Ayva tatlısı kırmızı nasıl yapılır sorusu tam mevsiminde bu eşsiz tatlıyı hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Geleneksel tatlılarımızdan ayva tatlısı için tam mevsimi! Ancak ayva tatlısının kırmızı olması için bazı püf noktaları takip etmek gerekiyor. Lokanta usulü ayva tatlısı evde neden aynı kıvamda olmuyor? Peki, ayva tatlısı nasıl kırmızı olur? İşte, kıpkırmızı ayva tatlısı püf noktaları...
#Ayva TatlısıTahin, bilindiği gibi susamın preslenerek püre haline getirilmiş özünün ve yağının bir arada olduğu hali. Sağlığımız için kalsiyumdan vitamine faydalı yağlardan doğal enerjiye kadar pek çok faydası var. Daha çok kahvaltılarda pekmezle karıştırılarak tahin-pekmez karışımı halinde yenir. Humusun ana malzemesi olan nohutla buluşup nefis bir mezeye dönüşür. Tahinin kullanıldığı en sevilen mezelerden biri de "tahin piyazı" olarak bilinen daha çok Hatay'dan Antalya'ya uzanan Akdeniz bölgesinde haşlanmış kuru fasulye veya nohutla yapılan çeşididir. Adana'da tahinli marul cacığı, maydanoz cacığı da yapılır. Tahini bir miktar su ve biraz limon suyu ile karıştırarak kıvamını açıp yani koyuluğunu inceltip yeşil salatalarınıza sos olarak kullanabilirsiniz.
#Gülhan KaraAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var