:
Yapılışı:
Öncelikle hurmaları 5-6 dakika kaynar suda bekletiyoruz ki güzelce yumuşasınlar. Sonra yumuşayan hurmaları ve fıstık ezmesini blenderdan geçirip üzerine yulaf kepeğini ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz son olarak da bir tutam tuzu ve ham kakaoyu ekleyip iyicene yoğuruyoruz. Karışımı streç filmin üzerine alıp dikdörtgen şekline getirip kabımıza koyuyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz. Ara öğünlerde sütün yanında tüketmek için sağlıklı alternatifimiz hazır :)
DİYETİSYEN CEYSİ KAZADO
Paylaş