Bitki, çiçek ekimi için genellikle bahar ve yaz ayları beklense de aslında sevgiyle sulayıp büyüttüğümüz ev bitkilerimizin sağlıklı olması için mevsimine göre önlemler almamız gerekiyor. Onları kış aylarında soğuktan, yazınsa kavurucu sıcaklardan korumak çok önemli. Baharlarda yavaş yavaş yerlerini değiştirmeli, nem oranına dikkat etmeliyiz. Uzun ömürlü bitkiler yetiştirmek için her mevsimde özen göstermemiz gereken noktaları uzmanlara sorduk; 12 ay boyunca bitki bakımına dair püf noktaları aldık.
#BitkiYolculuğa çıkmak kedi-köpek sahipleri için eskisi kadar zor değil. Çünkü biz tatildeyken onlara özenle bakacak otellerin sayısı ve kalitesi giderek artıyor. Üstelik artık bu alternatife sıcak bakmayanlar için evinizde hayvan dostunuzla ilgilenme hizmeti sunanlar da var. Dahası bitkiler için de benzer çözümler bulmak mümkün! Peki bu hizmetleri seçerken nelere dikkat etmeli?
#KediMenekşe, özellikle evlerin vazgeçilmez çiçekleri arasında gelmektedir. Hoş görüntüsü ile menekşeler aynı zamanda huzurunda bir simgesidir. Menekşe çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Menekşe çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Menekşe ÇiçeğiManolya çiçeği; oldukça hoş bir kokusu olan, yaprakları ve oval görünümlü kaba bir çiçek türüdür. Manolya çiçeği; tür şeklinde iki çeşit şeklinde gruplandırılmaktadır. Manolya çiçeği; her mevsim rengini koruyan ender bitkilerin içerisinde yerini alır. Peki manolya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Manolya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Manolya ÇiçeğiBuz çiçeği denildiğinde akla ilk olarak kış çiçeği olduğu gelir. Fakat bir kış çiçeği gibi algılanan bu bitkiler; esasında güneş ışığının dolgun yapraklarına vuran pırıltısının buz taneciklerine benzetilmesi sebebiyle bu ismi almıştır. Sizin için Buz çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Buz çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detaylarıyla derledik.
#Buz ÇiçeğiÇevremizdeki canlı varlıklar dörde ayrılır. Bitkiler ve hayvanlar dışında mantarlar ve mikroskobik varlıklar da canlı sınıfına girer. Ağaçlar ve evcil hayvanlar en sık gördüğümüz varlıklardır. 3. sınıflar için çevremizdeki varlıkları özellikleri ile birlikte anlattık.
#3. Sınıf Fen Bilimleri Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım Konu AnlatımıGeçenlerde Twitter’dan bir direkt mesaj aldım “Kitabımı okur musunuz?” diye... Baktım altındaki imza Ali Elmalı; kitabın ismi de ilginç: “Allah’ın bilinmeyen isimleri El- Gayb”... Neden olmasın dedim ama ben kitabı beklerken yazarı da çat kapı birlikte geldi. Adam kitabını birinci elden tanıtıyor sizin anlayacağınız...