Kurban Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde hazırlıklar da hızlandı. Bu süreçte etin kesimden sonra nasıl saklanması gerektiği de merak ediliyor. Kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde muhafaza edilmesi oldukça önemli. Peki kurban eti uzun süre nasıl saklanır? İşte buzdolabı ve derin dondurucuda et saklamanın yolları
#Kurban Eti Uzun Süre Nasıl SaklanırEt yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ancak özellikle söz konusu kurban eti ise marinesi ayrıca önem taşır. Normalde sertliğiyle bilinen kurban eti marine edildiğinde lokum gibi pişebilir. Peki, et nasıl marine edilir? İşte, kurban eti marinesi püf noktaları...
#Kurbanlık Et MarinesiSon zamanlarda mutfaklarda özel bir ilgi alanı olan ördek etinin yenip yenmeyeceği de bir o kadar merak konusu. Damak zevkine göre çeşitli pişirme yöntemleri olan ördek eti, ağzının tadını bilen yemek severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sizin için ördek etinin özellikleri, pişirmenin püf noktaları ve besin değerinin de olduğu bir haber hazırladık. İşte ördek etiyle ilgili merak edilenler…
#Ördek EtiMarinasyon, eti yumuşak olmasını sağlamak ve daha da lezzetli hale getirmek için tercih edilen bir yöntem. Sert kurban eti, marine edildiğinde lokum gibi pişirilebilir. Peki et nasıl marine edilir? Kurbanlık et marinesi için gerekli malzemeler neler? İşte, kurban eti marinesinin püf noktaları...
#Et Nasıl Marine EdilirYılbaşı gecelerinin olmazsa olmazı hindi tarifi, çeşitleri yapım aşamaları ve sunumlarıyla her damağa hitap etme özelliği taşıyor. En sağlıklı ve lezzetli etlerin başında gelen hindi, yılbaşı sofralarında çok sık karşımıza çıkıyor. Ancak hindi eti püf noktaları takip edilmesi gereken hassas bir et türüdür. Marinesi, pişme derecesi ve sosları ayrıca önem taşır. Peki, nar gibi kızarmış eti yumuşak yılbaşı hindisi nasıl yapılır, nasıl pişirilir? İşte fırında yılbaşı hindisi tarifi...
#Yılbaşı Hindisi